$
מכשירים ומדריכים

בדיקת כלכליסט

רילמי הסינית נלחמת על ליבם של הישראלים עם המכשיר X3 SuperZoom

החברה שואפת לדריסת רגל משמעותית שתפגע במתחרה שיאומי עם מכשיר חדש הכולל תכונות מקדמות במחיר נגיש לצרכן. האם היא תצליח לחדור לשוק?

רפאל קאהאן 11:5818.07.20
שיאומי היזהרי. מותג חדש הגיע לארץ והוא מיועד לכבוש את לב הישראלים שעד כה שמרו אמונים למכשירים שלה. Realme הוא מותג צעיר יחסית שהוקם לפני פחות משלוש שנים על ידי תאגיד BBK הסיני. על עלילות הקבוצה הזו כתבנו כבר מספר פעמים בכלכליסט וכדי לסבר את האוזן מספיק להזכיר שהוא זה שמחזיק בוואן פלוס, OPPO ו-Vivo, כמו גם בעוד שורה ארוכה של מותגי אלקטרוניקה מוצלחים. רילמי נועדה להכות את היריבה העיקרית מבית שיאומי על ידי מכשירים שבנקודת מחיר דומה יספקו יותר תמורה לכסף.

 

רילמי הושקה לראשונה בשוק ההודי ושם נחלה הצלחה גדולה מה שדרבן את בכירי המותג להמשיך ולהציע אותו בשווקים נוספים בהם שיאומי חזקה, ביניהם אירופה, ברזיל ועוד. בניגוד למכשירים של שיאומי, שם כל רכיב נועד לחסוך עלויות ולהוזיל את המחיר הסופי לצרכן, רילמי נוקטת בגישה קצת יותר מסורתית. היא מנסה להציע תכונות הנמצאות בדרך כלל במכשירים יקרים יותר במחיר ביניים. בפועל זה מתבטא בשילוב מסכים בעלי קצב רענון גבוה למשל, תכונה שכיום זמינה רק במכשירי גיימרים או פרימיום.

 

את המותג מייבאת לארץ באג. הוא מיועד להחליף את מכשירי מייזו שלא ממש הצליחו לעניין את המשתמשים בשוק המקומי. על פי הערכות, מייזו מעולם לא חצתה את רף 2% נתח שוק בישראל, ומספר זה צנח עוד יותר לאחר כניסת שיאומי. ה-Realme X3 SuperZoom הוא המכשיר היקר ביותר בהיצע של רילמי, הוא כולל מספר תכונות המבדילות אותו ממכשירי ביניים אחרים: מעבד חזק, מצלמה בעלת זום אופטי וכאמור מסך בעל קצב רענון גבוה. כעת נותר רק לראות האם הוא מסוגל להעניק לצרכן הישראלי את התכונה לה הוא משתוקק: הרבה מאוד טלפון בתג מחיר ביניים.

 

עיצוב ומבנה: פלסטיק שמרגיש כמו מיליון דולר

 

הדבר העיקרי שמשפיע על משתמשי סמארטפונים הוא העיצוב של המכשירים. בעוד מכשירי שיאומי מעולם לא הצליחו להציג עיצוב שנראה יוצא דופן או יוקרתי, ה-X3 דווקא מצליח בכך. גב המכשיר, מציע ציפוי צבעוני שמשנה את גווניו בהתאם לזווית בה את מחזיקים בו. זה גימיק נחמד שמושך את העין. עם זאת הגב עצמו חלקלק מאוד למגע ומומלץ להשתמש בכיסוי הסיליקון השקוף שמגיע עם ערכת המכשיר. כדי להבין איך רילמי הצליחה להעניק עיצוב יוקרתי למכשיר מבלי להעלות את מחירו, ניתן לומר שהחברה הלכה על הנוסחה הפשוטה ביותר, משכפלים את העיצוב במספר דגמים וכך חוסכים בעלויות שלו (כמו גם בעלויות הייצור, שכן הרכיבים מורכבים בצורה דומה בפנים). כך למשל ה-X3 מציע את אותו העיצוב שתמצאו בסדרת רילמי 6 המוזלת - למעשה כשהשווינו את העיצוב של המכשיר לזה של אחיו הקטן ה-6 פרו שאותו נסקור בשבוע הבא, המכשירים נראו כמעט אותו הדבר. אני לא יודע לומר אם זו נקודה לזכות רילמי או לרעת המכשיר שעולה כפליים מה-6 פרו ועדיין נראה אותו הדבר. אבל אם זה מאפשר לחברה לספק תכונות מתקדמות במחיר ביניים, דיינו. אגב רשמית אין כאן הגנה מפני מים ואבק או זכוכית גורילה מאחור. מקדימה אתם כן מקבלים זכוכית גורילה 5.

