$
סייבר

ראיון כלכליסט

"אומרים עליי שפעלתי שלא בתום לב - שקר מוחלט"

יוני שלמרדיין, הבכיר בחברת סייבריזן לשעבר שגרם למלחמת עולם בינה לבין המתחרה סנטינל וואן, מדבר לראשונה על הסכסוך שיצר ועל התביעה שהוגשה נגדו: "אמרתי לסייבריזן שייתכן שאעבור לחברת סנטינל וואן, אבל לא הייתה תגובה"

מאיר אורבך 11:1018.05.20

יוני שלמרדיין, עד לאחרונה מנהל מוצר בחברת הסייבר הישראלית סייבריזן, נהנה מאוד מהאנונימיות שלו עד לפני כעשרה ימים, אז הופתע לגלות שהוא מאוד מפורסם. הסיבה לכך היא תביעה שהגישה נגדו החברה שבה הוא עבד עד לאחרונה סייבריזן בארצות הברית וישראל ופרסומים על התביעה מופיעים בכל מקום. הסיבה לתביעה היתה רצונו של יוני שלמרדיין, שעלה לישראל בגיל 10 מאנגליה וכיום חי בארצות הברית, לעבור לחברת סנטינל וואן, ישראלית אף היא ומתחרה לסייבריזן.

בראיון בלעדי לכלכליסט מספר שלמרדיין על הימים הלא פשוטים שעבר: "קשה להאמין שמקום שנתתי לו הרבה דם, יזע ודמעות אומר עליי את הדברים האלה. אומרים שניהלתי את כל גוף הפיתוח ופעלתי לא בתום לב".

יוני שלמדריין, עבר לסנטינל וואן יוני שלמדריין, עבר לסנטינל וואן צילום: סנטינל וואן

 

לפני כעשרה ימים נחשף שחברת הסייבר הישראלית סייבריזן תובעת את יוני שלמרדיין, מנהל מוצר בחברה, ומבקשת מבית המשפט למנוע ממנו לעבור לחברה המתחרה, חברת סנטינל וואן הישראלית אף היא. התביעה הוגשה בשני בתי משפט כאשר בתחילה הוגשה בבית דין לעבודה בישראל ולאחר מכן כתביעה מסייעת בבית המשפט במסצ'וסטס, ארצות הברית. לאחר התכתשויות לא מעטות בבתי משפט ועל דפי העיתון סיימו הצדדים את הפרשה בפשרה שבה התחייב שלמרדיין שלא לחשוף סודות מסחריים של החברה, לא לפנות ללקוחות או עובדים של סייבריזן בחצי השנה הקרובה.

 

שלמרדיין הגיע לסייבריזן לאחר שהספיק לשרת 5 שנים ב-8200 ולפני כן בחברת לאקון שנמכרה לצ'ק פוינט. "עבדתי שלוש שנים וחצי בסייבריזן. כאשר עבדתי בישראל התמקדתי בניהול מוצר פנים ובמעבר לארצות הברית עברתי להתמקד בניהול מוצר חוץ. פנים זה לעבוד עם צוותי פיתוח בתוך החברה וחוץ התמקדות בשוק, שיווק, השתתפות בכנסים ושיחות עם אנליסטים וכן הלאה כאשר עברתי לארצות הברית התואר שלי הפך להיות דיירקטור".

 

האם היית בכיר בחברה?

הניתוח של רמת בכירות היא כמה כמוך יש וכמה אתה רחוק מהמנכ"ל . בכל החברה היו עשרות דירקטורים ולא הייתי היחידי עם התואר הזה".

 

לשלמרדיין קשה מאוד לצאת נגד המעביד הקודם שלו ולמרות התביעה הוא עדיין נזהר מאוד כאשר הוא מדבר על החברה. כאשר נשאל שלמרדיין על הסיבות לעזיבתו הוא אומר שכבר מזה זמן מה הוא פונה להנהלה ומשתף אותה במחשבות ובתחושות אישיות שלו לגבי העבודה. "כבר לא מעט זמן שיתפתי את החברה ואנשים בכל מיני עניינים אישיים ובשלב מסויים אף ציינתי בפניהם שייתכן ואעבור לחברת סנטינל וואן. רציתי לראות אם העובדה שאני מציין את החברה הזו תגרום לשינוי".

