ביהמ"ש בקליפורניה: התביעה של פייסבוק נגד NSO תימשך
בתביעה, שהוגשה באוקטובר שעבר, טוענת פייסבוק ש-NSO עומדת מאחורי פרצה לווטסאפ ששימשה בין היתר למעקב אחרי לפחות 100 עיתונאים ופעילי זכויות אדם. עתה עתידה התביעה להגיע לשלב גילוי הראיות, במסגרתו עלולה NSO להיות מחויבת בחשיפת מידע רגיש מבחינתה
- בית המשפט דחה את העתירה לבטל את רישיון הייצוא של NSO
- פוליטיקאים בקטלוניה הוזהרו כי תוכנת הריגול של NSO הותקנה בטלפונים שלהם
- פייסבוק החזירה לפעילות את החשבונות של עובדי NSO בפייסבוק ובאינסטגרם
בתביעה, שהוגשה באוקטובר שעבר, טוענת פייסבוק ש-NSO עומדת מאחורי פרצה לווטסאפ ששימשה בין היתר למעקב אחרי לפחות 100 עיתונאים ופעילי זכויות אדם. בהחלטתה כתבה שופטת בית המשפט הפדרלי של המחוז הצפוני של קליפורניה, פיליס המילטון, שלא השתכנעה מטיעוני NSO שלפיהם לא היה לה תפקיד בבחירת קרבנות הפריצה בווטסאפ. "נראה ש-NSO החזיקה בתפקיד מסוים בתקיפת המשתמשים, גם אם זה היה בהוראת הלקוחות", היא כתבה.
השופטת המילטון ציינה שאין מחלוקת על העובדות שבבסיס התיק – שמישהו התקין תוכנת ריגול על מכשירי משתמשים באמצעות שרתי ווטסאפ. התביעה נסובה, במקום זאת, סביב השאלה האם ה"לקוחות הריבונים" של NSO נושאים באחריות לכך, או שמא החברה עצמה.
המילטון אף דחתה את טענת NSO שלפיה פעילותה זכאית לחסינות תחת החוק האמריקאי, שכן היא מוכרת את הטכנולוגיה שלה לממשלות זרות לצורכי מלחמה בטרור או פשעים חמורים. לדברי השופטת, NSO לא הצליחה להוכיח שהיא זכאית לחסינות זו, מכיוון שלא הוקמה או התאגדה בארה"ב.
מפייסבוק נמסר בתגובה ל"כלכליסט": "אנחנו מרוצים מהחלטת בית המשפט, שמאפשרת לנו להמשיך עם טענותינו ש-NSO פעלה בניגוד לחוק. ההחלטה גם מאשרת שווטסאפ תוכל לקבל מסמכים רלוונטיים ומידע אחר על הפעילות של NSO. היום, אנחנו קרובים יותר להטיל על NSO את האחריות לתקיפת ווטסאפ ומשתמשיה, כולל עיתונאים, פעילי זכויות אדם ועובדי ממשל".
מ-NSO נמסר: "הצוות המשפטי שלנו בוחן את החלטת בית המשפט, אז אנחנו לא יכולים להגיב בפירוט בשלב זה. הטכנולוגיה שלנו משמשת להצלת חיים ולמניעת טרור ופשיעה בכל העולם, ואנחנו בטוחים שההתנהלות שלנו היתה חוקית".