 

צד המכשיר צד המכשיר צילום: רפאל קאהאן

 

עוד תכונה שלא תראו במכשירים יוקרתיים היא המסך שמורכב על גבי החזית של המכשיר ולא שקוע בתוך השלדה שלו, זהו פתרון שתמצאו גם בפוקו F2 של שיאומי. הסיבה לכך היא שוב כדי לחסוך בעלויות הייצור. החסרון של תצורה זו היא עובי מעל הממוצע שמגיע כאן לכמעט 9 מ''מ. כדי להגן על שולי המסך, הורכב מסביב המסגרת שלו חומר פלסטי דמוי גומי המיועד למנוע סדקים ומכות. על המסך תמצאו מגן פלסטיק שקוף שהורכב במפעל, עוד חיסכון קטן ללקוח שלא מעט יצרנים אימצו בשנים האחרונות. יש לציין שאיכות מגן המסך לא מזהירה, הוא צובר טביעות אצבע בקלות והוא די בולט כך ששוליו החדים מורגשים היטב כשאתם עושים סווייפ למשל. תכונה מעניינת נוספת היא מיקום קורא טביעות האצבעות שמורכב בצד המכשיר מתחת לכפתור ההפעלה. זהו מיקום שימושי שמאפשר לשמור את חזית המכשיר נקייה ככל האפשר. זו תצורה שניתן למצוא במכשירים של סמסונג או סוני למשל. החיישן עובד היטב והמכשיר נפתח במהירות הבזק. עם זאת זה עשוי להיות פתרון קצת עקום לשמאליים שיצטרכו ללהטט עם האצבע. אגב שולי כפתור ההפעלה גם הם חדים למדי, והמשוב אינו תמיד נעים ומהוקצע.

 

גב המכשיר גב המכשיר צילום: רפאל קאהאן

 

רילמי משתמשת כאמור בעיצוב אחיד לרוב מכשיריה, כך גם מגרעת המצלמה דומה מאוד ממכשיר למכשיר. ההבדל היחיד בינה לבין זו של ה-6 פרו הזול הוא בחיפוי עדשת הזום שב-X3 מרובעת. הבחירה המיקום שלה אינה חכמה במיוחד, היא מורכבת בצד שמאל של הגב וכאשר מניחים את ה-X3 על גבי שולחן הוא נוטה להתנדנד מצד אל צד בעת הקשה. בתחתית המכשיר מותקן הרמקול הבודד מצד ימין - שגם הוא לא מוצלח במיוחד אם אתם נוהגים להניח את המכשיר בעריסה ייעודית ברכב. שקע אוזניות אין כאן, והמיקום שלו משמש למגירת כרטיס הסים. חיבור הטעינה מבוסס USB-C משלים את התמונה. בסך הכל העיצוב של הרילמי מאוד מעניין. הגב למשל מצופה בשכבת זכוכית אך הוא בנוי מפלסטיק איכותי. כנראה שכדי להציע מכשיר מתקדם במחיר הזה צריך לבצע כמה פשרות. עם זאת יאמר לזכות רילמי שהפשרות שלה הוסתרו היטב ולא מפריעות לעין והמכשיר נראה ומרגיש הרבה יותר יוקרתי ממה שהוא באמת.

