$
המדריך

מדריך כלכליסט

המדריך לבחירת אוזניות לעבודה מהבית בימי הקורונה

לעבוד מהבית יכול להיות מאוד לא פשוט, במיוחד עם כל הרעש של הילדים מסביב. לכן מומלץ להצטייד באוזניות טובות המבטלות את רעשי הסביבה ומיקרופון חזק שיסייע לשמוע אתכם מרחוק

רפאל קאהאן 08:1609.04.20

בימים אלה של שיחות ועידה ועובדה מהבית, שימוש באוזניות הפך ליותר מהכרח אמיתי עבור רובנו. כדי לסייע לכם לבחור את הדגם שיתאים לכם, ניתן לכם כמה כללי אצבע, כיוונים והסברים. אנחנו לא נמליץ על דגם ספציפי, כי לכל אחד יש העדפה שונה, אך כן נציין את המותגים המובילים כדי שתדעו לפחות למה להשוות.

רבים יאמרו למה להשקיע באוזניות? יש לי אוזניות שקיבלתי עם הסמארטפון/שקניתי לספורט/שקיבלתי מתנה עם העיתון וכו'. אבל כשזה מגיע לעבודה מול המחשב בוועידה, אוזניות כאלה לרוב עשויות לא להתאים, בעיקר אם אתם מנהלים שיחה ממושכת באפליקציית הוועידות. לרבות מהאוזניות הפשוטות יש מיקרופון עם סינון רעשים בסיסי בלבד ולפעמים שאינו מתאים למחשב. בנוסף, אולי תעדיפו אוזניות בלוטות' כדי לא להיות קשורים למחשב. בקיצור, יש את כל הסיבות להשקיע בזוג טוב.

 

דגם ה- WH1000XM3 של סוני. אוזניות עם מנגנון ביטול הרעשים המוביל כיום בשוק דגם ה- WH1000XM3 של סוני. אוזניות עם מנגנון ביטול הרעשים המוביל כיום בשוק צילום: Sony

 

השלב הראשון לבחירת אוזניות מתאימות היא התצורה שלהן. ישנן מספר כאלה: אוזניות In-Ear, או כפתור בלשון העם; אוזניות On-Ear, או קשת, זאת אומרת שמכסות את האוזן אך לא אוטמות אותה ואוזניות Over-Ear שהן כאמור מכסות לחלוטין את האוזן מכל הצדדים. לעבודה מהבית אנחנו היינו ממליצים על Over-Ear, מהסיבה הפשוטה שהן הנוחות ביותר לשימוש ממושך. הן גם בדרך כלל מספקות איטום יעיל לרעשי הסביבה גם אם לא בחרתם בדגם עם מנגנון ביטול רעשי סביבה. עם זאת אין מדובר בחוק בל יעבור. כיום יש אוזניות טובות בכל תצורה וזה בהחלט עניין של העדפה אישית. שימו לב לתצורות נוספות, אוזניות עם קשת עורפית או תלויות על האוזן, אלה בדרך כלל מיועדות לספורט או למי שזז הרבה. הן לא מומלצות למטרה שלנו.

 

באוזניות Over-Ear ו-On-Ear ישנו עוד עניין לשים לב אליו, ישנן אוזניות עם חיפוי חיצוני "פתוח", "חצי-פתוח" או "סגור". מה הכוונה? באוזניות פתוחות, אין כיסוי בצד החיצוני, זאת אומרת שמה שאתם שומעים כך גם הסביבה. אלה דגמים מקצועיים בדרך כלל והם לא זולים, אך מאידך איכות הצליל לרוב משובחת ומעלה. ישנם דגמים עם כיסוי "חצי-פתוח" זאת אומרת שרק חלק מהן מכוסה, אך גם כאן מדובר בדגמים מקצועיים או שמיועדים לחובבי סאונד איכותי. נותר הדגמים הסגורים, אלה לרוב פחות נחשבים מבחינת הצליל, אך עבור שימוש שוטף ביומיום או אפילו האזנה לספוטיפיי או MP3 הן מספיקות בהחלט.

