$
חדשות טכנולוגיה

מיקרוסופט: האקרים רוסים, סינים ואיראנים תוקפים מועמדים לבחירות בארה"ב

ענקית הטכנולוגיה דיווחה על ניסיונות פריצה חיצוניים לקמפיינים של טראמפ וביידן. חרף היחסים העכורים בין סין לממשל טראמפ, ניסו ההאקרים הסינים לתקוף את הקמפיין של ביידן, וכך גם קבוצת ההאקרים הרוסית. האיראנים, לעומת זאת, ניסו לתקוף את קמפיין טראמפ

רפאל קאהאן 20:5911.09.20

האקרים מנסים לפגוע בהתנהלות הבחירות לנשיאות ארה"ב כך לפי דיווח מיקרוסופט שפורסם אמש (ה') בבלוג החברה. לדברי החברה מדובר בניסיונות של כל מיני גורמים - רוסים, איראנים וסינים לפגוע בקמפיינים השונים ולפרוץ לרשתות המחשבים של הצדדים השונים.

 

 

באופן מפתיע לא מדובר בשחקנים לא מוכרים. את התקיפות הרוסיות מובילה קבוצת Fancy Bear או APT 28 הידועה לשמצה. זו עמדה מאחורי הפריצות למחשבי המפלגה הדמוקרטית במהלך הקמפיין של הילארי קלינטון. כעת הם חזרו וניסו לתקוף את מחשבי הקמפיין של ג'ו ביידן - אך לדברי המומחים הפעם ללא הצלחה.
המועמד הדמוקרטי לנשיאות ג'ו ביידן המועמד הדמוקרטי לנשיאות ג'ו ביידן צילום: איי אף פי

 

דונלד טראמפ הפחית מחשיבות תקיפות הסייבר הרוסיות בבחירות הקודמות. הפעם, חושף שחיתויות טוען שהוא כנראה אף הורה למשרד הגנת המולדת שאחראי על הגנת הסייבר, להימנע מלייחס את התקיפות לגורמים רוסים.

 

הקבוצה אחראית על תקיפות של כ-200 ארגונים פוליטים שונים. דמוקרטים או רפובליקנים, מכוני מחקר או ארגוני תמיכה, נראה שאין כאן כוונה נסתרת לעודד צד כזה או אחר. אך הרוסים אינם היחידים כאן. גם הסינים והאיראנים מנסים לבחוש בקלחת הזו. התפלגות המטרות שלהם מעניינת בפני עצמה.

 

כך למשל ההאקרים הסינים ניסו דווקא לתקוף את הקמפיין של ביידן כמו גם בכירים המקורבים אליו. בהתחשב ביחסים העכורים בין סין לממשל טראמפ, מוזר שהאקרים המזוהים עם בייג'ינג דווקא מנסים לתקוף את יריבו. אולי הם מנסים להבין את מהות האיש שעשוי לרשת את דונלד טראמפ. בינתיים הקבוצה הסינית שמכונה APT 31 או Zirconium תקפה כ-150 מטרות שונות בהצלחה, אם כי לא ברור מה היקף הנזק שנגרם.

 

בניגוד לסינים, האיראנים דווקא מנסים לתקוף את הצד הרפובליקני. קבוצת ההאקרים המזוהה עם איראן, APT 35 המכונה Phosphorous, ניסתה לפרוץ לחשבונות של בכירים בממשל המקורבים לטראמפ. עם זאת בניגוד לרוסים או לסינים, הם הצליחו הרבה פחות.

 

סייבר הפך לכלי נפוץ בניסיונות לבחוש ביחסים בינלאומיים ולהשפיע על מדיניות של ממשלות שונות. אבל מדובר עדיין ביכולת יחסית חדשה שדורשת התמחות מסוימת. עד כה נראה שהרוסים הם אלה שהצליחו למנף בצורה היעילה ביותר את היכולות האלה כאמצעי להשפיע על קידום המטרות המדיניות שלהם. קשה לומר היכן הניסיונות הרוסים הם הממוקדים ביותר, אך הקשרים שנרמזו בעבר בין טראמפ ובכירים רוסים, הופכים את הפעילות שלהם למסוכנת מאוד.

 

חברת הסייבר האמריקאית FireEye שמתמחה בסיכול פעילות סייבר מדינית מסרה ל-Wired שלדעתה הרוסים לא מנסים לפרוץ למטרות רק כדי לצבור מודיעין, אלא שהם עושים שימוש ביכולות האלה למטרות פוליטיות. זה אינו דפוס פעולה חדש, זו מסורת מדינית-בטחונית שמקורותיה עוד בפעילות של סוכנויות הביטחון והביון של ברית המועצות ואף של המשטרה החשאית של הצאר. "לדעתנו סוכנויות הביון הצבאי הרוסיות מהוות את האיום הגדול ביותר לתהליכים דמוקרטים בעולם", כך נמסר מחוקרי החברה.
x