אפל תשלם 113 מיליון דולר נוספים בהסדר משפטי בעקבות האטת האייפונים
ענקית הטכנולוגיה תשלם את הסכום לאחר שניסתה להסתיר בעיות בסוללת המכשיר ודחפה את המשתמשים לרכוש דגמים מתקדמים יותר. זהו הסדר נפרד לזה שהושג במרץ במסגרתו אפל הסכימה לשלם לבעלי האייפונים שנפגעו 500 מיליון דולר כדי להימנע מתביעה ייצוגית
- אפל מפחיתה את העמלה באפסטור ל-15%, אבל לא למפתחת פורטנייט
- האם נמצאה הדרך לחזרתו של פורטנייט למכשירי אפל?
- אייפון 12 ואייפון 12 פרו: העיצוב חוזר אחורה, היכולות רצות קדימה
החקירה נובעת מהחלטתה של אפל ב-2016 לעדכן את מערכת ההפעלה בדגמי האייפון 6,7 ו-SE ולהאט את קצב עיבוד השבבים כך שהסוללות במכשירים גרמו לכיבוי פתאומי. המדינות התובעות טענו כי אפל פעלה במזיד והייתה צריכה פשוט להחליף את הסוללות או לחשוף את הבעיה.
לפי התביעה שהוגשה בבית המשפט באריזונה, מיליוני משתמשי אפל הושפעו מהכיבויים הפתאומיים של המכשירים. "עמיתיי ואני מנסים ללכוד את תשומת הלב של חברות הטכנולוגיה הגדולות הללו, ויש לקוות שתביעה של מיליוני דולרים של יותר מ-30 מדינות תצליח להשיג את תשומת הלב שלהן", הגיב התובע הכללי של אריזונה, מארק ברויביץ.
במסגרת ההסדר שהושג במרץ אפל הסכימה לשלם כ-25 דולר עבור כל אייפון שהואט במסגרת הפרשה ותספק בשלוש השנים הבאות "מידע אמין" לגבי ניהול סוללת האייפונים באמצעות אתר החברה, עדכוני תוכנה ובתצוגה של המכשירים. אפל הודתה שעדכון התוכנה גרם לכיבוי המכשירים, התנצלה בפומבי והורידה את המחירים של סוללות חלופיות.
במסגרת ההסדר הנוכחי, ענקית הטכנולוגיה תשלם 5 מיליון דולר לאריזונה, 24.6 מיליון דולר לקליפורניה ו-7.6 מיליון דולר לטקסס. בקליפורניה ובטקסס גרים מספר המשתמשים הגבוה ביותר שנפגעו מהמהלך של אפל. ברנוביץ הודיע כי הקנס שישולם לאריזונה יעזור לממן חקירות נוספות נגד חברות טכנולוגיה.