קרן JVP רוצה להוות דוגמה לחזרה לעבודה בהייטק תחת הקורונה
במתחם Margalit JVP Startup City בירושלים עוברים העובדים בדיקת חום, ממלאים שאלון של מכון ויצמן שלפיו יוחלט אם יוכנסו או לא למשרדים. לאחר מכן מדפיס לעצמו כל עובד מסיכה ומוקצה לעבודה באזור אחד בלבד במתחם. אראל מרגלית, יו''ר ומייסד הקרן: "אנחנו מייצרים תו תקן מחמיר ומדויק יותר לחזרה לעבודה שיוכל להיות מיושם בכל העולם ובכל מקום עבודה".
- אראל מרגלית: "ברלין היא אופציה להקמת מרכז הסייבר הבא של קרן JVP"
- קרן JVP ועיריית ניו יורק השיקו תחרות פיתוחי סייבר, הפרס: מיליון דולר
- ענקית הפארמה אסטרהזניקה ו-JVP ישתפו פעולה בתחום הבריאות הדיגיטלית
היקף העובדים שיוכל לעבוד במתחם לא יעלה על 30% מסך כל העובדים בשגרה. עם זאת, מקומות עבודה יוכלו לעבוד בהיקפים נרחבים יותר - כל עוד יעמדו בתו תקן סגול. חשוב להדגיש שבינתיים משאירים למקומות העבודה את שיקול הדעת לבצע רגולציה עצמית. חשוב לזכור שהפרה של ההנחיות תהיה כרוכה ככל הנראה ברישום פלילי וחזרה למגבלות הרגילות ללא התו.
עובדי המתחם אמנם יכולים לעבוד מהבית ככל שירצו, אך בקרן מנסים לאפשר לכל מי שכן מעוניין להגיע לעשות כן. "במתחם כיום ישנם כ-20% מהיקף העובדים שהיו מגיעים אליו לפני המשבר", כך מסבירים לנו מ-JVP. עוד מספרים שם שנערכו מראש עם טכנולוגיות תוצרת ההייטק הישראלי. בנוסף, התו הסגול המורחב - כפי שמכנים ב-JVP את היוזמה שלהם - יהווה פיילוט גם להחזרת פעילות מרכז הסייבר הבינ"ל שלה בניו יורק במהלך חודש מאי.
"ההייטק הישראלי מספק פתרונות עולמיים למשבר הקורונה," אומר יו"ר ומייסד JVP אראל מרגלית, "אבל במציאות שנוצרה אנחנו רוצים להבטיח שגם עובדי ההייטק שלנו יגיעו לעבודה ויחזרו הביתה בריאים".
בכניסה למתחם עובר כל עובד סריקת חום מול מסך מיוחד שפיתחה חברת Thermogate שמזהה תוך מספר שניות טמפרטורת גוף. מכונת הדפסת תלת מימד של 'מחשבה טובה' מייצרת מגן פנים מפלסטיק לכל מי שנכנס למתחם תוך דקות ספורות. כמו כן, כל מי שנכנס למתחם ממלא שאלון קצר שפיתח מכון ויצמן, שעל בסיס תשובותיו יוחלט את מי להכניס למתחם ואת מי לא.
כדי לצמצם למינימום האפשרי את המגע בין העובדים, גייסו רובוט של חברת TEMI שמשמש להעברת מסמכים בין המשרדים ואפילו שתיה חמה לחדרים, כדי למנוע צפיפות במטבחון. בתוך המבנה לא ניתן להשתמש במעלית ללא אישור מיוחד לבעלי מוגבלויות והוא חסום. עם זאת למבנה שתי קומות בהן עובדים ובנוסף חלק ניכר מהמתחם מתפרש על פני שטח גדול מספיק כדי לאפשר מרחב בין העובדים.
לדלתות של החדרים בבניין הוצמדה קופסת טישו שאיתה ניתן לפתוח את הידית וללחוץ על הכפתורים. כל הידיות במתחם עוברות חיטוי בכל שעה על ידי עובדי ניקיון. אורחים שמגיעים למתחם אינם רשאים להיכנס למבנה ולחדרי הישיבות, אלא רק למבנה אורחים ייעודי עם כניסה נפרדת. האורחים נכנסים מצד אחד של המבנה ועובדי המתחם מהצד השני. פיצ'ים של חברות סטארט-אפ שמגייסות כסף יערכו בחלל זה כששני הצדדים אינם באים במגע פיזי ישיר.
"כלכלת ישראל לא תוכל לעמוד בסגר הרמטי לאורך זמן, והחזרה לעבודה היא הכרחית, ככל שתעשה בצורה אחראית. ההייטק הישראלי מציע פתרונות טכנולוגיים בכל העולם, והחלטנו לאמץ את הפתרונות האלה גם לעובדים שלנו. ההייטק הישראלי תמיד הצטיין בצליחת משברים עולמיים תוך הסתגלות מהירה למצב החדש, וכך אנחנו נדרשים לעשות כעת במשבר הקורונה.", מסביר אראל מרגלית
קרן JVP, היא קרן בינלאומית. מאז היווסדה ב 1993, ע"י ד"ר אראל מרגלית, היא גייסה סך כולל של מעל 1.4 מיליארד דולר, השקיעה ביותר מ-140 חברות ודורגה ע"י חברת המחקר Preqin כאחת מעשר קרנות הון הסיכון המובילות בעולם על ביצועים עקביים. JVP משקיעה בחברות בשלבים מוקדמים וכן בחברות בוגרות. קרן JVP מפעילה מספר מרכזי מצויינות מובילים בישראל בין היתר בירושלים ובמרכז הסייבר בבאר שבע, וכן בניו יורק.