 

ממשק ותצוגה: קצב רענון גובה ואנדרואיד כמעט מושלם

 

החלק העיקרי בכל סמארטפון מודרני הוא המסך. ב-X3 גודלו הוא 6.6 אינץ', לא הגדול ביותר בשוק אך גם לא הקטן ביותר. כמו בעיצוב, גם המסך כולל לא מעט פשרות כדי שניתן יהיה להציע כל מיני תכונות מתקדמות במחיר נמוך. עם זאת הפשרה העיקרית כאן הוא בכך שמדובר במסך מבוסס LCD, טכנולוגיה שנדיר כיום למצוא במסכים של מכשירים שאינם בתחתית הפירמידה. כיום ניתן למצוא גם סמארטפונים זולים שמצוידים במסכי AMOLED או OLED, כך שהבחירה כאן קצת תמוהה. זה לא שמדובר במסך רע. הוא בהיר דיו לשימוש גם תחת אור שמש ישיר אבל הוא לא באמת מצטיין בכך. הרזולוציה שלו בת 2,400 על 1,080 פיקסלים גם לא מרשימה מאוד. עם זאת היא מספיקה בהחלט. תצוגת הצבעים לעומת זאת טובה מאוד עבור מסך מהסוג הזה. ישנם שלושה מצבים שונים, חי, עדין וידני, שלכל אחד מהם יתרונות. למשל תצוגה חיה מאפשרת להדגיש את רוויית הצבעים - שימושי מאוד בתצוגה של תמונות או סרטים למשל. מצב עדין נועד לקריאה ולשימוש באפליקציות והמצב הידני מאפשר לכם להתאים את אופי התצוגה להעדפות שלכם ועושה שימוש בסרגל שנע מתצוגה "קרה" ל"חמה". הביקורת היחידה שיש לי על הצבעוניות של המסך היא שתצוגה של שחור לעולם לא תהיה מדויקת במסך הזה כמו במסך OLED. בנוסף פיקסלים שחורים נוטים לדלוף צבע, מה שמעוות עוד קצת את הצבעים. אך זה באמת לא מפריע בחיי היום יום. עם זאת אם אתם חובבי גרפיקה וקולנוע - זה לא באמת המסך בשבילכם.

 

גב המכשיר גב המכשיר צילום: רפאל קאהאן

 

התכונה המעניינת העיקרית כאן היא התמיכה בקצב רענון גבוה של עד 120 הרץ. היא מיועדת להחליק את האנימציה של התצוגה ומנפקת תחושה זורמת הרבה יותר בשימוש השוטף. הפעלתה מתבצעת דרך ההגדרות וניתן לבחור בין שלושה מצבים: 120 הרץ, אוטומטי ו-60 הרץ. ואולם גם כאן יש כמה מוזרויות. למשל במצב האוטומטי, קצב הרענון לא עובר את ה-90 הרץ למעט במסך ההגדרות. במצב 120 הרץ כל האפליקציות התומכות יוצגו ב-120 הרץ חוץ ממשחקים שמסיבה כלשהי מוצגים רק ב-60 הרץ. גם תצוגת נגן הווידאו מוגבלת ל-60 הרץ בכל המצבים. בקיצור, מהנדסי רילמי כנראה ניסו להגביל ככל שניתן את צריכת החשמל של המכשיר, שגם כך גבוהה יותר במסך LCD. בקיצור, הפשרות כאן ברורות ואם אתם יכולים לחיות עימן בסך הכל מדובר במסך טוב, גם אם לא מרהיב ביכולותיו. חבל שבחברה העדיפו להפציץ בקצב רענון גבוה במקום בתכונות יותר שימושיות כמו מסך באיכות גבוהה. הממשק שלנו עם המכשיר תמיד מתבצע דרך המסך וחבל מאוד שלא השקיעו בו מעט יותר מחשבה. אך כאן אנו מגיעים לנקודת החוזקה העיקרית (לטעמי) של ה-X3. הממשק. 

