פרסום ראשון
ראפיד הישראלית רוכשת את חברת הסליקה האיסלנדית Korta
חברת הפינטק הישראלית, שפיתחה פלטפורמת תשלומים בינלאומית עבור עסקים וצרכנים לא פרסמה את סכום העסקה אך מדובר בעסקת מזומן המוערכת על ידי מקורות בשוק בעשרות מיליוני דולרים
חברת הפינטק הישראלית ראפיד (Rapyd) מודיעה היום על רכישת חברת הסליקה האיסלנדית Korta. סכום העסקה טרם פורסם אך מדובר בעסקת מזומן המוערכת על ידי מקורות בשוק בעשרות מיליוני דולרים.
- קרן מניבים גייסה 60 מיליון שקל בהנפקת מניות - בהנחה של 6%
- חברת הרפואה מרחוק Tyto Care גייסה 50 מיליון דולר
- מפתחת אבטחת סייבר לתחום הרפואה CyberMDX מגייסת 20 מיליון
ראפיד הוקמה ב-2015 בידי אריק שטילמן, ארקדי קרפמן ועומר פריאל. החברה פיתחה פלטפורמת תשלומים בינלאומית עבור עסקים וצרכנים ומאפשרת לבצע העברות בנקאיות, העברות לארנקים דיגיטליים, תשלום מזומן ועוד.
״אחד הדברים שהיו חסרים לנו זו היכולת לקבל תשלומים בכרטיסי אשראי ודביט״ אומר לכלכליסט אריק שטילמן, מייסד משותף בחברה, ״פתרונות הסליקה שהשתמשנו בהם היו דרך צד ג׳ והלקוחות דרשו פתרונות סליקה מקצה לקצה. היה חשוב לנו להפוך להיות סולק יד ראשונה ולא לעבור דרך מישהו אחר, אנחנו צריכים את הגמישות המתלווה לכך״.
שטילמן הוסיף שקורטה היא סולק יד ראשונה של ויזה ומאסארקרד שסולקת 2.5 מיליארד דולר בשנה, עם הכנסות של 40 מיליון דולר בשנה ופעילה בכל אירופה. ״אנחנו קונים את כל הפעילות שלה כולל צוות של 70 איש שיצטרפו לחברה ויהפכו להיות סניף שלנו באיסלנד״.
כשנשאל איך הצליחה להתבצע הרכישה בעיצומו של משבר הקורונה השיב: ״לקורונה יש גם יתרנוות מסתבר. יש לנו כיסים מאוד עמוקים וכשהתחיל המשבר נקטנו בגישה אקטיבית - פנינו לבנקי ההשקעות ושאלנו מי על המדף וסובל מבעיית נזילות. הרבה חברות ששרתו את תחום הנסיעות למשל חוו נפילה קשה".
"ביצענו את רוב העסקה בזום כי אי אפשר לטוס לשום מקום", סיפר, "אבל זו בהחלט לא העסקה האחרונה שנעשה בגלל הקורונה. השקיעו בנו קרנות גדולות שעזרו לנו מאוד לנווט את העסקה הזו".
על השפעת משבר הקורונה על תעשיית ההייטק הישראלי אמר שטילמן: "הייטק הישראלי כולו הולך לעבור טלטלה בכל התחומים. לחברות עם פחות מ-50 מיליון דולר בקופה יש סיכוי קטן מאוד לשרוד, בטח בפינטק ובטח למי שנותן הלוואות. יש לנו מזל שסיימנו סבב גיוס גדול בספטמבר והעסק שלנו מבוזר באסיה, אירופה צפון ודרום אמריקה. ראינו את זה מגיע בשלבים ועשינו את פעילות הגידור הנדרשת והכנו את המשקיעים למסע הרכישות כי ידענו שיהיו הרבה חברות שיסבלו קשות מהמשבר. מי שהמשקיעים שלו לא גדולים מספיק נמצא בצרות. להערכתי עד ספטמבר נראה הרבה חברות נסגרות״.
לסיום הדגיש שהרכישה הייתה מהון זמין והחברה לא זקוקה לכסף. "לא הסכמנו לעסקת מניות, שהן הדבר יקר מבחינתנו, כל העסקאות יהיו במזומן. החברות שאנו מסתכלים עליהם לרכישה הן חברות בתחומי הנפקת הכרטיסים, בהם אנו עוסקים כיום דרך צדי ג׳ ודרך חברות המפתחות פעילות של פתרונות טכנולוגיים לעולם הרגולטורי״.
עורכי הדין שלמה לנדרס, דן פישר ויואל לביא ממשרד גורניצקי ושות' יצגו את ראפיד בעסקה.