$
חדשות טכנולוגיה

גוגל פייסבוק וטוויטר מפסיקות למסור פרטי משתמשים לממשלת הונג קונג

זאת על רקע חוקי הביטחון החדשים שהעבירה סין, הפוגעים באוטונומיה של הונג קונג, ומעניקים למשטרה סמכויות להסיר פוסטים מהאינטרנט ולהעניש חברות

שירות כלכליסט 12:3907.07.20
גוגל, פייסבוק וטוויטר הודיעו אתמול (ב') כי הן יפסיקו באופן זמני להיענות לבקשות מצד ממשלת הונג קונג לקבלת פרטים על המשתמשים, זאת על רקע חוקי הביטחון החדשים שהעבירה סין שפוגעים באוטונומיה של העיר – מדינה, כך מדווח הניו יורק טיימס.

 

החברות מסרו כי הן בוחנות את החוק, שכבר הוביל למעצר של מפגינים בהונג קונג. בפייסבוק הדגישו כי הבדיקה שהם עורכים תיקח בחשבון גם את טיעוני ארגוני זכויות האדם.

ההסכמה הנדירה הזו בין ענקיות האינטרנט היריבות, שאף השתמשו בניסוחים דומים בהצהרות שפרסמו, מייצגת הטלת ספק פומבית לא אופיינית במשטר הסיני. בדומה, טיק טוק הודיעה כי תוציא את האפליקציה מהונג קונג.

 

אפליקציות פייסבוק טוויטר וגוגל אפליקציות פייסבוק טוויטר וגוגל צילום: depositphotos

 

החוקים החדשים, שאושרו בשבוע שעבר מעניקים למשטרה בהונג קונג סמכויות להסיר פוסטים מהאינטרנט ולהעניש חברות אינטרנט שלא נענות לבקשות לקבלת מידע. החוקים מעניקים באופן מפורש לרשויות את היכולת לעצור עובדים של חברות האינטרנט אם החברות לא יענו לבקשות. מכיוון שהחוקים חלים בכל רחבי העולם, הם מציבים את החברות בפני האפשרות להעביר את המידע האישי על אנשים שכותבים פוסטים אפילו ממדינות כמו ארה"ב או מעצר של שישה חודשים לעובד.

 

החברות האמריקאיות לא פרטו האם בהמשך יסכימו לציית לחלקים מהחוק, אלא ציינו שהן מפסיקות באופן זמני להיענות לבקשות הממשלה עד שתתקבל החלטה סופית בעניין. עד כה האינטרנט בהונג קונג לא צונזר משמעותית כפי שקורה בסין. אך רבים חוששים שהחוק החדש יוביל לפיקוח מחמיר יותר כפי שנהוג בסין, שם פייסבוק, גוגל וטוויטר חסומות.

לחברות יש הרבה מה להפסיד. על אף שהן חסומות בסין, הן מפעילות במדינה עסקי פרסום נרחבים. "אנחנו משעים את הבדיקה של בקשות מהממשלה בהונג לקבלת מידע על משתמשים עד שנעבור על חוקי הביטחון, כולל בדיקה של זכויות אדם והתייעצות עם מומחים בינלאומיים לזכויות אדם", נכתב בהצהרה שפרסמה פייסבוק.

 

"אנחנו מאמינים שחופש הביטוי הוא זכות יסוד בסיסית ותומכים בזכותם של אנשים להתבטא מבלי לחשוש לביטחון שלהם או השלכות אחרות", נכתב עוד בהצהרה. השעיית ההיענות לבקשות חלה גם על ווטסאפ.

מושלת הונג קונג קארי לאם מושלת הונג קונג קארי לאם צילום: איי פי

 

הצהרות דומות פרסמו גם גוגל וטוויטר. בדומה, טלגרם, אפליקציית ההודעות שפופולארית בקרב המוחים בהונג קונג, מסרה כי היא משעה את בדיקת הבקשות עד לקבלת הסכמה לגבי החוק החדש.

 

"ביום רביעי שעבר כשהחוק נכנס לתוקף עצרנו את העיבוד של כל בקשה חדשה לקבלת מידע שהתקבלה מהרשויות בהונג קונג", מסרה דוברת גוגל, ריבה סקויטו. "אנחנו ממשיכים לעבור על פרטי החוק החדש".

 

בעקבות החוק, אנשים רבים בהונג קונג מחפשים דרכי התקשרות בטוחים יותר מהאינטרנט והורידו את אפליקציית ההודעות המוצפנת סיגנל, שטיפסה לראש טבלת ההורדות של חנות האפליקציות. רבים אחרים, מחשש לסנקציות מצד הממשלה, הסירו פוסטים ומחקו את חשבונות המדיה החברתית שלהם.

 

לפי הודעת הממשלה, חברת אינטרנט שלא תציית לצו בית המשפט להעברת מידע תסתכן בקנס של 13 אלף דולר ומאסר של שישה חודשים לעובדים. אדם פרטי שלא מסיר פוסט שהוגדר כפוגעני מסתכן במאסר של שנה. כמו כן, למשטרה יש את הסמכות למחוק פוסטים שמוגדרים כאיום לביטחון הלאומי. עם זאת, עוד לא ברור עד כמה החוקים יאכפו בפועל.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x