$
הייטק והון סיכון

פרסום ראשון

מרחפנים ועד סייבר: התעשייה האווירית מגייסת סטארט-אפים

מרכז החדשנות של החברה משיק תוכנית האצה מיוחדת לסטארט-אפים בתחומי רחפנים, קוונטיקה, חיישנים, סייבר ועוד, שיקבלו 13 שבועות לקידום המוצר שלהם, עם אופציה לשילובו במוצרי החברה. ד"ר אמירה שרון, סמנכ"לית החדשות: "אנחנו לא מחפשים אקוויטי, אלא פריצות דרך"

אודי עציון 09:3816.08.20
בנובמבר הקרוב ייפתח לראשונה מרכז החדשנות של התעשייה האווירית את שעריו לחברות חיצוניות, אחרי שבשני המחזורים הראשונים שלו עסק בפרויקטים שצמחו מחטיבות ומפעלי החברה. המרכז, הפועל ברמת גן, יקיים מחזור פיתוח חדש שיימשך 13 שבועות ויוקדש לסטארט-אפים, בתחומי למידת מכונה, קוונטיקה, מכ"ם, חיישנים, רובוטיקה, ביג דאטה, ראייהנ ממוחשבת, תא טייס חכם, הנעה, רחפנים, סייבר, הדפסה בתלת-מימד, מקורות אנרגיה חדשניים וניטור בריאות מבנה.

 

חברות הזנק שיתקבלו לתוכנית ייהנו משיתוף ידע עם המומחים הטכנולוגיים של התעשייה האווירית, מגישה לתשתיות כמו מרכזי חישוב, מנהרת רוח, מתקן לניסויי מכ"ם ועוד, ומליווי טכנולוגי-עסקי ומתוכנית העשרה עסקית-ארגונית. בנוסף, החברות ייחשפו לפעילות השיווקית הענפה של התעשייה האווירית וללקוחות החברה ברחבי העולם. התוכנית אמורה להניב Minimum Viable Product (MVP) מהיר במשותף, שיוכל להשתלב במערכות שמוכרת החברה.

 

מרכז החדשנות של התעשייה האווירית מרכז החדשנות של התעשייה האווירית צילום: התעשייה האווירית

 

בתעשייה האווירית מבטיחים מודל התקשרות גמיש עם הסטארט-אפים, שלא צפוי לכלול השקעות, אבל עשוי לכלול הזמנת שעות ושירותים כאמצעי תמיכה כלכלי בפעילותו, כחלק מפעילות המחקר והפיתוח של החברה. ב-2019 דיווחה החברה על השקעה בסך 909 מיליון דולר במו"פ, ממקורות עצמיים ובמימון לקוחות, ובמחצית הראשונה של 2020 דיווחה על השקעה של 71 מיליון דולר בתחום ממקורות עצמיים, 3.4% מהיקף המכירות שלה.

 

לוויין אופק 16, התעשייה האווירית לוויין אופק 16, התעשייה האווירית צילום: התעשייה האווירית

 

"אנחנו לא מחפשים אקוויטי, אלא פריצות דרך בתחומים שמעניינים אותנו", אמרה לכלכליסט ד"ר אמירה שרון, סמנכ"ל הטכנולוגיות, החדשנות והמו"פ של התעשייה האווירית. "מערכת החץ, לווייני האופק ומערכות מתקדמות אחרות של החברה נולדו ומומשו בזכות השקעות עתק במו"פ. כעת אנחנו מחפשים שיתופי פעולה עם סטארט-אפים מחוץ לחברה במודל שיספק ערך לשני הצדדים: מצד אחד, חשיפה לטכנולוגיות ייחודיות ומצד שני, נתיב מואץ בתהליכי פיתוח, תשתיות הנדסיות, זמן מקוצר לשוק ואפשרות להיחשף לכיוונים ולרעיונות שיהיו רלוונטים בעוד עשר שנים. הצטרפות למסלול ההאצה תספק לחברות בתחילת דרכן אפשרות לבסס ולאשר את הטכנולוגיה שלהן תוך קבלת תמיכה ומעטפת כוללת. זה אחרת לצאת לגיוס כשאתה סטארט-אפ שיכול לדווח שהוא התקבל לתוכנית כזאת, או פועל בשיתוף פעולה עם התעשייה האווירית".

 

שרון אמירה סמנכ"לית חדשנות בתעשייה האווירית שרון אמירה סמנכ"לית חדשנות בתעשייה האווירית צילום: יגאל עמר באדיבות התעשייה האווירית

 

מרכז החדשנות של התעשייה האווירית פועל בשיתוף עם האקסלרטור הבינלאומי Starburst המתמחה בעולמות התעופה והחלל, ולו שותפות בין השאר גם בואינג, סוכנות החלל הצרפתית, יצרנית המל"טים האמריקאית ג'נרל אטומיקס. המרכז, הפעיל מתחילת שנת 2020, סיים בהצלחה את מחזור הפיתוח הראשון של החברה ונמצא בימים אלו בעיצומו של המחזור השני.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x