 

שלא כמו שיאומי, ממשק ה-Realme UI מתבסס על ממשק אנדרואיד שמזכיר מאוד את מערכת ההפעלה בגרסתה הנקייה. מתחת למכסה המנוע תמצאו את אנדרואיד 10, והממשק מעליו הוא פשוט מופת של עיצוב UI. בניגוד למסך, כאן המפתחים כן לקחו השראה ניכרת מוואן פלוס והעתיקו את כל התכונות היעילות בו. השימוש בו פשוט ולא דורש נבירה עמוקה בהגדרות. בין היתרונות העיקריים: ניווט במחוות כמו באייפון, מגירת אפליקציות יעילה, מצב אפל (פחות שימושי במסך LCD אבל עדיין) ומגירה צדדית שבה ניתן להוסיף קיצורי דרך שימושיים. ההגדרות מאפשרות להתאים אישית חלק ניכר מהתכונות וכוללות גם התייחסות מאוד מעמיקה לכל נושא הפרטיות - כמו תכונת הגנה על המקלדת שמונעת הקלטה של ההקלדות שלכם על ידי אפליקציות זדוניות. אין כאן גם תצוגה של פרסומות באפליקציות המובנות שלא כמו במכשירי המתחרה - שיאומי. עם זאת לא הכול ורוד. הממשק סובל כאן מריבוי אפליקציות של היצרנית שברובן אינן יותר יעילות מאלה של גוגל או של צד שלישי. בנוסף בגרסת המכשיר שקיבלנו לסקירה הופיעו כמה אפליקציות מותקנות מראש בין השאר ברוסית - אך ניתן להסיר אותן. אך אם להיות הוגן, אלה לא באמת בעיות קשות שמעיקות על השימוש בו. בסך הכול מדובר בממשק יעיל, מהיר ונוח לשימוש. אם אתם חובבים של ממשקים נקיים בדמות פיקסל, וואן פלוס ונקסוס, אתם תרגישו כאן בבית.

 

מצלמה: Super Zoom להמונים

 

ה-X3 המכונה סופרזום מיועד בעיקר לחובבי צילום שלא יכולים להרשות לעצמם את הנוט של סמסונג או את האייפון 12. הוא כולל זום בתצורת פריסקופ, כפי שמותקן במכשירים של וואווי וסמסונג. החיסרון של המנגנון הזה הוא בכך שהוא מכביד על המכשיר שמגיע כאן ליותר מ-200 גרם ללא כיסויים. החיישן שמתחת לעדשות אגב הוא גם של סמסונג והוא עושה עבודה לא רעה בכלל באור יום. עם זאת דבר אחד שראיתי ברוב התמונות שניסיתי זה רעש דיגיטלי - משהו שלא נתקלתי בו כבר זמן רב במצלמות מודרניות - בעיקר במכשירים ברמת המחיר של ה-X3. אבל אומר לזכות המצלמה שהתצוגה הממוצעת של המסך לא ממש מדגישה את הרעש הזה, אז כנראה שלא תשימו לב אליו. אבל העבירו תמונה למחשב והוא יופיע לכם במלוא הדרו - לא בכמויות - אבל הוא שם. זאת אומרת שאם אתם חושבים על לשלוח תמונות להדפסה - כדאי לשים לב לאיכות הצילומים. עודף הרעש הזה גם מתחדד מאוד בצילום בחושך או בתנאי תאורה קשים כגון במעברים של עננים מול השמש שגורמים לשינויים בחשיפה. ישנו אמנם מצב צילום לילה שמשפר את התוצאות אבל הוא לא משנה דרמטית את האיכות המובנית של המצלמה הזו.  
שלוש מצלמות אחוריות שלוש מצלמות אחוריות צילום: רפאל קאהאן

 

