$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

ספוט הישראלית נמכרת לנטאפ מארה"ב תמורת 450 מיליון דולר

חברת הענן הישראלית תימכר לענקית האחסון האמריקאית. מאז הקמתה לפני 5 שנים גייסה 52 מיליון דולר בארבעה סבבים. זהו אקזיט נוסף בשורת עסקאות שרושם ההייטק הישראלי בזמן הקורונה

גולן חזני מאיר אורבך 23:0503.06.20

אקזיט ענק נוסף בפתח: חברת שירותי הענן הישראלית spot (עד לאחרונה נקראה ספוטינסט) על סף מכירה ב־450 מיליון דולר לענקית האחסון האמריקאית נטאפ, כך נודע לכלכליסט. נטאפ מוכרת שרתי אחסון ושווי השוק שלה עומד על כ־10 מיליארד דולר.

 

 

 

spot גייסה עד כה כ־52 מיליון דולר במספר סבבי גיוסים שערכה בשנים האחרונות. בין המשקיעים בחברה ניתן לציין את היילנד קפיטל שהובילה את סבב הגיוס האחרון; אינטל קפיטל - קרן ההשקעות של חברת אינטל; ורטקס ישראל; ספרינגטייד ונצ'רס; פיקו ונצ'רס של אלי ורטמן; ולידרס - כך על פי מאגר המידע IVC. החברה מעסיקה כ־200 עובדים ויש לה משרדים בתל אביב, לונדון וסן פרנסיסקו.

 

הגיוס האחרון של החברה הישראלית היה ב־2018, אז גייסה 35 מיליון דולר. הגיוס, שהיה המשמעותי ביותר שלה, נועד לעזור לה לפתח את הטכנולוגיה שלה והגעתו לשוק.

 

בראיונות שנתן באותה עת, ציין מנכ”ל spot עמירם שחר כי הגיוס הגיע משום שזו הייתה לדבריו הזדמנות טובה לעשות כן, וכי מרבית הגיוס הקודם של החברה בסך 15 מיליון דולר עדיין היה בבנק.

 

מייסדי ספוטינסט מימין לירון פולק ועמירם שחר מייסדי ספוטינסט מימין לירון פולק ועמירם שחר

 

 

על פי הערכות בשוק, החברה מייצרת כיום הכנסות של עשרות מיליוני דולרים בשנה, ברף הגבוה לכיוון ה־100 מיליון. לפני כן, היו לחברה 3 סבבי גיוס: 600 אלף דולר, 2 מיליון דולר ב־2016 בהובלת קרן פיקו ונצ'רס, וכאמור גיוס של 15 מיליון דולר בהובלת אינטל קפיטל וקרן ורטקס.

 

spot הוקמה ב־2015 על ידי עמירם שחר, יוצא ממר"ם שמשמש כמנכ"ל וכיום יושב בקליפורניה. מייסד נוסף הוא לירן פולק, הארכיטקט הראשי של החברה. החברה הוקמה בתחילת דרכה בפקולטה למדעי המחשב של המכללה למנהל, שם היתה חלק מפרוייקט הגמר של שחר, שהמשיך ופיתח את הפרוייקט לספוטינסט.

 

לרוכשת נטאפ יש נוכחות בישראל המבוססת על רכישות קודמות שביצעה: ב־2017 רכשה את חברת פלקסיסטור (Plexistor) שפיתחה טכנולוגיות בתחום הזיכרון. כעבור כשנתיים רכשה את קוגנינו ב־70 מיליון דולר. כיום היא מעסיקה בארץ כבר כ-120 עובדים.

