$
תקשורת

המיזוג יוצא לדרך: הנדל אישר את רכישת גולן טלקום בידי סלקום

האישור לעסקה ששוויה עומד על 780 מיליון שקל, ניתן בכפוף לכך שגולן תהפוך למפעילה וירטואלית למשך 3 שנים בטרם מיזוג מלא, במטרה לשמר את התחרות והמחירים הנמוכים; בשבועות הקרובים ישלימו הצדדים את התהליך, בסופו סלקום תחזיק בנתח שוק של 35%

אביאור אבו 11:2313.08.20

שר התקשורת, יועז הנדל, אישר היום (ה') את רכישת גולן טלקום על ידי סלקום, לאחר שאושר ביוני על ידי רשות התחרות וזכה לרוח גבית מהאוצר. בכך, יוצא לדרך המיזוג הגדול בענף הסלולר, יותר מ-5 חודשים מאז הוגש לרשויות ו-4 שנים מאז נדחה בפעם הראשונה.

 

 

בהודעת המשרד נמסר: "לאחר בחינה יסודית ומעמיקה של הבקשה למיזוג החברות, ולאחר שהדרג המקצועי במשרד מסר את המלצתו לשר, החליט היום שר התקשורת לאשר את עסקת המיזוג בין חברת סלקום לחברת גולן. במסגרת התנאים לאישור המיזוג פעל המשרד להבטיח, בין היתר, כי תנאי השירות הסלולארי ללקוחות גולן ישמרו.

 

"המשרד סבור כי המהלך לא יפגע ברמת התחרותיות בשוק התקשורת וימשיך לפעול על מנת לשמור על 'מגרש משחקים' מאוזן המאפשר תחרות הוגנת בין השחקניות השונות בשוק".

 

מימין: יועז הנדל ואבי גבאי מימין: יועז הנדל ואבי גבאי צילום: אבי מועלם אלכס קולומויסקי

 

לפני כחודש מסר הדרג המקצועי במשרד התקשורת להנדל את המלצתו שאין מניעה לעסקה, בכפוף לתנאי כי גולן תהפוך למפעילה וירטואלית למשך 3 שנים, עם העברת השליטה לסלקום ובטרם מיזוג מלא בין החברות. המשמעות היא שגולן תישאר חברה עצמאית שתחכור את הרשת מסלקום, אך לא תחזיק בתדרים ובתשתיות, כמו היום. הדבר דומה לפעילותן של רמי לוי תקשורת ו־019 מובייל. במהלך "תקופת הביניים" תעבור בהדרגה פעילות גולן לידי סלקום. בתום התקופה סלקום תהיה רשאית לעשות בגולן כרצונה - להשאירה כמותג עצמאי או למזגה לתוך סלקום ולהיפרד מהמותג. כך או כך, בכוונת סלקום למנות לגולן מנכ"ל חדש במקום גיל שרון, שעובר לשמש כיו"ר בזק.

 

מטרת המשרד היא שבאופן זה ישמרו התנאים והמחירים שלקוחות גולן מקבלים, וכך תימשך התחרות בשוק בשנים הקרובות. מתווה זה היה ממילא רצונו של מנכ"ל סלקום, אבי גבאי, שגם התחייב בפני המשרד שלא תהיה עליית מחירים. גורמי המקצוע לא המליצו להציב תנאי של השקעות בתשתיות, שכן בין כה החברה תידרש לכך במסגרת מכרז דור 5. האישור מגיע לאחר שאתמול בערב פורסמו תוצאות מכרז דור 5, במהלכו זכתה סלקום בתדרים יחד עם חברותיה לקבוצה, גולן ואקפסון. עם אישור המיזוג, דמי הרישיון של הקבוצה, על סך 115 מיליון שקל, יתחלקו בין סלקום לאקספון.

 

שווי עסקה של 780 מיליון שקל

 

סלקום ביקשה לרכוש את גולן בפברואר מידי בעלת השליטה הנוכחית, אלקטרה מוצרי צריכה, תמורת 590 מיליון שקל. לאחר תוספות נלוות וויתור על הלוואה לגולן, שווי העסקה עומד על כ-780 מיליון שקל. בשבועות הקרובים ישלימו הצדדים את התהליך, וכ-250 עובדי גולן יתווספו לכ-3,500 עובדי סלקום, אך ישמרו על ועד עצמאי מול ההנהלה.

 

סלקום תחזיק בנתח שוק של 35%, שהם כ-3.7 מיליון מנויי סלולר, 930 אלף מתוכם של גולן. כאמור, לקוחות גולן לא צפויים לחוש בהבדל, שכן גולן תישאר מותג נפרד ומוזל, עם שירות לקוחות עצמאי, על סניפיה הקיימים. בכך, יוותרו בשוק הסלולר 5 חברות: סלקום, פרטנר, פלאפון, HOT מובייל ו-we4G של אקספון.

 

מנכ״ל סלקום, אבי גבאי, מסר: "מודה לשר התקשורת ולמנכ"לית המשרד, לירן אבישר בן חורין וצוותה. גולן טלקום תמשיך לפעול כגורם עצמאי ותחרותי וגולן תמשיך להיות אטרקטיבית כפי שהייתה עד כה".

x