מבחינת התכונות שלה, הרזולוציה של החיישן הראשי עומדת על 64 מגה-פיקסל אך אינו כולל מייצב תמונה אופטי. חיישן הזום לעומת זאת זוכה לכל התופינים חוץ מרזולוציה גבוהה. הוא מציע 8 מגה-פיקסל בלבד, אך יש לו מייצב אופטי ומפתח צמצם F/3.4. חיישן הזווית הרחבה מציע גם הוא 8 מגה-פיקסל עם גודל פיקסלים של 1.12 מיקרון לעומת 0.8 בחיישן הראשי. לסיום, חיישן המאקרו מציע 2 מגה-פיקסל בלבד, והביצועים שלו לא באמת מרשימים או אפילו שימושיים. מצב הדיוקן הנחשק מוסיף טשטוש של הרקע ועובד היטב ומאפשר הגדלה של עד פי 2 של מושא הצילום. בסך הכל המצלמה כאן מספקת ביצועים שנוכל לכנות סבירים. במכשיר שמתהדר ביכולות צילום מתקדמות זה קצת קצר. אבל שלא תבינו לא נכון, התמונות כאן טובות לשימוש שוטף - אבל הן לא יתאימו למי שמחפש סמארטפון צילום איכותי.
מצלמת הסלפי מצלמת הסלפי צילום: רפאל קאהאן

 

מצלמת הסלפי לעומת זאת ממש מכפרת על ביצועי המצלמה העיקרית. היא מצוידת בשתי עדשות, כמו בדגמי הפלוס של סדרת הגלקסי, תכונה נדירה במכשירים ברמת המחיר הזו. החיישן שלה מציע 32 מגה-פיקסל בעדשה הראשית ו-8 מגה-פיקסל בעדשה המשנית שמיועדת לצילומים בזווית רחבה. התמונות יוצאות מצוינות, עם לא מעט פרטים, צבעים מפורטים ודינמיות בתצוגה.

 

מערך הצילום מערך הצילום צילום: רפאל קאהאן

 

מצלמת הווידאו גם מסייעת להציל את המצב. ראשית היא עושה שימוש גם בעדשת הזום האימתנית וזה מצוין. היא מסוגלת להקליט סרטונים ב-4K באיכות של עד 60 פריימים לשנייה, משהו שלא תמצאו גם במכשירים הרבה יותר יקרים. כדי למנוע תזוזות מיותרות יש כאן גם מנגנון ייצוב תמונה אלקטרוני מבוסס ג'ירוסקופ. זה מאוד שימושי לצילום סרטונים בתנועה, כמו ילדים, ספורט או בהליכה.

 

צילום תקריב צילום תקריב צילום: רפאל קאהאן

 

חומרה וביצועים: מעבד דגל וטעינה מהירה מאוד

 

מעבד ה-X3 הוא הסנאפדרגון 855+ המצוין משנה שעברה. הוא אמנם לא משתווה ל-865 מהשנה, אך אם הוא מספיק טוב כדי להפעיל את הפליפ Z המתקפל של סמסונג, הוא לא עושה בושות גם ב-X3. הביצועים של המכשיר מעולים. האפליקציות עולות מהר מאוד, והמכשיר לא מראה שום סימנים של גמגום או תקיעות בשום שלב. זאת אומרת שחוויית השימוש בו ממש נעימה ויעילה. זכרון הפעולה נדיב ועומד על 8 או 12 גיגה-בייט ומרחב האחסון מגיע בשתי תצורות: 128 או 256 גיגה-בייט. בכל מקרה מדובר במספרים נדיבים שלא ידרשו מכם להוסיף כרטיס זיכרון חיצוני. וזה מזל כי אין כאן מקום לאחד כזה. תקן הזכרון הוא UFS 3.0 המתקדם שבדרך כלל שמור למכשירי דגל או פרימיום. זאת אומרת שחוויית השימוש במכשיר קרובה מאוד למה שתקבלו במכשירים שעולים הרבה יותר ממנו.

