$
הייטק והון סיכון

חברת apiiro של עידן פלוטניק גייסה 35 מיליון דולר

חברת הסייבר הישראלית נוסדה ב-2019 וכיום היא מעסיקה 25 עובדים בתל אביב וניו יורק. הפלטפורמה של החברה מאפשרת להאיץ את תהליכי פיתוח התוכנה בארגונים על ידי חיבור אנשי האבטחה, הפיתוח והרגולציה לסביבה אחת

מאיר אורבך 14:0613.10.20
חברת הסייבר הישראלית אפיירו (apiiro), שעד עכשיו פעלה מתחת לרדאר גייסה 35 מיליון דולר. הגיוס הנוכחי הוא סבב גיוס הראשון של החברה, אותו הובילו שתי קרנות מובילות מעמק הסיליקון Greylock ו-Kleiner Perkins ומשקיעים נוספים בחברה, ביניהם יזמי הסייבר מיקי בודאי, ראקש לונקר, עמיחי שולמן ומייסדי דמיסטו, שנמכרה לפאלו אלטו, הכוללים את סלביק מרקוביץ', גיא רינת, דן שראל ועוד. את ההשקעה בחברה מטעם קליינר פרקינס הוביל טד שליין שותף בכיר בקרן שהשקיע בעבר בפאלו אלטו נטוורקס ואחרות.

 

הפלטפורמה של אפיירו מאפשרת להאיץ את תהליכי פיתוח התוכנה בארגון ולהפחית הסיכון הכרוך בכך בצורה אוטומטית ע"י שילוב של שלוש טכנולוגיות: בניית מלאי (inventory) של כל האפליקציות ורכיבי הקוד בארגון, הבנת הידע של המפתחים, זיהוי השינויים המהותיים בקוד והסיכון העסקי שלהם.

 

זו אחת ההשקעות הראשונות של קליינר פרקינס בחברת סייבר שבסיסה בישראל. גם גריילוק היושבת בסן פרנסיסקו לא השקיעה רבות בסיבובים משמעותיים בחברות סייבר בישראל.

 

עידן פלוטניק, מנכ"ל ומייסד אפיירו עידן פלוטניק, מנכ"ל ומייסד אפיירו צילום: צוות אייפרו apiiro

 

את אפיירו ייסדו עידן פלוטניק ויונתן אלדר, שניהם בוגרי יחידת הסייבר מצו"ב. עידן היה היזם והמנכ"ל של אוראטו שנמכרה למיקרוסופט ב-200 מיליון דולר ויונתן היה מנהל צוות פיתוח וארכיטקט בחברה. אפיירו נוסדה בשנת 2019 ומעסיקה כ-25 עובדים במרכז הפיתוח בתל אביב ובניו יורק. החברה מדווחת כי יש לה לקוחות משלמים וכבר נמצאת בשימוש ע"י שניים מהבנקים הגדולים בעולם וכן בחברות מתעשיות ה- Gaming, Healthcare, and Software development.

 

בשיחה עם כלכליסט מסביר עידן פולטניק, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה: "כל התעשיה עוברת כיום טרנספורמציה דיגיטלית מואצת. אחד התהליכים במעבר הוא לאפשר לצוותי הפיתוח אחריות תשתיתית. כל מה שמפתח עושה כיום זה בשליטתו המלאה בכדי לתת לו אפשרות לשלוח כמה שיותר מהר גרסאות ללקוח. הבעיה שתהליך זה יצר מנגנונים שעצרו והאטו את הפיתוח בעיקר בתחומי האבטחה. זו בעיה מערכתית שעוצרת ארגונים מלנוע מהר. לכן בנינו פלטפורמה שתחבר את כולם לאותו מקום, אנשי האבטחה, הפיתוח והרגולציה - כולם בסביבה אחת".

  

"כמנהל בכיר במיקרוסופט, פגשתי את סאטיה נדלה ושמעתי ממנו על אסטרטגיית טרנספורמציה דיגיטלית (Digital Transformation) וCloud-first. אז הבנתי שאחד מהתהליכים המרכזים בטרנספורמציה דיגיטלית הוא המעבר ל-Cloud-native development, זהו שינוי טכנולוגי ותרבותי שבו אין הפרדה בין האפליקציה ולתשתיות, הכל זה קוד! והאחריות המלאה היא בידי המפתחים", הוסיף עידן פלוטניק.
יונתן אלדר, מייסד אפיירו יונתן אלדר, מייסד אפיירו צילום: צוות אייפרו apiiro

 

על-פי פורבס, 70% מהארגונים בעולם כבר מיישמים או מתכננים ליישם אסטרטגיית טרנספורמציה דיגיטלית. ארגונים כבר השקיעו יותר מ-2 טריליון דולר על טרנספורמציה דיגיטלית כדי לאפשר יתרון תחרותי וצמיחה עסקית בעידן שבו שינוי הוא דבר קבוע.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x