$
הסטארטאפים המבטיחים

הסטארטאפים המבטיחים 2020

חדי-קרן - מ-JFrog ועד שירות לתחבורה ציבורית חכמה של Via

וגם: הסניף בסין של AppsFlyer העיד על העתיד לבוא, VAST Data אחסון מהיר וזול על טהרת הפלאש, Lightricks אפליקציות עיבוד תמונה ווידאו, ו-SentinelOne טכנולוגיה לזיהוי התנהגויות חשודות ברשתות ארגוניות

מאיר אורבך והגר רבט 09:4028.04.20

עדכונים מהביצה

 

JFrog

מוצר: אוטומציה של עדכוני תוכנה

שנת הקמה: 2008 • עובדים: 550

גיוסים ומשקיעים: 226 מיליון דולר, מהקרנות: Dell Capital, EMC Ventures, Vintage, Qumra Capital, Battery Ventures

מייסדים: שלומי בן חיים, פרד סימון ויואב לנדמן

 

ג'ייפרוג בוחרת לשמור על פרופיל תקשורתי נמוך, אבל מדובר באחת החברות הרווחיות ברשימה: היא נחשבת למובילה עולמית בשוק עדכוני התוכנה, ואחראית במידה רבה לעובדה שמשתמשים כבר לא צריכים לעדכן תוכנה באופן ידני. בין לקוחותיה כמה מהמותגים הגדולים בעולם, מגוגל ונטפליקס ועד מרצדס ואובר.

 

המייסדים שלומי בן חיים, פרד סימון ויואב לנדמן המייסדים שלומי בן חיים, פרד סימון ויואב לנדמן צילום: Shachar Maor - כנפיים סטודיו לצילום

 

הסניף בסין העיד על העתיד לבוא

 

AppsFlyer

מוצר: טכנולוגיה לשיווק במובייל

שנת הקמה: 2011 • עובדים: 850

גיוסים: 294 מיליון דולר, מהקרנות: Qumra Capital, General Atlantic, pitango, Magma, ומהיזם והאנג' לאייל גורה

מייסדים: אורן קניאל ורשף מן

 

בשונה מהרבה חברות טכנולגיה, חברת AppsFlyer הגיעה למשבר הקורונה מוכנה לחלוטין: לחברה סניף פעילות משמעותי בסין ואורן קניאל, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה, הבין כבר בשלב מוקדם של המשבר שזה לא יסתיים כעניין מקומי. הוא העביר את כל עובדי החברה בכל העולם לעבודה מהבית והקדים להיערך מבחינה עסקית למשבר. החברה שעוסקת בתחום טכנולוגיות שיווק למובייל עובדת עם למעלה מ־12,000 לקוחות ובהם eBay, HBO, Tencent, NBC Universal ו־Nike. היא גייסה ערב המשבר 200 מיליון דולר ונמצאת במקום בטוח מאוד לקראת החודשים הקרובים וההזדמנויות שהם יביאו.

 

מימין: אורן קניאל ורשף מן מייסדי AppsFlyer מימין: אורן קניאל ורשף מן מייסדי AppsFlyer צילום: יח״צ AppsFlyer

 

הפתרון שהצעיר את הפלאש

 

VAST Data

מוצר: אחסון מהיר וזול על טהרת הפלאש

שנת הקמה: 2016 • עובדים: 150, בישראל ובניו יורק

גיוסים ומשקיעים בולטים: 180 מיליון דולר, מהקרנות: North83, גולדמן זאקס, מלנוקס, Next47

מייסדים: רונן חלק, שחר פיינבליט, ג'ף דנוורת

 

בעולם שבו הדאטה ניצב במרכז, האתגר של ארגונים רבים הוא פתרונות אחסון. הפתרונות אמורים לשמור כמויות עצומות של מידע ולאפשר עבודה מהירה ויעילה עם המידע הזה, ולא להניח לו לצבור אבק וירטואלי. VAST הישראלית לקחה את פתרון הפלאש הוותיק והפכה אותו ממוצר יקר להחריד לפתרון זמין וזול בהרבה, באמצעות תוכנה ייחודית. התוצאה היא לא פחות ממהפכנית, ושורה של ענקיות מידע וארגונים בעולם כבר משתמשים בשירותיה של Vast. בהם גם משרד הבריאות האמריקאי, שמשמש בפתרונות של החברה להתמודדות עם המידע שנצבר על מגפת הקרונה. החדשנות של Vast, כמו גם העובדה שהיא רושמת כבר היום הכנסות נאות, סייעו לה לסגור סבב גיוס של 100 מיליון דולר ממש בעיצומה של מגפה עולמית.

