$
הסטארטאפים המבטיחים

הסטארטאפים המבטיחים 2020

סייבר ואבטחה - "הרבה ארגונים פונים אלינו דווקא בגלל הקורונה"

מגפת הקורונה ותנופת העבודה מרחוק הזניקו את אקסוניוס, שממפה רשתות ארגוניות ומאבטחת אותן. אחרי שהשלים גיוס של 58 מיליון דולר בשיא המשבר, אומר המנכ"ל דין זיסמן: "זו ההזדמנות של כל יזם לבחון את עצמו כמנהיג"

מאיר אורבך 19:5229.04.20

Axonius

מוצר: מיפוי של מכשירי קצה ואבטחתם

שנת הקמה: 2017

עובדים: 83 בישראל ובניו יורק

גיוסים: 95 מיליון דולר מלייטספיד, בסמר ו־Emerge

מייסדים: דין זיסמן (מנכ"ל), עופרי שור (סמנכ"ל) ואבידור ברטוב (סמנכ"ל טכנולוגיה)

 

הגיוס שערכה אקסוניוס בסוף מרץ, בהיקף של 58 מיליון דולר, מוכיח שני דברים: שמשקיעי החברה מנוסים מאוד במשברים קשים, ושהם מזהים בה פוטנציאל מבטיח לטווח ארוך — אולי דווקא בייחוד בעת המשבר: בעידן העבודה מרחוק, שמקבל עתה דחיפה גדולה מאי פעם, אקסוניוס מאפשרת לארגון לתת לעובדיו לעבוד מהמחשב בבית או מהנייד בדרכים, ללא חשש לפריצה. הטכנולוגיה של החברה ממפה עבור ארגונים את כל הנכסים והמכשירים שברשותם, מגלה פערי אבטחת מידע, ואז מיישמת באופן אוטומטי את מדיניות אבטחת המידע בארגון, תוך אינטגרציה עם יותר מ־200 פתרונות אבטחת מידע וניהול. "אנחנו באים לארגון, מתחברים למקורות המידע שלו בלי דרישות מוקדמות, ותוך דקות מספקים תמונה מלאה של כל המכשירים", אומר המנכ"ל דין זיסמן, בראיון ממשרדי החברה בניו יורק. "הגישה שלנו חדשה: מוצרים אחרים התקינו דברים על המכשירים עצמם וקיבלו מידע שטחי; אנחנו לעומתם מתחברים לכל תשתיות הארגון כולל הרשת והענן, מאחדים את מידע, ומספקים את רמת האבטחה הדרושה לכל מכשיר.

 

דין זיסמן. צמחו בקצב מטורף דין זיסמן. צמחו בקצב מטורף צילום: תומריקו

 

"הרעיון שבבסיס אקסוניוס נולד אצלי עוד בסימטריה, חברה קודמת שהייתי בין מקימיה (ונסגרה בינתיים, מ"א). עבדתי שם עם הרבה ארגונים, ורצינו למצוא תוקפים מתקדמים. באחד הארגונים זיהינו תקיפה של ארגון ביון סיני, וגילינו שהבעיה נמצאת באחד המחשבים של הארגון שאיש לא הבחין בהם. הרעיון שחברה יכולה לפספס מחשב שנמצא אצלה היכה אותי בשוק, והבנתי שמדובר בהזדמנות. ב־2017 הקמנו את החברה". שותפיו של זיסמן, אבידור ברטוב ועפרי שור, הכירו אותו ביחידה 8200 והצטרפו אליו מיד עם שחרורם מצה"ל.

 

כמה זמן לקח לכם לצאת לדרך?

"שנה וחצי עד שהתחלנו לתת את המוצר ללקוחות ראשונים, בסוף 2018. ב־2019 צמחנו בקצב מטורף: התחלנו עם שישה לקוחות ו־18 עובדים וסיימנו עם 66 לקוחות ו־65 עובדים. היום יש לנו 80 לקוחות ועד סוף 2020 נהיה יותר מ־100 עובדים. הלקוחות שלנו הם בסדרי גודל משתנים, מ־300 ועד 300 אלף עובדים, ובשורה של ענפים: פיננסים, ייצור, מדיה. כל ארגון בעולם סובל מהבעיה הזו".

 

איך אתם צולחים את התקופה המאתגרת כעת?

"יש כמובן ארגוניים שמקפיאים רכישות, אבל בגלל העבודה מהבית מפת המחשוב משתנה, והרבה ארגונים פונים אלינו דווקא בגלל הקורונה, כך שאנחנו עדיין צומחים, גם אם פחות ממה שהיינו צומחים לולא הקורונה. יש לקוחות שהמוצר שלנו הפך מבחינתם לקריטי, למשל חברת פורצ'ן 500 שכמעט כולה הוצאה לחל"ת, למעט צוות האבטחה שעוד עובד מולנו".

 

השיווק והמכירות שלכם השתנו?

"הרבה כנסים לא מתקיימים, אז אנחנו מתמקדים בתוכן ו־וובינרים. החלטנו גם לעזור כמה שאפשר, ואנחנו מציעים שירות של שימוש במוצר וחוות דעת בחינם לכל ארגון שעוסק בבריאות".

 

איך התרגלתם לעבודה מהבית?

"יש נתח לא קטן מהחברה שעובדים מהבית בכל מקרה, בטקסס ובקליפורניה, וכמעט כל הארגון מסוגל לעבוד מהבית. אנחנו ארגון מאוד מודרני, כל הפגישות בזום והכל מתנהל בסלאק ובמייל. אבל סגר הוא משהו שאף ארגון לא יכול להתמודד איתו לנצח. זה מייצר קשיים ואתגרים.

 

"מבחינת העובדים, יש לנו עובדים בישראל ובארצות הברית וגם קצת באנגליה ובקוסטה ריקה, ואני גאה בכולם. הישראלים יותר מנוסים בהתמודדות עם משברים, ומתמודדים בצורה קלה יותר.

 

"מבחינתי האישית, משבר — פרטי או גלובלי — היא הדרך האמיתית להיבחן כמנהיג. זו הזדמנות שלי ושל כל יזם להוכיח לעצמו שהאמון שהעובדים, הלקוחות והמשקיעים נתנו בו הוא ראוי".

 

המשבר הזה הוא זמני או ארוך טווח, לדעתך?

"המשברים של 2008 ו־2001 נוצרו בגלל באג במערכת הפיננסית. עולם שלם בתוך השווקים תומחר בצורה לא נכונה, וברגע שהיה תיקון של זה הוא גרם לאיבוד האמון במערכת הפיננסית . עכשיו אין משבר אמון במערכת הפיננסית: יש אבטלה ופגיעה בצמיחה, אבל כשיירדו מספרי החולים ובייחוד כשיפותחו חיסונים, הכלכלה תזנק במהירות".

 

x