נענית ללחץ האמריקאי: בריטניה לא תאפשר לוואווי לקחת חלק בבניית רשת ה-5G במדינה
מדובר במהפך בהחלטת הממשלה המהווה מכה קשה לחברה, שהגבירה את ההשקעות שלה בבריטניה. אמנם המהלך עתיד לפגוע משמעותית ביחסים עם סין, אך קרוב לוודאי שיתקבל בשמחה בארה"ב
- בוריס ג'ונסון רוצה לזרוק את וואווי אל מחוץ לרשת ה-5G של בריטניה
- קנדה וצרפת מכחישות: תרומת מסכות על ידי וואווי לא תשפיע על החלטותינו בנושא 5G
- דיווח: בוריס ג'ונסון אישר לוואווי למכור ציוד 5G בבריטניה
בנאום שנשא היום (ג') בפרלמנט, אמר שר התרבות הבריטי אוליבר דאודן כי מפעילות הרשתות בממלכה ידרשו להפסיק לרכוש ציוד מוואווי עד סוף השנה. הן גם ידרשו להחליף את הציוד הנוכחי של החברה שבתשתיות שלהן עד 2027.
מדובר במהפך בהחלטת הממשלה, זאת לאחר שבינואר העניקה הממשלה לוואווי גישה מוגבלת לרשתות המובייל של הדור הבא. עד כה, מפעילות הרשתות נדרשו רק להפחית את שיעור הציוד של וואווי בחלקים הלא מרכזיים של התשתיות כך שיעמוד על 35% בלבד עד 2023.
אולם, ההנחיה הזו לא עמדה בסנקציות החדשות שהטילה ארה"ב על החברה במאי. דאודן הזהיר כי הדרישה החדשה תוביל לעיכוב בהשקת הרשת הסלולרית דור 5 בבריטניה של עד שלוש שנים. עיכוב שלדבריו יעלה 2 מיליארד פאונד (2.5 מיליארד דולר).
ההחלטה הנוכחית מהווה מכה קשה לוואווי, שהגבירה את ההשקעות שלה בבריטניה, כולל פתיחת מרכז מו"פ חדש בקיימברידג'. "ההחלטה המאכזבת הזו היא חדשות רעות לכל מי שיש לו טלפון נייד בריטניה", מסר אד ברוסטר, דובר וואווי בבריטניה. "המדינה עלולה למצוא עצמה בנתיב הדיגיטלי האיטי, החשבונות יעלו והפער הדיגיטלי יעמיק".
הממשל האמריקאי מאשים כי וואווי מהווה סכנה לביטחון המדינה, וכי היא מאפשרת לממשלה בסין להשתמש בציוד שלה כדי לרגל אחר מידע רגיש. בחברה מכחישים את הטענות ומבטיחים כי הם פועלים באופן עצמאי מהממשלה.
וואווי היא יצרנית ציוד הטלקומניקציה הגדולה בעולם, אך היא נקלעה ללב המחלוקת הגיאופוליטית בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם. מוקדם יותר היום דיווחה החברה על שיעור הצמיחה הנמוך ביותר בהכנסות מזה שבע שנים עבור המחצית האשונה של השנה, על רקע השלכות הסנקציות והתפשטות הקורונה. החברה דיווחה על הכנסות של 454 מיליארד יואן (64.23 מיליארד דולר) בששת החודשים הראשונים של השנה, עלייה של 13.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
ההחלטה של הממשלה הבריטית צפויה לפגוע גם בספקיות המובייל בבריטניה, שכן שלוש הספקיות המובילות – EE, וודאפון ות'רי – כבר הטמיעו את הדור החמישי בתשתיות שלהן. בשבוע שעבר טענו בכירים ב-BT ובוודאפון כי ידרשו חמש שנים לפחות כדי להחליף את הציוד של וואווי בשל חברה אחרת.