בלעדי לכלכליסט
קיצוצים נרחבים באמדוקס: נערכת לפטר כאלף עובדים, לרבות בכירים
בישראל מעסיקה החברה כ-4,500 עובדים מרביתם ברעננה. המהלך נובע מפגיעה צפויה בהכנסות כתוצאה ממשבר הקורונה. אמדוקס נסחרת בבורסת נאסד"ק לפי שווי של 8.1 מיליארד דולר
.
- אמדוקס מורידה את תחזית ההכנסות שלה ל-2020
- משבר הקורונה: אמדוקס מקפיאה העלאות שכר עתידיות
- אמדוקס פותחת את השנה ביציבות ומעלה מעט את תחזית ההכנסות השנתית
הרקע לפיטורים ולקיצוצים בהוצאות החברה הוא משבר הקורונה אשר הביא לחוסר וודאות רבה ביכולתה לחזות את הכנסות החברה. עיקר פעילותה העסקית של חברת התוכנה היא בארצות הברית שם היא מכניסה כ-691 מיליון דולר מתוך כמיליארד הכנסות לרבעון, שם משבר הקורונה נמשך במלוא העוצמה והפעילות העסקית של מרבית החברות נמצאת בהאטה. חוסר הוודאות ועיכובים בפעילות העיסקית של החברה הביאו אותה לצאת לקיצוצים משמעותיים שיכללו פיטורים של מאות עובדים לרבות בכירים בדרגות שונות, הקטנה משמעותית של הוצאות השיווק והוצאות הרווחה ועוד. לא ברור עדיין כמה מהמפוטרים יהיו בישראל וכמה קשה תהיה הפגיעה בסניפי החברה בשדרות ונצרת.
אמדוקס, שעיקר פעילותה הוא פיתוח מערכות תוכנה לחברות תקשורת דוגמת AT&T , בעיקר מערכות חיוב ואחרות, מעסיקה 25 אלף עובדים בעולם, מתוכם 4,500 בישראל. החברה כבר נאלצה לנקוט במספר צעדים בעקבות משבר הקורונה כאשר בחודש אפריל היא הקפיאה העלאות שכר שהיו אמורות להגיע לעובדים בחודש יולי וביקשה מכל עובדיה לצאת ל-13 ימי חופשה במהלך הרבעון השני של השנה. מסתבר שצעד זה לא הספיק והחברה שהורידה לאחרונה את התחזיות שלה לשנה הקרובה נאלצת לקצץ בכח האדם. אמדוקס נסחרת בבורסת נאסדק בארצות הברית בשווי שוק של 8.1 מיליארד דולר.
בישראל מעסיקה החברה כאמור כ-4,500 עובדים מרביתם ברעננה, שם מקימה החברה קמפוס חדש בהשקעה של עשרות מיליוני דולרים ומאות עובדים בסניפי החברה בנצרת ושדרות. החברה היתה מהראשונות להגיב למחלת הקורונה כאשר היא ביטלה את השתתפותה בתערוכת המובייל הגדולה בברצלונה MWC והעבירה את כל 25 אלף עובדיה לעבודה מהבית.
בתגובה לידיעה על הקפאת השכר אמר מנכ"ל החברה שוקי שפר: "אנו ממשיכים לעקוב באופן רציף אחרי המצב ונערכים לתרחישים השונים, ובוחרים לנקוט כעת בצעדי התייעלות באופן יזום ונחוש, תוך ניסיון להימנע ממהלכים עם השלכות שליליות ארוכות טווח על עובדינו ככל שניתן בסביבה שאינה וודאית בעידן הקורונה". נראה שרצונותיו של שפר לא הסתדרו עם המצב בשטח והקורונה הביאה את החברה לנקיטת צעדים דרסטיים יותר.
הכנסות החברה עמדו על 1.047 מיליארד דולר בהשוואה ל-1.019 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. לגגבי שנת 2020 כולה דיווחה החברה שאת שנת 2020 היא צופה לסיים עם עלייה בהכנסות בטווח של 0.5%-3.5% בנטרול השפעת תנודות בשערי החליפין, ובהשוואה לשנת הכספים 2019, וזאת לעומת התחזית הקודמת לעלייה בטווח של 2.5%-5.5%. שפר אמר בתגובה לדוחות שהתחזיות להכנסות החברה מבוססות על הציפיות הנוכחיות שלנו בזמן של אי וודאות רבה ביחס להתפשטותה וחומרתה של מגיפת ה-COVID-19 וכאשר השפעתה השלילית על הכלכלה העולמית עדיין נמשכת".
תגובת אמדוקס לפרסום: "כקבוצה גלובלית אחראית המונה עשרות אלפי עובדים, אמדוקס בוחנת באופן שוטף התאמות נדרשות במבנה ההוצאות שלה תוך הסתכלות אסטרטגית על מצבת כוח האדם והתאמתה לצרכים העסקיים המשתנים. הדבר נכון במיוחד בתקופה מורכבת זו, של אי וודאות מתמשכת בשווקים הגלובליים. אמדוקס ממשיכה לגייס עובדים באופן נרחב בתחומים בהם פעילותה צומחת, להשקיע במנועי הצמיחה ולדאוג להון האנושי שלה".