$
יוניסטרים

להוריד מסקרה בפשטות ונוחות: חניכי יוניסטרים במיזם שנולד מחיבור בין תרבויות

איתי גפסו ולארא מוסלם מנוף הגליל הקימו מיזם במסגרת תכנית שמקדמת חיים משותפים בין החברה הערבית והיהודית, בשותפות הסוכנות האמריקנית לפיתוח בינלאומי USAID. המיזם יתמודד בתחרות השנתית של יוניסטרים "יזם השנה", יחד עם עוד 100 סטארטאפים צעירים

אביאור אבו 11:5407.09.20

 

 

במסגרת תכנית שמקדמת חיים משותפים בין החברה הערבית והיהודית, בשותפות הסוכנות האמריקנית לפיתוח בינלאומי USAID, איתי גפסו ולארא מוסלם מנוף הגליל הקימו מיזם להסרת איפור שיתמודד בתחרות השנתית של יוניסטרים "יזם השנה".

 

עמותת יוניסטרים הוקמה ב-2001 על ידי היזם ואיש העסקים רוני צארום, במטרה לצמצם פערים סוציו-אקונמיים, באמצעות חינוך והכשרת בני נוער וצעירים מהפריפריה החברתית והגאוגרפית בישראל לעולם היזמות, ולאפשר לכל נער ונערה במדינה הזדמנות שווה בחיים. את בני הנוער מלווים בהתנדבות מעל ל-4,500 אנשי עסקים המהווים עבורם מודל לחיקוי.

 

יוניסטרים מפעילה בשותפות עם USAID, הסוכנות האמריקנית לפיתוח בינלאומי, תכנית שמטרתה קידום חיים משותפים בין החברה הערבית לחברה היהודית בשלוש ערים מעורבות: נוף הגליל, עכו ויפו-תל אביב. התכנית פועלת להפחתת הניכור ויחסי הקונפליקט וליצירת חברה שמעודדת ומתגמלת גיוון ופלורליזם, ורותמת יזמות ומוביליות חברתית כלכלית כמחנה משותף ליצירת תרבות של כבוד הדדי.

 

במסגרת התכנית מקימים בני נוער חברות הזנק יחדיו על השלבים הכרוכים בכך, החל משלב סיעור המוחות ועד ליצירת פרוטוטייפ, כתיבת תכנית עסקית וגיוס משקיעים. שני חניכים שהיזמות חיברה ביניהם, הם איתי גפסו ולארא מוסלם מנוף הגליל.

 

איתי גפסו ולארא מוסלם בפרוייקט היזמות של יוניסטרים איתי גפסו ולארא מוסלם בפרוייקט היזמות של יוניסטרים צילום אולפן כלכליסט

 

לארה סיפרה על הקשיים שחוותה בהתחלה: "היה לי קשה לדבר עם העברית הבסיסית שלי. לא באמת הרגשתי נוח לדבר עם החברה היהודית. הרגשתי שהם לא יבינו, אבל אחרי זמן עבדתי על זה. איתי הוא אחד האנשים הראשונים שנתן לי להרגיש בנוח גם אם אני עושה טעויות, מאחר ואנחנו פרטנרים, יש לנו קשר מיוחד".

 

"בהתחלה התחלקנו לשתי קבוצות, חברה יהודית וחברה ערבית", הוסיף איתי, "לא כל כך דיברנו, היינו מפולגים, אבל כשהתחלנו לעשות דברים במסגרת התוכנית, כמו הקמת חברה ויצירת מיזם, נרקמו חברויות בינינו בשל הרצון להצליח. היום כבר יש לנו לחיצת יד מיוחדת משלנו".

 

איתי הסביר על REN, המיזם שהחדש שהקימו: "ניסינו לחשוב על מוצר שיסיר איפור בצורה פשוטה מאוד. התחלנו לשאול מתאפרים ומתאפרות וגילינו שלהסיר מסקרה מהעיניים היא אכן בעיה ממשית, הרבה מתקשים להוריד מסקרה כשהם חוזרים ממסיבה או יום עבודה והיה צורך במוצר שיפתור את הבעיה הזו בצורה פשוטה ונוחה, כך שהמסקרה לא תמרח על כל הפנים, לא יגרם יובש ותימנע תלישת ריסים. כך נולד המוצר שלנו - מניחים אותו על העיניים, באזור הריסים, מחליקים והמסקרה יורדת".  

 

לארא סיפרה על הערך המוסף שקיבלה מהתוכנית של יונסטרים: "אני מרגישה יותר נוח עם השפה ושאני יכולה ליצור חברים מתרבות שונה". איתי הוסיף: "יוניסטרים נתנה לי כלים להצליח בעולם היזמות העסקית והחברתית, חשפה בפני תרבויות שונות שלא הכרתי לפני כן. זה נותן לי רצון להמשיך בעשייה כזו".

 

בימים אלו מתקיימת התחרות השנתית של עמותת יוניסטרים - "יזם השנה". במסגרת התחרות מתמודדים 100 סטארטאפים של מעל 3,500 בני נוער מ-85 ישובים בפריפריה, מכלל המגזרים בישראל, שיתחרו על התואר "היזם הבא של ישראל".

 

את הסטארטאפים בוחנים בימים אלה מאות אנשי עסקים בכירים מהארץ והעולם, שרים, חברי כנסת, נציגי ממשלה, דיפלומטים ושגרירים ביותר מ-50 אירועי שיפוט אונליין, במסגרתם מתנסים חניכי העמותה בפרזנטציות עסקיות בשידור חי. בנוסף, לראשונה בתולדות התחרות, גם הציבור הרחב יכול להיכנס ולהשתתף בהצבעה שנערכת בימים אלה ברשת בקישור הבא.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x