$
חדשות טכנולוגיה

נבחרו הגופים המוסדיים שיקבלו הגנה מהמדינה עבור השקעה בהייטק

בקשתם של: כלל ביטוח, פסגות בית השקעות, מגדל, בנק הפועלים שוק ההון, דיסקונט קפיטל, בנק מזרחי טפחות, מנורה מבטחים, בנק לאומי שוק ההון, מור בית השקעות והפניקס אושרה - והגופים הללו ייכנסו למסלול המספק הגנה של 40% מההשקעה בחברות הייטק ישראליות

מאיר אורבך 19:5630.09.20

כלל ביטוח, פסגות בית השקעות, מגדל, בנק הפועלים שוק ההון, דיסקונט קפיטל, בנק מזרחי טפחות, מנורה מבטחים, בנק לאומי שוק ההון, מור בית השקעות והפניקס: אלו הגופים המוסדיים שבקשותיהם לקבלת הגנה מהמדינה על השקעותיהם בהייטק אושרה. המסלול מספק הגנה של המדינה על תיקי השקעות של גופים מוסדיים המשקיעים בחברות הייטק ישראליות.

 

  צילום: שאטרסטוק

 

חברי הוועדה המשותפת למשרד האוצר, רשות שוק ההון, הרשות לניירות ערך ורשות החדשנות, בתוכנית לעידוד השקעותיהם של הגופים המוסדיים בישראל בחברות הייטק בשלבי מכירות וצמיחה, בחרו הערב (ד') את הגופים הללו. במסגרת התוכנית הוגשו בקשות בגובה של יותר מ-3 מיליארד שקל, ואושרו בקשות בסך שני מיליארד שקל.

 

כחלק מהתוכנית תגן המדינה על השקעות בחברות ההייטק, בגובה 40% מההשקעה. ניהול התיק ישאר בידי גוף ההשקעה המוסדי במשך 8.5 שנים, והכספים יושקעו לאורך השנה וחצי הקרובות. במקרה של עליית ערך בתום תקופת הותכנית, יעביר גוף ההשקעה המוסדי לרשות החדשנות שיעור של 10% מההפרש בין תשואת התיק ובין תשואת אג"ח מדינה לתקופת התיק. התיק ינוהל על ידי גוף ההשקעה המוסדי לתקופת השקעה של 18 חודשים, ולתקופת החזקה של 7 שנים.

 

כל הגופים המוסדיים יחברו לקרנות הון סיכון ולמשקיעים אחרים כדי להקים גופים אשר ישקיעו בחברות מסדר גודל בינוני.

 

במסגרת התוכנית הוגשו בקשות ממספר רב של גופים מוסדיים, ביניהם מרבית הגופים הפיננסיים הגדולים בישראל, והיקף הבקשות הכולל הסתכם בסכום של 3.5 מיליארד שקל. הבקשות כללו שיתופי פעולה עם כמה עשרות גופי הון סיכון – קרנות הון סיכון בשלבים מוקדמים ומאוחרים, ישראליות וזרות, וגופים נוספים המתמחים בפעילות השקעות בתחום ההיי-טק.

 

בחלק מהבקשות הוצג מיקוד בהשקעה בחברות מתחומי Healthcare (בהן ניכר היעדר משקיעים ישראלים והפוטנציאל שלהן עלה לאור מגפת ה- 19COVID ומגמות עולמיות), חלק מההצעות פנו לתחומים כגון InsureTech ופינטק - שם המוסדיים יכולים להוות משקיעים אסטרטגיים ואף לקוחות ושותפים המסייעים בהטמעה ובחדירה לשוק הישראלי, ומהווה מטרה בפני עצמה בקידום הטמעת חדשנות פיננסית בשוק ההון.

 

ד"ר עמי אפלבום, המדען הראשי במשרד הכלכלה והתעשייה ויו"ר רשות החדשנות: "אנו מאמינים שמהלך זה יסמן את תחילתו של שינוי מבני בשוק ההון הישראלי להתמחות בהשקעה בטכנולוגיה, אשר יביא להאצת הכלכלה הישראלית לכיוון ההייטק והכלכלה דיגיטאלית. בניית מומחיות השקעה בטכנולוגייה אצל גופי ההשקעה המוסדיים להגדלה ניכרת של השקעותיהם בטכנולוגיה תתן תנופה אדירה לצמיחת חברות בישראל ותאיץ את המעבר של המגזר הפיננסי והכלכלה הישראלית אל עבר עתיד יותר דיגיטאלי ומבוסס חברות טכנולוגיות צומחות"

 

ד"ר משה ברקת, הממונה על שוק ההון: "במסגרת התוכנית שיצרנו, רשות שוק ההון תומכת באופן תקדימי בהשקעות כספי המוסדיים בהייטק הישראלי כאשר הן מבוצעות באופן שקול ומדוד לטובת החוסכים ותוך שמירה על כספם. בהתאם לכך, דרשנו לתת הגנה של 40% לחוסכים, על אף שהופעלו עלינו לחצים לתת שיעור הגנה נמוך יותר. כמו כן עמדנו על כך ששיעור המשקיעים שאינו מוגן יעלה לכ-35%. בנוסף פעלה רשות שוק ההון להבטיח כי חברות היעד יהיו בשלות מספיק להשקעה והתעקשה על הכנסת חברות בסבבי גיוס מתקדמים בלבד. אני משוכנע בהצלחת התוכנית בתנאים אלו. היא תתרום לחוסכים לפנסיה, לקידום ההייטק ולצמיחת המשק הישראלי. העובדה שחלק משמעותי מההקצאה מגיעה לבנקים ולא לחוסכים לפנסיה, תוביל את הרשות לדרוש הרחבת המתווה כך ש-2 מליארד ש"ח יגיעו לידי החוסכים לפנסיה ולא לבנקים".

 

ענת גואטה, יו"ר רשות ניירות ערך: "חיבור שוק ההון להיי טק הוא יעד אסטרטגי של הרשות מתוך רצון לשתף את ציבור המשקיעים בישראל עם הצלחת ההייטק הישראלי ולגוון את ענפי השוק הציבורי באופן שנותן משקל ראוי לענף התעשייה שמהווה עורק ראשי בכלכלת ישראל, המחובר לזרם החיים הדיגיטאלי-טכנולוגי. בחודשים האחרונים, אנו מתחילים לראות מספר תהליכים שהובלנו, נושאים פירות המבשרים על תחילתו של שינוי - קיבלנו עשרות תשקיפים של חברות היי-טק ושותפויות מחקר ופיתוח. אנו רואים התעניינות גוברת של גופים מוסדיים בהשקעות בחברות היי טק ובהטמעה של חדשנות פיננסית, אשר נועדה להעמיד את התשתית למעבר של שוק ההון הישראלי לאלף השלישי".

 

אדם פישר, שותף בקרן הון הסיכון בסמר צייץ היום בטוויטר שההייטק הישראלי בוער ומדינת ישראל רק מבעירה אותו יותר. לדבריו "זה המקום האחרון במדינה שצריך עזרה כרגע ואני מתבייש".

 

קרן SOMV שיתפה פעולה עם מנורה שהינה משקיע עוגן שלה, בהגשת המכרז, ויפעלו במשותף לקחת חלק במימוש חלקם במכרז. קרנות מובילות ביניהן גלילות, אנטריי קפיטל, פירסט טיים ואחרות יטלו חלק פעיל בהשקעות לצד המוסדיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x