 

שימו לב, אוזניות זה כמו בגדים. זוג המתאים לחבר לאו דווקא מתאים לכם. לכל אחד מבנה אוזן שונה, רגישות שונה ובעיקר העדפות משלו. לכן, ככל שזה אפשרי, נסו את האוזניות לפני הרכישה. זה יחסוך לכם עוגמת נפש בהמשך. כך למשל, ישנן אוזניות שניסיתי וגרמו לי לכאב או לאי נעימות לאחר זמן שימוש קצר. מנגד, אוזניות אחרות התיישבו לי באוזן במשך שעות עד ששכחתי מהן לחלוטין.
דגם QuietComfort 35 II של Bose - המתחרה העיקרית של סוני בתחום ביטול הרעשים ומובילת התחום עד לפני שנתיים דגם QuietComfort 35 II של Bose - המתחרה העיקרית של סוני בתחום ביטול הרעשים ומובילת התחום עד לפני שנתיים צילום: BOSE

 

אחרי שבחרנו את התצורה, והחלטנו על התקציב, אפשר לגשת לרכישה. אבל אויה, כל כך הרבה אפשרויות. אז בואו נעשה לכם סדר במפרטים השונים ובתכונות שכל יצרן מתגאה בהן. ראשית, התמקדו בתקציב. אוזניות יש בכל המחירים, מהזולות ביותר בכמה עשרות דולרים ועד היקרות לאודיופילים שמיוצרות מעץ נדיר ויכולות לעלות אלפי דולרים.

 

אחרי שקבעתם תקציב, התמקדו בחיבור. אלחוטי או חוטי או שניהם? אוזניות בלוטות' נוחות יותר לשימוש אך זה מגיע עם מספר חסרונות: חיבור הבלוטות' לא תמיד יציב, בעיקר בדגמים זולים; איכות הצליל פחות טובה והן עובדות על סוללה שמספיקה למספר מוגבל של שעות שימוש. העדיפו אוזניות שלהן זמן שימוש ארוך (זמן המתנה פחות חשוב כאן), טכנולוגיית בלוטות' מודרנית (4.2 או 5.0 לפחות) ותמיכה בטכנולוגיות כגון AptX המספקות איכות צליל טובה. שימו לב שלאוזניות יש גם חיבור חוטי שמאפשר להשתמש בהן אם אזלה הסוללה.
דגם - Elite 85h של Jabra. מותג איכותי שמספק תמורה טובה למחיר, כמעט שווה ערך לסוני ו-Bose אבל במחיר זול יותר דגם - Elite 85h של Jabra. מותג איכותי שמספק תמורה טובה למחיר, כמעט שווה ערך לסוני ו-Bose אבל במחיר זול יותר צילום: JABRA

 

אחרי כל זאת, הגיע שלב הרכישה. וכאן האפשרויות שונות ומגוונות. ראשית מכיוון שמדובר באוזניות לעבודה, הימנעו מקנייה בחו''ל. אמנם המחירים זולים אך האחריות קשה למימוש במקרה ותצטרכו להפעיל אותה. המחירים קובעים לא פעם את איכות המוצר. וגם כאן אין זה שונה. עם זאת ישנם מותגים רבים, כך שננסה לעשות כאן סדר ולתת לכם כמה כיוונים טובים.

 

נתחיל מהדגמים המוזלים. יצרני אוזניות סינים כבר אינם נחשבים מוקצים. יש לא מעט מותגים שמספקים תמורה מצוינת למחיר. עם זאת אל תצפו לגדולות ונצורות. במותגים טובים ניתן לציין את Anker, יצרן שעשה עלייה לאחרונה ומספק מוצרים טובים מאוד ביחס למחיר, יש לו דגמי אוזניות קשת טובים מאוד ואפשר לסמוך על התוצרת שלהם. גם דגמי שיאומי למיניהם טובים אך אין להם אוזניות קשת. לסיום, שימו לב למותג Bluedio הסיני, הוא מספק אוזניות לא רעות בכלל ובזול, אך שוב, אל תצפו כאן לאיכות גבוהה, אלא לתמורה טובה למחיר ותו לא.

