גוגל צועדת בעקבות אפל: תייצר שבבים לסמארטפוני הפיקסל
החברה נמצאת בשלב מתקדם של תוכנית פיתוח השבבים שלה שמיועדים להחליף את שבבי קוואלקום במוצריה, ועשויה להציג את הדגמים הראשונים כבר בשנה הבאה בסמארטפוני הפיקסל ואולי גם במחשבי הכרומבוק שלה
גוגל נמצאת בשלב מאוד מתקדם של תכנית פיתוח השבבים שלה שמיועדים להחליף את שבבי קוואלקום במוצריה. על פי דיווח של אתר Axios היום (ג'), ענקית האינטרנט צפויה להציג את הדגמים הראשונים כבר בשנה הבאה כנראה בסמארטפוני הפיקסל ואולי גם בקו מחשבי הכרומבוק שלה.
- ממשל טראמפ שוקל מגבלות סחר חדשות על סין - בתחום השבבים
- ברודקום תמכור לאפל רכיבים בהיקף של 15 מיליארד דולר
- הבוקר שאחרי האקזיט של הבאנה לאבס: "החזר כזה על השקעה עוד לא נראה"
הבעיה השנייה שתיפתר היא התלות הכמעט מוחלטת של יצרני סמארטפוני האנדרואיד, בעיקר בדגמי הפרימיום, במעבדי קוואלקום, שאמנם מובילים את השוק מבחינת הביצועים, אך יקרים מאוד לרכישה. קוואלקום גם לא מהססת לבצע מהלכים עסקיים מפוקפקים כדי להגדיל את ההכנסות שלה על חשבון לקוחותיה הוותיקים, כגון הפרדת שבב הדור 5 מהמעבד והכרחת הלקוחות לרכוש אותם בנפרד במחיר גבוה יותר.
המעבר של גוגל לעיצוב של שבב קנייני יספק לה כוח מיקוח יותר גדול מול קוואלקום - אך גם מול סמסונג. ואולם, השבבים, שם הקוד שלהם הוא Whitechapel, עוצבו בשיתוף עם סמסונג והם צפויים להציג חריטה של 5 ננומטר, לעומת 7 ננומטר כיום בשבבי הדגל של קוואלקום וסמסונג. היצרנית הקוריאנית גם מייצרת את שבבי האייפון וכמובן יש לה את סדרת מעבדי האקסינוס של מכשירי הגלקסי.
אחד היתרונות הנוספים של עיצוב השבבים שלה בעצמה הוא שגוגל תוכל להטמיע בהם את טכנולוגיית הבינה המלאכותית שמשמשת אותה בסדרה ארוכה של שירותים ויכולות. כך למשל יכולות הצילום המשובחות של הפיקסלים מבוססות בעיקר עליהן וכך גם הסייענית הקולית גוגל אסיסטנט. השבב צפוי לשפר את מהירות התגובה של אסיסטנט ואת יכולותיה, כך על פי מקור המקורב לפיתוח.
חשוב לציין שאין מדובר במהלך בלתי צפוי. פיתוח עצמי של שבבים הפך לפופולרי מאוד בקרב ענקיות הטכנולוגיה. גוגל כבר פיתחה לעצמה שבבים לסיוע במטלות למידת מכונה, עיבוד תמונה ואפילו הפעלת שרתים אותם היא בונה לעצמה מזה שנים. גם פייסבוק, אמזון (דרך אנפורנה הישראלית שנרכשה על ידה) ומיקרוסופט - שפיתחה את מעבד טאבלט הסרפס X בשיתוף עם קוואלקום - מחזיקות בפעילות פיתוח וייצור שבבים לצרכיהן.
לא ברור אם גוגל תשמור לעצמה את עיצוב השבב או שתאפשר לשותפות חיצוניות שמייצרות סמארטפוני אנדרואיד ליהנות מיכולותיו במוצריהן. מה שבטוח זה שקוואלקום תיאלץ להפעיל יותר שיקול דעת במהלכים העסקיים הבאים שלה פן היא תמצא את עצמה ללא לקוחות.