$
הייטק והון סיכון

חברת AccessFintech גייסה 20 מיליון דולר

חברת הפינטק הוקמה על ידי רועי סעדון וסטיב פאזיו שיצרו פלטפורמה טכנולוגית לשיתוף נתוני מסחר בין מוסדות פיננסים. ביחד עם סבב הגיוס הנוכחי, סך ההון שגויס לחברה עומד על 37 מיליון דולר

הגר רבט 09:5706.10.20
חברת הפינטק הישראלית, AccessFintech הודיעה היום (ג׳) על גיוס של 20 מיליון דולר בסבב B בהובלת Dawn Capital ובהשתתפות דויטשה בנק, אליהם הצטרפו המשקיעים הקיימים בחברה, ביניהם: סיטי, ג'יי.פי מורגן וגולדמן זאקס. ביחד עם סבב הגיוס הנוכחי, מגיע סך ההון שגויס לחברה עד כה ל-37 מיליון דולר.

 

AccessFintech הוקמה על ידי רועי סעדון וסטיב פאזיו, שניהם ייסדו בעבר את חברת הפינטק טריאנה שנמכרה לתאגיד ICAP הבריטי תמורת 247 מיליון דולר ב-2007. החברה פיתחה פלטפורמה טכנולוגית למוסדות פיננסיים שמאפשרת להם לחלוק ביניהם נתוני מסחר, במטרה לצמצם את החשיפה לסיכונים במהלך ביצוע עסקאות. החברה יצרה רשת של מוסדות פיננסיים מובילים (בנקים, סוחרים, אפוטרופוסים ומנהלי נכסים) המשתפים נתונים פיננסיים ורגולציה של תהליכי העבודה, בדגש על חריגות, הפצת נתונים, ספקים וזרימת עבודה.

 

״מי שמחוץ לעולם הפיננסי לא יודע שבערך 5% מהעסקאות לא יגיעו למימוש ללא התערבות״, אומר לכלכליסט רועי סעדון, מייסד ומנכ״ל החברה, ״עד היום היה מדובר בתהליך ידני שמשלב המון ארגונים ונעשה בצורה לא יעילה של שיחות ואימיילים. הצלחנו לשכנע את הבנקים לעבור למודל חדשני ושיתופי יותר, אבל היו המון חסמים פסיכולוגיים שהיה צריך לעבור בדרך״.

רועי סעדון, מנכ"ל AccessFintech רועי סעדון, מנכ"ל AccessFintech צילום: אקסספינטק

 

על פי נתוני החברה, במהלך חודש יולי בלבד היא סלקה כ-350 מיליון עסקאות בשווקים הגלובאליים. הקורונה, מספר סעדון, נתנה לחברה רוח גבית, אבל התקופה החלה עם חוסר וודאות גדולה עבור החברה ועם גיוס מתוכנן שהתבטל ברגע האחרון. ״היינו אמורים לסגור גיוס בפברואר והסבב נפל בגלל הקורונה. למזלנו הפכנו להיות יותר קריטיים עבור התעשייה הפיננסית והצלחנו להשלים סבב חדש במקום זה שבוטל. המשקיעים הקיימים תמיד היו בסיבוב, אבל הבאנו קרן הון סיכון במקום להביא בנקים והוספנו את דויטשה בנק כמשקיע. היו שישה חודשים מורטי עצבים, אבל בסוף המצב שיחק לטובתינו".

 

״אחת הסיבות שבזכותה אנחנו רלוונטיים היא עניין התזמון", הוסיף, "הגענו לשוק בתקופה שבה הבנקים הבינו שהם צריכים לשנות תפיסה, דווקא בגלל הפחד שלהם שענקיות כמו גוגל ואמזון יתחילו לתת שירות עם התשתית העניפה שלהם. היום כל הבנקים רוצים להפוך לחברות טכנולוגיה והגענו בזמן שבו רוצים למנף דאטה ולהפוך אותו ליתרון, גם אם חלק מזה אומר קצת לוותר על הבעלות על המידע. הקורונה רק הפעילה עוד לחץ״.

 

סעדון מסביר שהייחוד של AccessFintech נובע מכך שבניגוד לרוב החברות הישראליות, שרק בונות פלטפורמה, החברה גם אחראית לתפעולה השוטף.

 

הבנקים שמשקיעים הם גם לקוחות שלכם?

״כן למרות שההשקעה שלהם לא הבטיחה שיהפכו ללקוחות ונדרשנו לעבור תהליך מכירה. אחד מהיתרונות המשמעותיים שיש לנו היום הוא הקשרים שיצרנו בעולם הפיננסי. זה עולם של אמון אישי, אנשים מרגישים שהם לוקחים סיכון עם כל חברה חדשה שהם מתחילים לעבוד איתה ואחד החסמים היה כיצד לגרום לבנק לבחור בנו".

 

סטיב מורגן, מנהל פתרונות תפעול בחטיבת השווקים של Citi, מסר: "מטרתנו היא להפוך את שיטות העבודה לאחר המסחר לאוטומטיות, תוך שיפור חווית המשתמש באמצעות פתרונות טכנולוגיים חדשניים. אנו עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם AccessFintech כדי לספק שירות ללקוחותינו על ידי צמצום המורכבות בדרך לסביבה אוטומטית לחלוטין".

 

שרה שנטון, משקיעה בגולדמן זאקס, הוסיפה לדבריו: "משבר הקורונה האיץ את האימוץ של טכנולוגיות פינטק, ואנחנו רואים מגמה זו היטב גם באימוץ הפלטפורמה של החברה. AccessFintech הצליחה ליצור רשת נתונים משותפת וזרימת עבודה, המאפשרת ניהול ושיתופי פעולה טובים".

 

סטיבן בל, ראש תחום FIC ושירותי ניירות ערך ב-Deutsche Bank, סיכם: "שותפות עם חברות פינטק והשקעה כמו גם פיתוח מומחיות פנימית היא חיונית כדי להיות בחזית הטכנולוגיה של השירותים פיננסיים. לקוחות כיום מחפשים יישומים דיגיטליים מהירים ופשוטים יותר של התהליכים״.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x