$
הייטק והון סיכון

ננוקס הישראלית הגישה תשקיף להנפקה בנאסד"ק

חברת ההדמיה הישראלית של רן פוליאקין הגישה תשקיף להנפקה על פיו מתכוונת החברה לגייס 125 מיליון דולר בשווי חברה של מעל 600 מיליון דולר לפני הגיוס

מאיר אורבך 15:4202.08.20
חברת ננוקס, שנוסדה על ידי היזם הוותיק רן פוליאקין, הגישה אתמול תשקיף להנפקה בנאסד"ק. על פי התשקיף, החברה מתכוונת לגייס 125 מיליון דולר בשווי מינימלי של 500 מיליון דולר לפני הגיוס. ההערכות הן שהשווי הסופי שבו תגייס החברה יהיה גבוה הרבה יותר, וייתכן שגם סכום הגיוס יגדל ל־600 מיליון דולר. 

 

 

 

החברה מבקשת להיסחר תחת הסימן NNOX. בשונה מחלק מחברות ההייטק הישראליות, לננוקס, שפיתחה גרסה חדשנית של מכשיר הדמיה מבוסס רנטגן, המייצר סריקה תלת־ממדית, אין כל הכנסה. גם הצפי לסיום הפיתוח של המוצר אינו נראה באופק. החברה מדווחת שמאז דצמבר 2019 עד יולי האחרון מכרה כ־6.8 מיליון מניות במחיר של כ־16 דולר למניה בסכום מצטבר של כ־109 מיליון דולר.

 

על פי הדיווח, חלק גדול מהמשקיעים בסבב האחרון הביעו עניין לרכוש מניות בערך מצרפי של 80 מיליון דולר לפחות בהנפקה. בין המשקיעות שהבטיחו לרכוש מניות: SK Telecom, יוזמה קוריאה, Industrial Alliance Investment Management, Jin Ji Full Investment Holding, Foxconn Singapore ואחרות. החברה מתריעה שייתכן שסך ההשקעה שלהן יקטן בעת ההנפקה.

רן פוליאקין מנכ"ל ננוקס
רן פוליאקין מנכ"ל ננוקס צילום: LUZ Corporate Photography

 

ננוקס נוסדה כאמור על ידי פוליאקין, שעומד גם בראש מרכז פיתוח בנווה אילן שבו פועלים עשרה סטארט־אפים, ובהם אילומיגין, וולסנס ועוד. פוליאקין הוא המייסד של חברת ההטענה החשמלית פאוורמט ושל מקלדת זעירה שנקראה TAP. שתי החברות שאותן הקים פוליאקין אינן נחשבות להצלחות גדולות. הראשונה היתה למעשה החברה שהמציאה את תחום הטעינה האלחוטית, אבל נכנסה לשנים רבות של ויכוחים בין המשקיעים, שעלו לה במובילות השוק וברלבנטיות. טאפ היתה ניסיון אמיץ של פוליאקין להמציא מקלדת מסוג חדש, ניסיון שלא צלח.

 

ננוקס עצמה מפתחת את ה־NANOX ARC, מכשיר רנטגן דיגיטלי חדשני, אשר יאפשר איתור מוקדם של מחלות בעלויות נמוכות משמעותית ממערכות הדמיה רפואיות הקיימות היום בשוק. בדיווח שלה מציינת החברה שאין לה עדיין מוצר עובד וייקח עוד זמן מה עד שתשלים את הפיתוח וזמן רב נוסף עד שתהיה לה מערכת מסחרית. כחלק מהסכם ההשקעה עם חברת SKT, האחרונה תרכוש ותפיץ האחרונה 2,500 מערכות בדרום קוריאה ווייטנאם. על פי התשקיף מעסיקה החברה 27 עובדים, מתוכם 15 במו"פ. 21 עובדים מועסקים בישראל ושישה נוספים ביפן.

 

כאמור, לננוקס אין עדיין הכנסות והיא מדווחת על הפסד בשורה התחתונה של 13.7 מיליון דולר בששת החודשים הראשונים של השנה לעומת הפסד של 1.6 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2019. ההפסד לשנת 2019 כולה עמד על 22.5 מיליון דולר. בשנה האחרונה גדלו משמעותית גם ההוצאות הכלליות של החברה. במחצית הראשונה של 2019 הן עמדו על מיליון דולר, ואילו במחצית הראשונה של 2020 הן תפחו ל־7.9 מיליון דולר.

 

החברה דיווחה גם על שורה של סיכונים להנפקה, בהם: הטכנולוגיה של ננוקס עדיין לא נוסתה באופן מסחרי ולכן אין כל ביטחון שהחברה תצליח להגיע למצב שבו היא תפתח מערכת מסחרית מצליחה, אפילו אם תשלים בהצלחה את פיתוח אב הטיפוס. בנוסף, גם אם החברה תצליח למסחר את הטכנולוגיה שלה, היא עדיין תלויה מאוד ביישומו בענן. הענן ידרוש מהחברה להתמודד עם שורה של שאלות רגולוטריות שלא ברור לה אם היא עומדת בהן וכן תחייב אותה להשקעה פיננסית משמעותית נוספת.

 

כדי לעמוד בהצלחה בפיתוח המכשיר החדש, ננוקס חייבת להצליח בפיתוח של טכנולוגיית הרנטגן הייחודית לה. חוסר הצלחה של החברה לפתח את הטכנולוגיה ימנע ממנה את היכולת להמשיך.

 

החברה מדווחת שבגלל נגיף הקורונה, סוכנות ה־FDA האמריקאית השעתה כל בדיקה שאינה קשורה לנגיף. רק ביולי האחרון הודיעה הסוכנות שהיא בוחנת אפשרות להתחיל לבדוק דברים נוספים תחת מגבלות מסויימות. החברה עדיין אינה יודעת מתי ואם תקבל אישור מה־FDA.

אם תצליח ננוקס להגיע למוצר מסחרי, יש לה שורה של הסכמי מסחר ברחבי העולם, אשר מבטיחים לה צבר נאה של הכנסות. כל ההסכמים בנויים בשיטה של MaaS ‑ כלומר מכירה של שירות ולא של המערכות עצמן. החברה מדווחת על הסכמים למכירה של 4520 מערכות ב־11 מדינות, בהן אוסטרליה, טייוואן, איטליה, רוסיה, דרום אפריקה, ברזיל, ספרד ועוד.

 

חברת הייעוץ הישראלית A-Labs היושבת בקדימה, אמורה להיות אחת הנהנות מההנפקה המתוכננת. ברשותה למעלה מ־150 אלף מניות של ננוקס, שאותן רכשה בשלושה סבבים שונים בשווי של 16 דולר למניה. החברה נוסדה על ידי בכירים בחברת אמבלייז, שהוקמה על ידי אלי רייפמן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x