הסטארטאפים המבטיחים 2020
דיפ טק - ממודלים לניבוי עסקי של Pecan ועד לחיישן של Wiliot
וגם: אחסון לאפליקציות עתירות ביצועים של WekaIO, ניתוח ביג דאטה של Binah.ai ומעבדים למחשוב קוונטי של Quantum Machines
מבריאה את הביג דאטה
Binah.ai
מוצר: ניתוח ביג דאטה
הקמה: 2016
עובדים: 40
גיוסים: 14.5 מיליון דולר מ־Maverick Ventures, iAngels, GiTV
מייסדים: מיכאל מרקזון, דיוויד ממן וקונסטנטין גדאלין
בינה פיתחה פלטפורמה שמספקת פתרונות חיצוניים לאתגרי הביג דאטה של תאגידים גדולים. בשנותיה הראשונות הגיעו רוב לקוחותיה מהמגזר הפיננסי, ואולם כמה חודשים לפני משבר הקורונה החברה החליטה להתמקד בתחום הבריאות הדיגיטלית, בדגש על שירותי רפואה מרחוק. אחד האתגרים בתחום הזה הוא השגת המידע עצמו, כאשר הרופא והפציינט אינם נמצאים באותו חדר. בינה פיתחה טכנולוגיה שמבוססת על סיגנלים ממכשיר הסלולר למדדים בסיסיים כמו דופק או חמצן בדם. המעבר הזה הפך אותה רלוונטית במיוחד לתקופה הנוכחית, והביא אותה לרשום ברבעון בודד מכירות שהכפילו פי כמה את אלה שרשמה בכל השנה שלפניו.
המדבקה שיידעה אותי
Wiliot
מוצר: חיישן שהופך מוצרים לחכמים
הקמה: 2016
עובדים: 46
גיוסים: 70 מיליון דולר מ־Vintage Investment Partners, פפסיקו, ורייזון, 83North, Qualcomm Ventures
מייסדים: טל תמיר, ירון אלבוים ואלון יחזקאלי
המדבקה החכמה של וויליוט מעוררת לא מעט התלהבות בתעשייה. מדובר במדבקה קטנה שמקבלת אנרגיה ממוצרים כמו WiFi וסמארטפונים בסביבתה, ומכילה חיישנים שיכולים לשדר נתונים לתוכנה ייעודית. אפשר להדביק אותה, למשל על חבילה על מנת לנטר את מיקומה, על בקבוק תרופות כדי לקבל מידע על הטמפרטורה, או על חולצה בחנות כדי לגלות אם היא מוצעת בצבעים נוספים. וויליוט כבר עובדת מול לקוחות גדולים מאוד, בהם כמה מהשמות המוכרים בעולם בתחום הצרכנות והפארמה, והתלות ההולכת וגוברת במשלוחים (בדגש של מוצרים מתכלים כמו מזון ותרופות) מניבה עניין רב במוצר שלה.
מחסן האפליקציות שפועל בטורבו
WekaIO
מוצר: אחסון לאפליקציות עתירות ביצועים
שנת הקמה: 2013
עובדים: 120
גיוסים: 68 מיליון דולר מ־NVP, NVIDIA, Hewlett Packard Enterprise, Qualcomm Ventures ו־Gemini
מייסדים: עומרי פלמון, מאור בן דיין ולירן צביבל
WekaIO היא חברת האחסון המועדפת של חברות הרכב האוטונומי: עם לקוחותיה נמנות אינווויז הישראלית, איירבאס, טיוטה ואחרות. הסיבה לכך היא פתרון האחסון המתקדם שפיתחו בחברה, שמציע ללקוחות מהירות, סקייל ושיתוף. לא מדובר בפתרון זול, ולכן הוא מיועד ללקוחות שעושים שימוש בכמות עצומה של דאטה ונדרשים לחשובים מהירים מאוד. אחד מהם הוא תחום הבריאות, שגם ממנו מגיעים כמה מהלקוחות של החברה.
שוק האחסון, שבו פועלת וויקה, לא נפגע במשבר הנוכחי. ההפך הוא הנכון: תהליכי הדיגיטליזציה המזורזים בענפים רבים רק הבהירו את הצורך הדחוף בפתרונות אחסון מתקדמים, ופוטנציאל הצמיחה של השוק לשנים הקרובות מוערך כיום בפי 50.
סיירת אגוז
Pecan
מוצר: טכנולוגיית מודלים לניבוי עסקי
שנת הקמה: 2016
עובדים: 30, ברמת גן
גיוסים: 15 מיליון דולר, מהקרנות Dell Technologies Capital, S-Capital
מייסדים: ד"ר נועם ברזיס וד"ר זוהר ברונפמן
פקאן היא חברת טכנולוגיה שנוסדה על ידי שני מדענים ומציעה לארגונים מודלים לניבויי עסקי. החברה יודעת לזהות נטישה של לקוחות, הוצאות אנונמליות ברכש ואפשרויות לייעול בתקציב הרכש והשיווק. כיום, בעידן הקורונה, היכולת של ארגון לזהות בקלות ומהירות כשלים או לחזות היכן העסק שלו יכול להיפגע הפכה להיות קריטית. למערכת, שהיא תוכנת ענן, יישום פשוט ללא צורך בהבנה טכנולוגית או במחשוב מתקדם. לחברה לקוחות רבים בתעשיות המזון והמשחקים, אשר נמצאות בשיא פעילות בימים אלו. החברה מגייסת עובדים בימים אלה, תוך התמקדות בעובדי פיתוח.
יותר מהר, יותר חזק
Quantum Machines
מוצר: מעבדים למחשוב קוונטי
שנת הקמה: 2018
עובדים: 25, ישראל וצרפת
גיוסיםֿ: 23 מיליון דולר, מאביגדור וילנץ, TLV Partners ו-Battery Ventures
מייסדים: ד״ר נסים אופק, ד”ר איתמר סיון וד”ר יונתן כהן
ענקיות הטכנולוגיה המובילות בעולם נמצאות היום בעיצומו של מרוץ חישוב קוונטי: מחשבים קוונטים, נדירים ויקרים להחריד, נחשבים למהפכה הבאה של עולם המחשוב, זו שתכפיל את יכולות החישוב הקיימות היום פי כמה וכמה. אולם המהפכה הזו תלויה רבות ביכולת ליצור מעבד מתאים, כזה שיוכל לתמוך ביכולות החישוב הללו. QM הישראלית היא אחת החברות היחידות בעולם היום שמתמקדת בפיתוח מערכת הפעלה למעבדים קוונטים. מגפת הקורונה הביאה עימה האצה בדיגיטליזציה והצורך במחשוב קוונטי הפך מובהק יותר, בעיקר בתחומים כמו דיאגנוסטיקה ופארמה שמעבדים היום כמויות עצומות של מידע חדש בדרך לפענח את המחלה.