$
הייטק והון סיכון

ראיון כלכליסט

"חברות ישראליות צריכות להביט יותר לכיוון השוק האסייתי"

צ'יבו טאנג, בכיר בעליבאבא העולמית בראיון לכלכליסט: "היינו רוצים לראות יותר סטארט-אפים ישראלים מראים כוונה להתרחב אל השוק הסיני, שיתחילו בביקור בסין לעיתים תכופות יותר ויתוודעו לסביבה העסקית הסינית - יש כאן כסף"

עדי פיק 17:5026.04.20

צ'יבו טאנג, המנהל הכללי של קרן Alibaba Hong Kong Entrepreneurs Fund ושותף בחברת Gobi Partners, שוחח עם כלכליסט לגבי היעדר המחויבות של סטארט-אפים ישראלים לחדור לסין ולשוק האסייתי, ומדוע הוא מקווה שזה ישתנה בקרוב.

"חברות ישראליות צריכות להביט יותר לכיוון השוק האסייתי", כך אמר טאנג ביום רביעי בראיון לכלכליסט. "היינו רוצים לראות יותר סטארט-אפים ישראלים מראים כוונה להתרחב אל השוק הסיני, שיתחילו בביקור בסין לעיתים תכופות יותר ויתוודעו לסביבה העסקית הסינית. רוב יזמי ההון הסינים לא ישקיעו בהן עד אשר יראו מחויבות מהסוג הזה," לדברי טאנג.

chibo Tang Alibaba chibo Tang Alibaba צילום: Gobi Partners China

 

עד היום השקיעו טאנג (אשר נולד בשנגחאי ולמד בהארוורד) וצוותו, רק בחברה ישראלית אחת – הסטארט-אפ לניתוח מחירי בתי מלון Hotelmize שבסיסו בתל אביב. כשנשאל לגבי הגיבוי של עליבאבא להוטלמייז, טאנג אמר ש"למרות שנגיף הקורונה מקשה על סטארט-אפים בתחומי התיירות, אני מצפה שדברים ישתפרו הרבה יותר מהר באסיה מאשר בשאר העולם. לקחנו בחשבון את הקורונה כשהשקענו בהם, ואנחנו עדיין בטוחים בצוות של הוטלמייז".

 

"חברות ישראליות צריכות להיות מסוגלות להראות בצורה פרו-אקטיבית את הרצון שלהן להיכנס לשוק הסיני, ולהיות מסוגלות לממש את כוונותיהן, ולא סתם לבוא לפה כדי לדוג מימון", הדגיש, "זה כולל להגיע לכאן יותר, להכיר אנשים ואת השוק, ואת הצורך למצוא שותפים מקומיים כדי לבנות צוות מקומי. זה כמעט בלתי אפשרי להשפיע על השוק הסיני ללא נוכחות מקומית, ולאחר שאמרנו את הדברים האלה - צריך להזכיר גם שיש פה הרבה כסף".

 

"שהישראלים יגיעו לביקור בסין לעיתים תכופות יותר" "שהישראלים יגיעו לביקור בסין לעיתים תכופות יותר" צילום: shutterstock

 

קרן מיימון, השותפה המנהלת של חברת בריליאנס וונצ'רס, קבוצת השקעות עצמאית שעובדת עם חברות טכנולוגיה ישראליות לצד חברות ניהול הון אסייתיות, אמרה בראיון לכלכליסט כי בסין מחפשים טכנולוגיות בינה מלאכותית ודיפ-טק: "למרות שהשוק האסייתי ידוע כגדול ביותר בעולם, לא ראינו עד היום תנועה משמעותית של חברות ישראליות שמעוניינות להצטרף לשוק הזה. לכן הקמנו את בריליאנס וונצ'רס, לא רק כדי להיות הגשר אל השוק האסייתי, אלא גם כדי לסייע לחברות ישראליות להיכנס לשוק האסייתי בעזרת השקעותינו, הכלים המקצועיים שלנו, ומומחיותינו בשוק הזה", אמרה.

 

טאנג הצטרף לגובי פארטנרס ב-2009, שהיא חברת יזמות הון משלב ראשוני המתמקדת בטכנולוגיית מידע והשקעות מדיה דיגיטלית בסין, הונג קונג ואסיה בפרט. החברה גייסה 13 קרנות עד היום, ומחזיקה בעשרה משרדים ברחבי אסיה, כולל בהונג קונג, בה פועל טאנג – אך גם בשנגחאי, בייג'ינג, הו צ'י מין סיטי, בנגקוק, ג'קרטה, קואלה לומפור, מנילה, טוקיו, וסינגפור. גובי מנהלת נכסים בשווי של יותר מ-1.1 מיליארד דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x