חברת Bridgecrew גייסה 18 מיליון דולר
זהו סבב הגיוס הראשון של החברה שהוקמה ע"י עידן טנדלר, ברק שוסטר גויכמן וגיא איזנקוט. Bridgecrew פיתחה פלטפורמה שמאפשרת לארגונים להשתמש באוטומציות בכדי לעזור להם להגן על סביבות הענן שלהם, כדוגמת שירות הענן הפופולארי של אמזון (AWS); היא מעסיקה 16 עובדים, מתוכם 12 בישראל
Bridgecrew גייסה 18 מיליון דולר בסבב גיוס ראשון בהובלת Battery Ventures, אליה הצטרפה NFX, אשר הובילה את סיבוב ה-Seed של החברה.
החברה הוקמה ב-2019 על ידי עידן טנדלר, ברק שוסטר גויכמן וגיא איזנקוט והיא מעסיקה 16 עובדים, מתוכם 12 בישראל. "בשנה הקרובה נכפיל את הצוות שלנו", אומר לכלכליט מייסד החברה עידן טנדלר. החברה השלימה את הגיוס בחודש האחרון.
- Fortscale חתמה על שני הסכמים בכ-15 מיליון דולר
- ענקית הסייבר RSA קונה את פורטסקייל הישראלית
- עבודה בעידן הענן - עוברים לעבוד מכל מקום ומכל התקן בקלות ובזמן שיא
החברה פיתחה פלטפורמה שמאפשרת לארגונים להשתמש באוטומציות בכדי לעזור להם להגן על סביבות הענן שלהם, כדוגמת שירות הענן הפופולארי של אמזון (AWS).
בסיבוב השתתפו גם Sorensen Ventures, DNX Ventures, Tectonic Ventures ו-Homeward Ventures, כמו גם משקיעים פרטיים הנמנים על מובילי תעשיית אבטחת המידע והענן בעמק הסיליקון - בהם מייסד Lookout, קווין מהאפי, מנהל אבטחת המידע של Spotify, דייויד הניגן, מנהל אבטחת המידע של Marqeta, דייויד טסאו, מנהל אבטחת הענן של Netflix, סרינת׳ קורובאדי ומבכירי תחום אבטחת הענן של AWS, איליי קאהן.
הגיוס מאפשר לחברה להמשיך ולהרחיב את הפלטפורמה שכאמור מאפשרת לצוותי פיתוח ואנשי DevSecOps לטפל בתשתיות הענן של עצמם על ידי אוטומציה המונגשת ישירות, כקוד.
הדור הראשון של פתרונות אבטחת הענן סייעו לארגונים לזהות פערי אבטחה, אשר בעקיפין יצרו בעיקר רשימות אינסופיות של סיכונים שתורגמו למטלות להן נדרש צוות הפיתוח. לצוותי הפיתוח, שגם כך עמוסים, לרוב אין כלים או זמן להתמודד באופן שיטתי עם בעיות אבטחת המידע הייחודיות לענן. זאת, יחד עם מחסור אדיר במפתחים בעלי נסיון בפיתוח מאובטח בענן, הוביל לאחד מצווארי הבקבוק המשמעותיים ביותר לאבטחת מידע בענן בפרט, ולמעבר של חברות לענן בכלל.
הפלטפורמה של Bridgecrew מאפשרת לתקן בעיות אבטחת מידע בלחיצת כפתור ובכך לחסוך שני משאבים חשובים: כסף וזמן, אשר נדרשים במידה לא מבוטלת על מנת לטפל באותן בעיות. פתרון האוטומציה של החברה מתאים במיוחד לצרכים הבוערים של פיתוח בענן – מחד, להמשיך לצמוח במהירות בכדי לענות על עליות בביקוש, ומנגד לצמצם עלויות ולשפר את תהליכי ה-DevOps ואבטחת המידע של החברה.
"את מרבית אירועי אבטחת המידע בענן אפשר היום לקשור לטעות אנושית קטנה שנעשתה בתום לב על ידי אחד המפתחים", מציין עידן טנדלר, מנכ"ל ומייסד-שותף Bridgecrew, אשר בעבר שימש כמנכ"ל Fortscale, שנמכרה ל-RSA ב-2018.
"בענן, אבטחת מידע עוברת באופן טבעי לאחריות צוותי הפיתוח. עם זאת, לרוב אין לצוותי הפיתוח את הכלים והידע שיאפשרו להם לטפל בסיכונים בצורה מהירה ולתקן את אותן בעיות בקלות. Bridgecrew פיתחה פלטפורמה ידידותית למפתחים ולצוותי DevSecOps שמאפשרת אוטומציה מלאה של כל המשימות הקשורות לאבטחת הענן. מפתחים יכולים להתחבר בתוך דקות לפלטפורמה ובכך לחסוך זמן יקר בעבודה היומיומית הנדרשת באבטחת המידע בענן ולהאיץ את תהליך המעבר המאובטח שלהם לענן".
בשנה הראשונה להקמתה Bridgecrew גייסה צוות מפתחים ומומחים לטיפול באבטחה בענן, באוטומציה וב-Devops ופיתחה פלטפורמה הנמצאת בשימוש כבר היום על ידי כמה מחברות הענן המובילות בעמק הסיליקון וישראל. כעת, עם השקתה הרשמית של החברה, היא מודיעה גם על פתיחת גרסא של הפלטפורמה לשימוש קהילת המפתחים, ללא עלות. הרישום נעשה ללא כרטיס אשראי ובתוך דקות מראה סקירה ראשונית של בעיות שהמערכת זיהתה ופתרונות האוטומציה שבלחיצת כפתור יתקנו את בעיות אבטחת המידע שנמצאו. מהלך זה נעשה כחלק ממיקוד החברה במתן ערך מהיר למפתחים ומתוך מחויבותה לקהילה.
"האחריות לאבטחת הענן עוברת לבעלות כמעט בלעדית של מנהלי וצוותי הפיתוח וזה שינוי דרמטי בתעשייה. הכלים הקיימים רק מעמיסים עוד בעיות והנטל על צוותי הפיתוח גדל כי לא מספקים להם פתרונות מהירים וידידותיים", מוסיף גיגי לוי-וייס, שותף מנהל ב-NFX, שהובילה את סיבוב ה-Seed ב-Bridgecrew. "מרשים לראות כמה החברה הצליחה להשיג בתקופה כה קצרה וכיצד הם יצרו ערך אמיתי לקהילה גדולה של מפתחים עצמאיים ולקוחות ברחבי העולם".