 

 דגם ה- N60NC של AKG. אוזניות ביטול הרעשים של סמסונג, עם הידע של מומחי הסאונד מבית AKG, מתחרה חיצוני משובח לסוני ו-Bose דגם ה- N60NC של AKG. אוזניות ביטול הרעשים של סמסונג, עם הידע של מומחי הסאונד מבית AKG, מתחרה חיצוני משובח לסוני ו-Bose צילום: AKG

 

 

במחירים בינוניים שנעים בין 250 ל-500 שקל תמצאו שלל דגמים שונים. כאן כבר תוכלו להתחיל ולמצוא דגמים של יצרנים מוכרים כגון JBL, פיליפס, פלנטרוניקס, סמסונג, סנהייזר, סוני, AKG ואפילו דגמים מסוימים של ביטס. שימו לב שלא מעט מותגים שייכים לפעמים ליצרן אחד, כך JBL ו-AKG שייכים לסמסונג, ביטס שייכים לאפל וכו'. לרוב התוצרת שלהם תהיה טובה ואיכותית, אך גם כאן חשוב לחפש סקירות והמלצות, דגמים זולים של יצרן איכותי עשויים לפעמים להתברר כפחות טובים מאשר דגמים של יצרן שמתמחה בטווח מחירים מסוים כמו האוס אוף מארלי למשל או מרשל.

 

ישנם גם מותגים כגון קריאייטיב, רייזר, לוגי'טק או מיקרוסופט שמייצרים אוזניות לשימוש ייעודי למחשבים, בדרך כלל לגיימרים, אך שמספקים איכות מצוינת גם לשיחות ועידה בזום. מנגד העיצוב עשוי להיות צעקני למדי או אפרורי מאוד. אך כבונוס תוכלו להשתמש בהם בפורטנייט או קול אוף דיוטי. המלצה נוספת למי שמוצא היא לנסות את המותג האמריקאי הוותיק Koss שלו מוצרים מצוינים ואיכותיים במחירים סבירים לגמרי. דגם ה-Porta Pro שלהם נחשב למיתולוגי וזול למדי, ויש לו כיום אפילו גרסת בלוטות' מצוינת.
דגם ה-Soundlink On-Ear של Bose. דגם משלים ל-QC 35 היוקרתיות. מיועד יותר לחובבי סאונד איכותי ואודיופילים ומעוצבות דגם ה-Soundlink On-Ear של Bose. דגם משלים ל-QC 35 היוקרתיות. מיועד יותר לחובבי סאונד איכותי ואודיופילים ומעוצבות צילום: BOSE

 

לסיום, עבור מי שהפרוטה נמצאת בכיסו, זאת אומרת 500 שקל ויותר, אנחנו ממליצים ללכת על הפרימיום. כאן המותגים השולטים ספורים יותר: סוני, Bose, ביטס, Jabra , AKG, אודיו טכניקה, Beyerdynamic ועוד מספר יצרנים קטנים ולא מוכרים לציבור הרחב. אם אתם מחפשים בלוטות' וביטול רעשים אקטיבי (Active Noise Cancelling), שני המותגים ששולטים בפסגה הם סוני ו-Bose, בכל שנה דגם כזה או אחר שלהם כובש את טעם הקהל, אך בינינו הם די שקולים אחד לשני וההבדלים מינוריים לגמרי. המחירים לעומת זאת יקרים. 1,000 שקל ויותר.

 

אם אתם רוצים אותם אך במחיר סביר יותר, נסו למצוא דגמים של שנה שעברה או זו שלפניה. ההבדלים לא תהומיים ולפעמים אפשר למצוא עסקאות טובות אצל קמעונאי שרוצה לחסל את המלאי. ישנם גם דגמים של סוני ו-Bose זולים יותר אך שמצוידים עדיין במנגנון ביטול הרעשים של הפרימיום, אלה מצוינים בפני עצמם ולרוב עולים עד כ-30% מדגמי הדגל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x