 

מהתגובות או מחוסר התגובה חש יוני שאין בעיה. "הבנתי שההחלטה הכי טובה עבורי אישית ומקצועית היא לגדול בחברה בה אני הולך לעבוד - סנטינל וואן. החלטתי שנתתי לסייבריזן פרק זמן מאוד משמעותי והגיע הזמן ללכת הלאה".

 

האם אתה כה חשוב כמנהל מוצר שהגיע לו הצעות מדהימות כאלה מסייבריזן?

"אין הנחתום מעיד על עיסתו. אני חושב שאני מנהל מוצר טוב ואפילו טוב מאוד, אבל אני לא הסמכות להעיד עד כמה. אני לא יודע מה היו המניעים שלהם כשניסו להשאיר אותי. הרבה מההצעות שניתנו שאינן אמת. הרבה עובדות שהם נקבו הם שקרים מוחלטים. הדברים השונים שהופיעו בתצהיר שלהם רובם שקרים. האם הציעו לי ונתנו לי כל מיני הצעות כן האם חלק מההצעות תאמו למה שנכתב אכן כן. אני לא יודע מדוע הציעו לי אותם. ההצעות הגיעו וחשבתי עליהם בשביל לכבד מקום שעבדתי בו שחשבתי שמכבד גם אותי והחלטתי לסרב".

 

בראיון מלווה את יוני שלמרדיין עורך הדין אפי הררי, היועץ המשפטי של חברת סנטינל ועובד החברה. "בחצי שנה האחרונה מרשי לא קיבל שום הצעה מהחברה למרות שפנה לחברה בתקופה הזו וגם לא הביעו חשש שהוא עובר לסנטינל וואן. ההצעות שהם נתנו היו יותר בתזמון ופחות בתוכן ההצעה. התזמון זה סיבה גדולה", אומר אפי הררי.

 

אפריים הררי יועץ משפטי כללי סנטינל וואן אפריים הררי יועץ משפטי כללי סנטינל וואן צילום: סנטינל וואן

 

על פי כתב התביעה נתנה סייבריזן ליוני שלל של הצעות, החל מתפקידים בכירים בחברה ודרך תשלום משכורות לתקופה כדי שיחפש עבודה בחברה שאינה מתחרה לסייבריזן.

 

אתה מסוגל להבין למה תבעו אותך בשני בתי משפט גם בישראל וגם בארה"ב?

"יכול להיות שהכל החל מיראו ויראו שלא יעזבו עוד עובדים. יש מנהלי מוצר שהיו פעם שם והן עזבו בתאריכים קרובים לתאריך שאני עזבתי"

 

השאלה גרמה לעורך הדין הררי לצאת מכליו. "ליוני לא היה חוזה בסייבריזן. בית המשפט דחה את כל הטענות שלהם, הוא לא קיבל את הטענה לגניבת קניין רוחני ולא הסכים לפסול מעבר לסנטינל. הם נקטו בחוסר תום לב כאשר פנו לבית משפט אמריקאי שיעזור למשפט הישראלי, כאשר משפט הישראלי לא ביקש עזרה. יוני הופיע למשפט ולא התעלם מכל בקשה".

 

"הם התנהגו כאילו בית המשפט לא מסוגל לאסוף עדויות והשתמשו בשתי מערכות דין", הוסיף, "הכל בעקבות מלחמה בין שתי חברות מתחרות. סייבריזן חוששת מההתקדמות של סנטינל והמאבק מתנהל על גופם של עובדים. לא היה לו שום חוזה איתם שאסור לעבור אליהם. התנהגו עם מרשי בברוטליות ונוצר מצב בעיתונות שיוני היה צריך להגן על עצמו ועל משפחתו. המוסר שלו הועמד בספק על שום דבר. ההחלטה שלנו להיכנס להסכם פשרה היא רק בשבילו, אין לנו עניין בלקוחות שלהם ובעובדים שלהם. אנחנו לא צריכים שום דבר מסייבריזן. לא צריך להילחם אחת בשניה על גבם של עובדים אם עובד לא לוקח סודות מסחריים ומחליט לעבור למעסיק חדש זה זכותו המלאה".

 

סייבריזן טענה או רמזה לכך שיוני מחק את כל המחשב שלו ולכן הם לא יודעים אם העתיק סודות.
שלמרדיין לא הכחיש שמחק או כמה מחק, אך הציע את הסבר משלו: "יש תוכנה חינמית שעוזרת לך למחוק מידע פרטי ממחשב שאתה מחזיר אותו והיא מומלצת למחשבי מק. אני לא מכחיש שהורדתי אותה. יש לי אותה במחשב הפרטי. השימוש בתוכנה לגיטימי בעיקר לצורכי החומר הפרטי שהיה לי על המחשב:תמונות, חשבונות בנק, כרטיסי אשראי, ססמאות אישיות ועוד ברור שאת כל זה אמחוק.