 

מימין אייברי פאם, רנן חלק, שחר פינבליט, מייקל ווינג, וג'ף דנוורת מימין אייברי פאם, רנן חלק, שחר פינבליט, מייקל ווינג, וג'ף דנוורת צילום: באדיבות Vast Data

 

מוצאת דרכים חדשות

 

Via

מוצר: שירות לתחבורה ציבורית חכמה

שנת הקמה: 2012

עובדים: 500

גיוסים ומשקיעים בולטים: 787 מיליון דולר, מהקרנות: Exor, North83, Pitango, דיימלר

מייסדים: דניאל רמות ואורן שובל

 

עם הגיוס הגדול ביותר של הרבעון האחרון והערכת שווי נוצצת של 2.25 מיליארד דולר, ויה מצטרפת למעגל היוניקרונים ומבטיחה לעצמה ולעובדיה שתוכל להתמודד עם כמה מהמורות חדשות בדרך. בשנים האחרונות החברה, שהתחילה כאפליקציה להזמנת נסיעות שיתופיות, מספקת ליותר ויותר רשויות מקומיות שירותי ניהול תחבורה ציבורית חכמה. כעת, למרות שהקורונה שיתקה את התחבורה הציבורית בלא מעט מקומות, ויה החליטה לרתום את הדאטה והתובנות שצברה ולהשיק בכמה ערים בעולם שירות תחבורה ציבורית לעובדים חיוניים. במקביל, בחברה נערכים לחזרה לשגרה, שנראה שתהיה כרוכה בניטור וניהול חכמים יותר של תחום התחבורה.

 

מימין ד"ר דניאל רמות וד"ר יואב רמות VIA מימין ד"ר דניאל רמות וד"ר יואב רמות VIA צילום: אוראל כהן

 

שומרים על כח האדם

 

Lightricks

מוצר: אפליקציות עיבוד תמונה ווידאו

שנת הקמה: 2013 • מספר עובדים: 350

גיוסים: 205 מיליון דולר, מהקרנות: ויולה ונצ'רס, Insight Partners ,ClalTech וגולדמן זאקס

מייסדים: זאב פרבמן, ניר פוצ'טר, ירון אינגר, עמית גולדשטיין ואיתי צידון

 

חד הקרן מירושלים, שפעל שנים רבות ללא משקיעים חיצוניים, הוא החברה המובילה בעולם לפיתוח אפליקציות עיבוד תמונה. מייסדיה השתמשו בידע שצברו בשנים של מחקר אקדמי לבניית אפליציות מקצועיות לצלמים מקצועיים וחובבים שעושים שימוש במצלמת המובייל. כמו חברות רבות בתחום הפנאי והתחביבים, גם אצל לייטריקס נרשם גידול במשתמשים בתקופת הקורונה. ראויה לציון ההתמודדות של הנהלת החברה עם המשבר: על אף שהמעבר לעבודה מהבית הפך את עובדי הניקיון שלה ללא הכרחיים, בחברה החליטו לעשות מאמצים לשמר את כל כוח האדם בתקופה של משבר כלכלי והעבירו פרויקטים טכניים לצוות שנותר ללא עבודה.

 

זאב פרבמן זאב פרבמן צילום: אלכס קולומויסקי

 

 

שומרת על הקצה חד

 

SentinelOne

מוצר: טכנולוגיה לזיהוי התנהגויות חשודות ברשתות ארגוניות

שנת הקמה: 2013

עובדים: 500 עובדים בתל אביב, סן פרנסיסקו, אורגון, לונדון, סינגפור וטוקיו

גיוסים ומשקיעים: 430 מיליון דולר מ־insight , Sound Ventures, קוואלקום ונצ'רס, Global Venture Capital, קרן ההשקעות של סמסונג NextEquity, קרן ת'ירד פוינט, קרן רדפוינט, דאטה קולקטיב (DCVC), קרן SineWave וקרן טייגר גלובל

מייסדים: תומר וינגרטן ואלמוג כהן

 

SentinelOne פתחה את השנה בסערה כשגייסה 200 מיליון דולר בהובלת קרן אינסייט, גיוס שקיבע אותה כאחת מחברות הסייבר הפרטיות הבולטות והציב את שווייה על 1.1 מיליארד דולר. הטכנולוגיה של החברה מאפשרת זיהוי ומניעת מתקפות סייבר בזמן אמת על מגוון רחב של מכשירי קצה, ממחשבים ניידים ועד מחשוב ענן. בעידן החדש, שבו חברות רבות עברו לחיבור מרחוק, ההגנה על נקודות הקצה הרבות והחדשות הפכה קריטית לארגונים רבים. בהתאם, ל־SentinelOne יש כיום אלפי לקוחות, ובעת המשבר הנוכחי היא אף הציעה את התוכנה שלה בחינם.

 

תומר וינגרטן תומר וינגרטן צילום: אוראל כהן

x