$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

חברת התוכנה הישראלית סאפיינס שילמה להאקרים כופר של רבע מיליון דולר

החברת מחולון שנסחרת בתל אביב ובנאסד"ק נפלה קורבן לתביעת כופר של האקרים, שניצלו את מעבר עובדיה לעבודה מהבית בזמן הקורונה. סאפיינס, שמעסיקה 2,500 עובדים, טרם דיווחה לרשויות על האירוע

מאיר אורבך 07:0214.06.20

חברת התוכנה הישראלית סאפיינס אינטרנשיונל קורפוריישן N.V נאלצה לשלם כרבע מיליון דולר כופר בביטקוין להאקרים שאיימו להשבית את מחשבי החברה, כך נודע ל"כלכליסט". החברה, שיושבת בחולון, ונסחרת במקביל בבורסת תל אביב ובנאסד"ק, לא דיווחה על האירוע לרשות ניירות ערך בארץ או בארה"ב.

 

מנכ"ל סאפיינס רוני על דור מנכ"ל סאפיינס רוני על דור צילום: יוסי אלוני

 

החברה מתמחה בפיתוח תוכנה לחברות ביטוח ויש לה מאות לקוחות מעולם הביטוח בישראל ובעולם. לפי הערכה, האירוע התרחש בזמן שמרבית עובדי החברה, אשר מעסיקה כ־2,500 עובדים ברחבי העולם – כ־900 מהם בישראל – עברו לעבוד מהבית בחודשים האחרונים וההאקרים ניצלו חולשת אבטחה שנוצרה כתוצאה מהמעבר לעבודה מהבית.

 

מתקפות כופר מתבססות לרוב על נוזקות שמועברות דרך קישור זדוני בהודעות טקסט בצ'ט ובמייל. הקורבן מקליק על הקישור ומועבר לאתר בו הנוזקה "מוזרקת" למחשב. באמצעות תוכנות השתלטות וניצול פרצות במערך האבטחה של ארגונים או פרטים משתלט ההאקר על המחשב ומונע כל שימוש בו. לאחר ההשתלטות מקבלים בעלי המחשב או רשת המחשבים הודעה קצרה לדרישת תשלום שבעקבותיה ישוחרר המחשב. התשלום נעשה לרוב בביטקוין שאינו ניתן לאיתור. לפי מחקר של חברת הסייבר הבינלאומית coveware, ב־98% מהמקרים שבהם משולם כופר – ההאקרים משחררים את המחשבים. לפי המחקר, העלות הממוצעת לתשלום כופר ב־2019 עמדה על כ־40 אלף דולר לחברה, ומתקפה ממוצעת נמשכה כ־12 יום.

 

בניגוד לסאפיינס שטרם דיווחה על האירוע, באירוע דומה חברת הסייבר האמריקאית–ישראלית ורינט דיווחה ב־2019 שמערך האבטחה שלה זיהה מתקפת כופר שבוצעה נגדה, מיד בשלביה הראשונים, וביצע את הפעילות הנדרשת לסיכולה.

 

ההכנסות - בעיקר מארה"ב ומאירופה

 

הכנסותיה העיקריות של סאפיינס ברבעון הראשון הגיעו מארה"ב ואירופה, שעלו ב-16.7% ל-44.5 מיליון דולר וב-25% ל-40.2 מיליון דולר בהתאמה. זאת, בעוד הכנסותיה המשניות שנבעו מאזורי אסיה פאסיפיק ודרום אפריקה ירדו ב-20% ל-3 מיליון דולר וב-3.8% ל-2.6 מיליון דולר בהתאמה.

 

הרווח התפעולי החשבונאי (GAAP) עמד על 10.2 מיליון דולר בהשוואה ל-8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, והרווח התפעולי המתואם (NON-GAAP) עמד על 14.6 מיליון דולר בהשוואה ל-11.7 מיליון דולר.

  

הרווח הנקי החשבונאי עלה ב-33.3% ועמד על 6.8 מיליון דולר או 0.13 דולר למניה בהשוואה ל-5.1 מיליון דולר או 0.1 דולר למניה ברבעון המקביל אשתקד. הרווח המתואם עמד על 10.4 מיליון דולר או 0.2 דולר למניה בהשוואה ל-8.4 מיליון דולר או 0.17 דולר למניה, ובהתאם לרף הגבוה של טווח תחזית השוק שעמד על 0.16-0.2 דולר למניה.

 

סאפיינס לא אישרה ולא הכחישה את הידיעה.

x