 

אחת הטענות של חברת סייבריזן היתה שיוני היה מעורב בפרוייקט סודי וחשוב מאוד של סייבריזן והיה לחברה חשש עצום שהוא ייקח איתו את הידע על הפרוייקט הסודי לסנטינל וואן.

 

האם חשבת לבטל את עבודתך בסנטינל וואן?

"לא. ידעתי שלא עשיתי שום דבר לא בסדר וידעתי שיש בסנטינל אנשים שהכרתי מקודם שנתנו לי גושפנקא מאוד טובה על האנשים בחברה ועל ההנהלה של החברה. החודש האחרון היה נטל ולא הייתי מאחל אותו לאף אחד, מנגד, בשום שלב לא אמרתי שלא הייתי צריך לעשות את זה".

 

חששת לשם שלך?

"ברור שדברים כאלה נכתבים יש חשש לשם שלי ולאינטגריטי שלי. אני יכול לומר לך שאנשים שמכירים אותי כולל אנשים בתעשייה ידעו שאין שום סיכוי שזה אמיתי. לא הייתי חושש לשמי כנראה אם מה שנכתב היה נכון".

 

"אין שום דבר לא לפני ולא אחרי שמונע ממני לעבוד בסנטינל", הדגיש, "בשורה התחתונה לו היינו מנהלים את הדבר בשקט בלי שכל הסיפור היה קורה לא היה לי בעיה להתחייב מראש לכל מה שביקשו ממני. זה הבסיס של כל הסכם סטנדרטי. יש חוקים גלובליים שמגנים על הקניין הרוחני אין לי עניין לפגוע סבייריזן. אדרבא שאני מאוד שמח אם החברה תצליח".

 

לדבריו, סייבריזן ניסתה למנוע ממנו לממש את האופציות שלו בחברה, אבל מבחינת שניהם זה היה תנאי לחתימה על פשרה. "בהתחלה הם עמדו על הרגליים האחוריות נגד הרצון שלו לממש את האופציות אבל היינו מאוד ברורים שלא ניכנס להסכם ללא יכולת לממש אותם והם התקפלו גם בעניין הזה", אמר. 

 

"אני חושב שהשורה התחתונה היא שאני רוצה לחזור להיות בן אדם רגיל ואנונימי כמו שהייתי לפני התפוצצות הפרשה. לא רציתי להיות בתקשורת ולא רציתי שיקרה מה שקרה בחודש האחרון. אני רוצה לחזור לחיים נורמליים".
מימין מנכ"ל סייבריזן ליאור דיב ומנכ"ל סנטינל וואן תומר וינגרטן מימין מנכ"ל סייבריזן ליאור דיב ומנכ"ל סנטינל וואן תומר וינגרטן צילומים: אוראל כהן, ריוג׳י סוזוקי

 

מחברת סייבריזן נמסר בתגובה: "בזכות אנשים מוכשרים אשר עומלים על פיתוח טכנולוגיות פורצות דרך, תעשיית הסייבר הישראלית הצליחה להגיע להישגים עולמיים. גם אנו בסייבריזן משקיעים ומעודדים את הצמיחה וההתקדמות של אנשינו ומעודדים תחרות בריאה בשוק. צמחנו להיות חברת הסייבר הפרטית הגדולה בישראל ומובילה בשוק העולמי בין היתר בזכות שמירה על כללי אמון של האנשים בארגון.

 

המקרה של מר שלמדרין הוא מקרה חריג ויוצא דופן של התנהגות לא אתית, תוך הפרה בוטה של כללי אמון מהותיים. לכן, נאלצנו לנקוט בהליכים משפטיים לראשונה בתולדות החברה על מנת למנוע גזלת קניין רוחני וסודות מסחריים למתחרה ישירה. אנו עומדים מאחורי טענות כתב התביעה והסכמתו של יוני שלמרדיין להגבלות נרחבות כחלק מהסכם הפשרה מדברת בעד עצמה. סייבריזן תמשיך לטפח סביבת עבודה המעודדת מצוינות, חדשנות ויצירתיות ולייצג בגאווה את הטכנולוגיה הישראלית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x