 

מוצאת ללקוחותיה שירותים זולים יותר

 

הטכנולוגיה של spot.io מזהה בעזרת אלגוריתמים שפיתחה, את משאבי המחשוב הזולים מבין העודפים הנמכרים על ידי ספקיות שירותי הענן הגדולות. כיום חברות אלה משתמשות פעמים רבות בשירותיה של spot הישראלית וחברות דומות וזאת על מנת לייעל את השימוש בשירותים שלהן ואף לשמר את לקוחותיהן. החברה הישראלית מבצעת שיערוך של עלויות השרתים עבור הלקוחות שלהן ומציעה להן את המחירים הכי טובים שהיא יכולה למצוא באותה עת. כמו כן היא מאפשרת לחברות שפועלות במספר עננים מקבילים - דוגמת גוגל, אמזון ומיקרוסופט - לאחד אותם תחת ממשק משתמש אחיד.

 

חלק מרכזי בתוכנה של חברת spot הישראלית היא מערכת בקרה שבודקת בצורה שוטפת ובכל עת את השירותים שמקבלים לקוחותיה, וכך מתריעה בפניהם אם חברת הענן שבה הם מתאחסנים, משנה את המחירים או שוקלת לפנות אותם מן הענן שלה. לחברה יש אלפי לקוחות, בין היתר חברות מובילות בישראל ובעולם דוגמת סוני, יוניליבר וסמסונג.

 

“אנחנו בפוזיציה נוחה, היחידים בשוק”

 

בראיון שהעניק בעבר, מנכ”ל spot עמירם שחר ציין שהחברה שלו קיבלה מספר פניות לא קטן לרכישה וכי השווי שלה כבר זינק מעל רף 100 מיליון דולר. שחר הוסיף באותו ראיון הסבר לדרך בה פועלת הטכנולוגיה של spot "פיתחנו אלגוריתם שעוקב אחר הזמינות והמחירים של השרתים ומוצא את השרת האופטימלי בכל זמן נתון. יש חברות חדשות שיכולות להתחרות בנו וחברות קיימות שיכולות להיכנס לתחום. היו לנו 2 מתחרים ושניהם נרכשו, אחד מהם על ידי אמזון לפני 3 שנים בדיוק כשהקמנו את החברה, וחברה שנייה שנרכשה על ידי סיסקו, כך שאנחנו בפוזיציה נוחה, היחידים בשוק”.

 

לדבריו, “אם מסתכלים על חברות גדולות שירצו להתחרות בנו, הן יוכלו להציע שירותי ענן ולבנות את הטכנולוגיה שלנו, אבל לזה צריך ידע שנצבר ולא קל להקים כזה דבר בהינף יד ולא בשנה וחצי. סמסונג העולמית הכריזה לפני שנה וחצי על שת"פ איתנו במקום לפתח בעצמה ומציעה את השירות שלנו ללקוחות שלה".

 

ב־2019 רכשה spot את סטארקלאוד האמריקאית שפיתחה פלטפורמה המסוגלת לרכוש, למכור ולהמיר אחסון עודף בזמן אמת.

 

האקזיט הצפוי של spot מצטרף לשורת אקזיטים שהיו לאחרונה בשוק הטכנולוגי הישראלי, וכללו בין היתר את המכירה של חברת אופטימל פלוס לנשיונל אינסטרומנטס ב־365 מיליון דולר, וכמובן את המכירה המדוברת של מוביט שנרכשה על ידי אינטל בכמיליארד דולר.

 

"בעננים הציבוריים הקיימים היום, מהירות היא שם המשחק. יחד עם זאת, הבזבוז בעננים הציבוריים הנובע ממשאבים מושבתים ומשאבים עודפים שהוזמנו הוא משמעותי והוא הופך לבעיה בקרב הלקוחות שמאטה את קצב האימוץ של הענן הציבורי", מסר אנתוני ליי, סגן נשיא בכיר ומנכ"ל שירותי ענן ציבורי, נטאפ. "השילוב בין פלטפורמת האחסון המשותפת של נטאפ לבלוקים, קבצים ואובייקטים לבין פלטפורמת העיבוד של ספוט יספק פתרון מוביל לאופטימיזציה מתמשכת של עלויות עבור כל עומסי העבודה - הן בענן הטבעי והן במערכות היסטוריות".

 

 

x