חברת חיפוש הטיסות Skyscanner מפטרת עובדים וסוגרת חלק ממשרדיה
בדומה לכל ענף התיירות, אפליקציית חיפוש כרטיסי הטיסות הפופולרית ספגה מכה קשה כתוצאה מנגיף הקורונה. כעת היא נאלצת לקצץ 20% מכוח העבודה וסוגרת חלק מהמשרדים ברחבי העולם
- קוואנטס: לא ניתן להזמין מקומות לטיסות - עד מרץ 2021
- לא ממריאה: תעשיית התעופה של סין הפסידה ברבעון השני כמעט 5 מיליארד דולר
- לופטהנזה תציע לממריאים מפרנקפורט: בדיקת קורונה בתשלום
במסגרת תוכנית הקיצוצים מתכוונת החברה, בין היתר, למזג פעילויות בבריטניה ולסגור את המרכזים שלה בבודפשט שבהונגריה ובסופיה בבולגריה. כך מדווחת היום בלומברג, על בסיס מייל שהוציא בעניין המנכ"ל הישראלי משה רפיח.
גם היקפי הפעילות בסניפי החברה סינגפור ובמיאמי יצומצמו. "אנו מעריכים שבסך הכול מ-1,500 העובדים שלנו, 20% יפוטרו", נאמר במייל שהפנה מנכ"ל החברה משה רפיח לעובדים. רפיח ניהל ביום שלישי שיחת ועידה שבה השתתפו כ-1,200 מעובדי הקבוצה. רק לאחר מכן נשלח המייל המפרט על תוכנית ההתייעלות.
רפיח הוא המייסד והמנכ"ל של חברת טרוול-פיוז'ן, גם היא בבעלות טריפ.קום. Travelfusion שהוקמה בשנת 2000 ונרכשה ב-2015 על ידי Trip תמורת 160 מיליון דולר. בתחילת חודש יוני השנה מונה למנכ"ל סקייסקאנר, במקומו של בראיין דאב שפרש מסיבות אישיות. טרבלפיוז'ן היה אחד ממנועי החיפוש החלוציים של תחילת שנות ה-2000, ועבר לבסוף למודל B2B כדי לאסוף מידע עבור חברות שותפות.
בעלת השליטה Trip.com (בשמה הקודם Ctrip) היא אחת החברות הדומיננטיות בשוק התיירות הפנים סיני. בשנת 2016 היא רכשה את סקייסקנר בשנת 2016 תמורת 1.7 מיליארד דולר במטרה לממש את שאיפותיה להתרחב בשוק הגלובאלי – מטרה שאכן מומשה לאחר העסקה, עד שהגיעה הקורונה.