$
אפליקציות

ממתינה לביידן: טיקטוק פנתה לבית המשפט בבקשה להשלים את העסקה עם אורקל

על פי הדדליין שהציב הממשל היוצא, בייטדאנס הסינית, הבעלים של אפליקציית הסרטונים הפופולרית, אמורה לפצל את כל נכסיה הקשורים לתפעולה של טיקטוק בארצות הברית, אולם הוועדה שמונתה לדון בעניינה משותקת כבר שבועות

שירות כלכליסט 12:1411.11.20
טיקטוק, אפליקציית הסרטונים הפופולרית, שסומנה על ידי דונלד טראמפ כמי שמסכנת את הביטחון הלאומי בארה"ב, הגישה עתירה לבית המשפט בוושינגטון בבקשה לבדוק את הוועדה שמינה הנשיא. כך מדווח אתר CNBC.

 

מקורות המעורים בנושא טוענים כי החברה, שנמצאת בבעלות בייטדאנס הסינית עדיין מעוניינת בהשלמת העסקה לשותפות טכנולוגית עם אורקל כדי לעמוד בדרישות הממשל היוצא, על אף שהנשיא הנבחר ג'ו ביידן לא הביע בינתיים את עמדתו בנושא. עם זאת, החברה לא ניהלה כבר שבועות דיונים עם הוועדה שמינה טראמפ להשקעות זרות בארה"ב (CFIUS) זאת על אף שהדד ליין שהציב ממשל טראפ אמור לפוג מחר (ה׳).

 

בייטדאנס אמורה "לפצל כל נכס מוחשי או לא מוחשי, בכל מקום שבו הוא נמצא, המשמש לתמיכה בפעילות של החברה באפליקציית טיקטוק בארה"ב". אולם, הצו לא מפרט מה יקרה אם בייטדאנס לא תעשה זאת. חוסר הוודאות הזה גרם לטיקטוק להגיש ביום שלישי עתירה לבית המשפט לערעורים בוושינגטון הקוראת לבדיקת הפעולות של הוועדה.
טיקטוק בניסיון להישאר בארה"ב טיקטוק בניסיון להישאר בארה"ב צילום: רויטרס

 

"במשך שנה שיתפה טיקטוק פעולה בתום לב עם CFIUS כדי לפתור את החששות בנוגע לביטחון הלאומי, על אף שאנחנו דוחים את הטענה", נמסר בהצהרה שפרסמה טיקטוק. "בחודשיים שעברו מאז שהנשיא העניק אישור ראשוני להצעה שלנו לפתור את החששות הללו, הצענו פתרונות מפורטים להשלמת ההסכם – אך לא קיבלנו שום תגובה משמעותית על הצעות הנוגעות לשמירה על פרטיות ומסגרת האבטחה".

 

האשמה כי טיקטוק מסכנת את הביטחון הלאומי מבוססת על הטענה שהממשלה הסינית נגישה למידע האישי של המשתמשים בארה"ב. בעוד שבטיקטוק מכחישים זאת, החברה כן מעוניינת לקדם את העסקה כדי להסיר מעליה את עננת החשד, כך לפי המקורבים.

 

מאורקל, שחתמה על הסכם עם החברה במסגרתו היא תספק את השירותים הטכנולוגיים לפעילותה בארה"ב, וממשרד האוצר האמריקאי לא התקבלה תגובה לדיווח. יועצו הטכנולוגי של ביידן לתקופת המעבר מסר כי "עוד מוקדם מדי לקבוע את דעתו של ביידן בנושא". עם זאת, מטה הקמפיין של ביידן הורה כבר ביולי לאנשיו למחוק את האפליקציה מהמכשירים שלהם בשל חששות אבטחה.

 

בייטדאנס, הבעלים של אפליקציית טיקטוק בייטדאנס, הבעלים של אפליקציית טיקטוק צילום: רויטרס

 

לפי הצו של הממשל האמריקאי שפורסם ב-14 באוגוסט, לבייטדאנס ניתנו 90 יום כדי למכור את הנכסים האמריקאיים שלהם, עם אפשרות להאריך את תאריך היעד ב-30 יום נוספים. בעקבות זאת נכנסה החברה למו"מ על מכירת הפעילות של טיקטוק בארה"ב, בקנדה, באוסטרליה ובניו זילנד למיקרוסופט ולאחר מכן גם לאורקל. בסופו של דבר הסכימה החברה הסינית למכור 20% מהחברה החדשה בשם טיקטוק גלובל שתפעל בארה"ב לאורקל ולוולמארט. ענקית הקמעונאות מעוניינת בפלטפורמה כערוץ למסחר מקוון.

 

לפי תנאי העסקה שהתגבשה, חלק מהפונקציות של טיקטוק היו אמורות לעבור לענן של אורקל, שגם תוכל לבדוק את קוד המקור של טיקטוק בארה"ב, אך החברה לא נדרשה להעביר את האלגוריתם או הטכנולוגיות לאורקל. טראמפ אישר את העסקה ב-19 בספטמבר, אך היא מעולם לא קיבלה אישור מהממשלה הסינית, והתגלו כמה מחלוקות סביב התנאים. בזמן שעבר מאז הספיק טראמפ להידבק בקורונה ולהפסיד בבחירות לנשיאות, כך שכל נושא טיקטוק עבר לספסל האחורי. לפי המקורבים, בטיקטוק כלל לא בטוחים אם ישמעו יותר מממשל טראמפ.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x