 

 

Realme X3 SuperZoom Realme X3 SuperZoom צילום: רפאל קאהאן

 

הסוללה כאן אינה הגדולה ביותר שאפשר למצוא - אך היא מספיקה בקלות ליומיים בשימוש רגיל. הקיבול שלה עומד על 4,200 מיליאמפר שעה, וזה נתון מצוין. בנוסף ניתן לטעון אותה במהירות. מכשירי BBK ידועים במהירויות הטעינה המרשימות שלהם - וגם ה-X3 אינו נבדל מהם. המטען המקורי מציע עוצמה של 30 וואט ומסוגל למלא את הסוללה בפחות משעה. מניסיון, המספרים האלה די מדויקים. גם הקישוריות של המכשיר טובה ויש כאן את כל התקנים המובילים בגרסתם האחרונה או הכמעט אחרונה. איכון ה-GPS מתבצע מהר ואיכות השמע במהלך שיחה ממש טובה. עם זאת הרמקול הבודד לא ממש מיועד לשום דבר מלבד כדיבורית אבל ייאמר לזכותו שהוא ממש חזק. גם מבחינת איכות השמע ה-X3 לא ממש מבריק ולא הייתי ממליץ עליו למי שאוהב מאוד לשמוע מוזיקה בדרכים.

 

סיכום ואלטרנטיבות: המחיר עושה את ההבדל

 

ה-X3 נמכר במחיר של כ-2,000 שקל או קצת פחות. מה שאומר שאתם מקבלים לא מעט טלפון בעד האגרה. המתחרים העיקריים שלו בטווח המחירים של בין 2,000 ל-2,500 שקל הם השיאומי פוקו F2 פרו, הסמסונג S10 לייט, ואפילו הבן דוד וואן פלוס 8 והשיאומי מי 10 5G שאת שניהם ניתן לרכוש כיום בפחות מ-2,500 שקל.

 

בואו נתחיל מהמתחרה העיקרי של ה-X3, הפוקו F2 שסקרנו לפני כשבועיים. שני המכשירים מאוד דומים בלא מעט תכונות. הפוקו קצת יותר יקר ועולה כיום קצת פחות מ-2,500 שקל אבל ביבוא מקביל ניתן להשיג אותו אפילו בפחות מה-X3. זו מלחמה של ממש בין המותגים באלה, לפחות בישראל, עד כדי כך שהמילטון, יבואנית שיאומי הרשמית בארץ ביצעה סדרה של הורדות מחירים רוחביות על כל מכשירי המותג שלה אחרי ההכרזה על כניסת רילמי לישראל.

 

אבל אם נתמקד במכשירים, אין אפשרות להכריז על מוביל ברור בין השניים. ה-X3 מנצח לטעמי בממשק המצוין, בתכונת הזום האופטי ובהגנה על פרטיות המשתמש. הפוקו מנגד מוצלח יותר במסך OLED מעולה, תקן IP68 להגנה מפני מים ואבק, טעינה אלחוטית וחריץ לכרטיס זיכרון. בסך הכל ההבדלים ביניהם די מודגשים. כל אחד יעשה לעצמו את החישוב מה יותר מהותי עבורו. אם אתם ממש צריכים מצלמה עם זום חזק, מעריכים ממשק משתמש יעיל ולא רוצים מכשיר שיציג לכם פרסומות גם באפליקציית ההגדרות, הרילמי הוא עבורכם. מנגד אם אתם מעדיפים מסך טוב, הגנה ממים וטעינה אלחוטית, הפוקו כנראה יתאים לכם יותר.

 

בסך הכל כסנונית ראשונה למכשירי רילמי, ה-X3 הוא בהחלט משב רוח מרענן. מדובר במכשיר שייתן לכם לא מעט תמורה לכסף ומסוגל להתמודד בגאון עם המתחרים. אם אתם מוגבלים בתקציב ולא רוצים להוציא יותר מ-2,000 שקל הוא מצוין. אם לעומת זאת אתם יכולים להוסיף עוד כמה מאות שקלים, ההמלצה שלי היא על הוואן פלוס 8 או המי 10 שניתן לרכוש כיום בפחות מ-2,500 שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x