עתירה נגד סלברייט הישראלית: מוכרת לוועדת החקירות של פוטין
בעתירה, שהגיש עו"ד איתי מק יחד עם רשימה של פעילי זכויות אדם, נטען כי החברה מכרה את המערכת שלה לוועדת החקירה הממשלתית המשמשת ככלי לרדיפה פוליטית. העותרים דורשים לעצור את הייצוא של המערכת לוועדת החקירות ברוסיה
העתירה, שהגיש עו״ד איתי מק יחד עם רשימה של פעילים ופעילי זכויות האדם, דורשת להורות לראשת אגף הפיקוח על ייצוא ביטחוני במשרד הביטחון לעצור את הייצוא של מערכת החברה לוועדת החקירות ברוסיה.
- עתירה: לעצור את הייצוא של חברת סלברייט להונג קונג
- סלברייט חתמה על הסכם של 7.9 מיליון דולר באסיה
- סלברייט יוצאת בתוכנית קיצוצים
מק הגיש עתירות קודמות נגד חברת סלברייט הנוגעות למכירות למשטרה בהונג קונג, וליחידות החקירה של הדיקטטורות בוונצואלה ובלארוס. בעתירה הנוכחית טוענת כי: ״ועדת החקירות של הדיקטטורה ברוסיה אשר משמשת ככלי מרכזי של הדיכוי הפנימי והרדיפה הפוליטית במדינה - עושה שימוש מסיבי במערכת הפורנזית של חברת Cellebrite הקרויה UFED ויכולה לפרוץ הגנות במכשירי הפלאפון ולאסוף מידע מתוכם״.
הטענה מתבססת על פרסום רשמי באתר הוועדה לפיו בישיבת סיכום שנתית שנערכה בחודש יולי 2020, ראש ועדת החקירות Alexander Bastrykin חשף כי ״בשנת 2019 נעשה שימוש במערכת יותר מ-26,000 פעמים כדי לפרוץ למכשירי פלאפון״.
עוד נטען בעתירה כי ייצוא המערכת נמשך מזה מספר שנים, על אף שורה ארוכה של החלטות אמברגו וסנקציות מטעם ארה"ב והאיחוד האירופאי – כולל סנקציות אישיות נגד העומד בראש ועדת החקירות וכן ״על אף הידיעה הברורה כי ועדת החקירות היא אחת מזרועות הדיכוי הכי חשובות לביצור שלטונו המתמשך של הדיקטטור ולדימיר פוטין״.
העתירה אף מפרטת שורה של מקרי הפללה פוליטית או ניסיונות חיסול מצד ההמשלה הרוסית וטוענת כי עקב נסיבות אלה ועקב עמדת האיחוד האירופאי וארה״ב לגבי הוועדה, אי עצירת הייצוא של מערכת סלברייט לוועדת החקירות ברוסיה היא מעשה בלתי סביר.