טראמפ: "אישרתי את עסקת אורקל-טיקטוק. האבטחה תהיה 100%"
לפי ההסכם שאותו אישר נשיא ארה"ב, בייטדאנס הסינית תמשיך להיות בעלת השליטה באפליקציית הסרטונים הפופולרית, ואורקל תחזיק ביחד עם וולמארט ב-20% מהחברה. העסקה טרם נחתמה ולא קיבלה את אישור הממשל. ההגבלות שהיו אמורות להיכנס לתוקף היום - נדחות בשבוע
- טיקטוק יוצאת למלחמה נגד הצו של טראמפ שמבקש לחסום אותה
- טראמפ חתם: מיום ראשון ייחסמו בארה"ב וויצ'ט וטיקטוק
- טראמפ: "לא אאשר את עסקת טיקטוק-אורקל"
לפי ההסכם שאותו אישר טראמפ, בייטדאנס תמשיך להיות בעלת השליטה של טיקטוק, כך מדווח אתר CNN המתבסס על אדם המעורה בנושא. בשיחה עם עיתונאים אמר טראמפ כי אישר את "הרעיון הכללי" של העסקה. עם זאת, היא עדיין לא נחתמה ולא קיבלה את האישור הרשמי של הממשל.
"נתתי לעסקה את הברכה שלי", אמר. "אם זה יצא לפועל, זה יהיה נהדר. אם לא זה גם בסדר". עוד הוסיף כי העסקה תכלול גם את וולמארט, וכי "האבטחה תהיה 100%. הם ישתמשו בענן נפרד ואבטחה מאוד מאוד חזקה".
טראמפ ציין כי העסקה תכלול גם הקמת קרן בגובה 5 מיליארד דולר למטרות חינוכיות, אך לא פירט אילו מהחברות יבצעו את התשלומים. בעבר טראמפ טען כי הוא מעוניין שהחברות ישלמו ישירות למשרד האוצר, אך הופתע לגלות שסידור מסוג זה אינו חוקי.
בטיקטוק אישרו בהצהרה שפרסמו כי אורקל וענקית הקמעונאות וולמארט יחזיקו ביחד באחזקה של 20%. "במסגרת ההצעה הזו, אורקל תהפוך לספקית הטכנולוגיה שלנו, ותהיה אחראית לאירוח כל המידע על המשתמשים בארה"ב ולאבטח את מערכות המחשב הנלוות כדי להבטיח שדרישות הביטחון הלאומי של ארה"ב ימולאו", נמסר בהצהרה שפרסמה טיקטוק. "אנחנו עובדים כעת עם וולמארט על שותפות מסחרית". לפי ההצהרה, טיקטוק מתכוונת גם להרחיב את המטה שלה בארה"ב ולייצר 25 אלף משרות חדשות במדינה.
לפי טראמפ, טיקטוק תירשם כחברה חדשה בטקסס.
"במסגרת ההסכם, טיקטוק תפעל על הענן של אורקל ואורקל תהפול למשקיעת מיעוט בטיקטוק גלובל", מסרה מנכ"לית אורקל צפרא כץ. "אנחנו בטוחים ב-100% ביכולת שלנו לספק סביבה מאובטחת לטיקטוק ולהבטיח את פרטיות המידע של המשתמשים האמריקאים והמשתמשים ברחבי העולם. האבטחה המשופרת הזו והפרטיות המובטחת יאפשרו לטיקטוק להמשיך בצמיחה מהירה ותטיב עם כל בעלי העניין".
וולמארט צפויה להחזיק ב-7.5% מהחברה, והמנכ"ל דאג מקמילון יכהן בדירקטוריון שיכלול 5 חברים. "אנחנו נרגשים מההשקעה הפוטנציאלית הזו ומההסכם המסחרי עם טיקטוק גלובל", נמסר בהצהרה שפרסמה וולמארט.
טראמפ מצידו שיבח את מנהלי וולמארט ואורקל, בראשם מייסד ויו"ר אורקל לארי אליסון, שגם מקורב אליו פוליטית. "יש פה את השילוב של וולמארט וההייטק של אורקל, והגאונות של שני המנהיגים של החברות האלה, אוקי?" סיכם טראמפ.
המגעים לרכישת טיקטוק החלו בתחילת החודש שעבר, אז חתם טראמפ על צו מיוחד נגד המשך פעילותה של טיקטוק בארה"ב החל מה-20 בספטמבר, תוך הבהרה כי רק מכירת הפעילות לחברה אמריקאית תאפשר את המשך הפעילות כסדרה. מיקרוסופט הייתה החברה הראשונה שהביעה התעניינות ברכישה ונחשבה למועמדת המובילה, אולם בשבוע שעבר נחשף כי טיקטוק דחתה את ההצעה שהגישה ובכך נסללה הדרך לעסקת אורקל.