$
הייטק והון סיכון

קרן קומרה מפרסמת את 10 החברות המבטיחות

קרן קומרה מציגה את חברות הצמיחה המבטיחות של ההייטק הישראלי. "שנת 2020 תהיה מאתגרת ועוד צפויה לערער הרבה מוסכמות חברתיות ועסקיות, אבל חברות יוצאות דופן ימצאו את הדרך לצמוח" אומרת סיון שמרי דהן

הגר רבט 13:3601.04.20

קרן קומרה מפרסמת היום (ד') את 10 רשימת החברות המבטיחות זו השנה השנייה.

 

 

״בחירת 10 החברות המובילות הייתה אתגר לא פשוט השנה שכן אנחנו רואים גידול בכל שנה במספר חברות הצמיחה ואת שוק ההייטק הישראלי מתבגר״, אמרה סיון שמרי דהן, שותפה מנהלת בקרן קומרה.

 

קרן קומרה. מימין: ארז שחר, בועז דינטי וסיון שמרי דהן קרן קומרה. מימין: ארז שחר, בועז דינטי וסיון שמרי דהן צילום: מאיר כהן

 

"תהליך בחירת הסטארטאפים החל השנה הרבה לפני תחילת משבר הקורונה. פרסמנו קול קורא וקיבלנו עשרות פניות מחברות מעולות. תהליך הבחירה היה דו שלבי. במסגרתו, תחילה ניתח צוות ההשקעות של קומרה נתונים של עשרות חברות כדי לבחור את 20 החברות המובילות שיציגו בפני צוות שיפוט מורחב. לצורך בחירת עשרת חברות הצמיחה של המחר, חברו אלינו שופטים שבחרנו לייצג את פני התעשייה וכללו שותפים בכירים מלאומי טק, קוואלקום ונצ'רס, SVB, משרד עורכי הדין מיתר ומשרד רו"ח E&Y".

 

 

סיוון ציינה כי "הבחירות שלנו לקחו בחשבון מספר פרמטרים עיקריים: החברות פועלות בשווקי ענק, בראשן עומדים צוותים מצוינים בעלי יכולת להביא את החברות להיות מובילות שוק, חדשניות במהותן, מושתתות על טכנולוגיות מעמיקות, מאופיינות ברמה גבוהה של התאמת מוצר לשוק ומוכיחות צמיחה מהירה במכירות וביכולת להמשיך ולגדול לאורך זמן. הימים היו ימי טרום-קורונה ולא ניתן היה לשער אלו תמורות מהותיות יעבור העולם, אלו סקטורים יפגעו ואלו דווקא ישגשגו".

 

"שנת 2020 תהיה מאתגרת ותערער הרבה מוסכמות חברתיות ועסקיות", סיכמה, "אין ספק כי ידרשו גמישות ויצירתיות על מנת להמשיך ולהצטיין בשוק מתאתגר. עם זאת חברות והנהלות יוצאות דופן במהותן, ימצאו את הדרך להתפתח ולצמוח . בימים טרופים אלו, אנו מאחלים לכולם בריאות טובה ואורך רוח".

 

אלה החברות שנבחרו על ידי הקרן:

 

Capitolis

 

תחום פעילות: פינטק – טכנולוגיות לשוק ההון

שנת הקמה: 2017

מייסדים: גיל מנדלזיס (מנכ"ל), טום גלוסר ואיגור טלשבסקי

מספר עובדים: 55

סכום שגויס עד כה: 70 מיליון דולר

משקיעים: סקויה קפיטל, אינדקס ונצ'רס, ספארק קפיטל, SVB קפיטל, S קפיטל

 

תיאור: קפיטוליס משנה את הדרך שבה פועלים שוקי ההון הגלובלים. החברה פיתחה פלטפורמה שמאפשרת כלי אופטימזציה שונים למוסדות פיננסים. הכלים הללו מאפשרים לבנקים, גופים מוסדיים וקרנות גידור למזער את הסיכון והעלויות על ידי הקטנת ההון במאזנים דרך שיתוף פעולה עם מוסדות פיננסים אחרים על גבי הפלטפורמה של קפיטוליס. כתוצאה, הפלטפורמה של קפיטוליס יוצרת שווקים שהם הוגנים יותר, בטוחים יותר ובריאים יותר עבור כל המשתתפים.

לקפיטוליס למעלה מחמישים לקוחות בעולם, בהם בנקים, גופים מוסדיים וקרנות גידור, ובשנה האחרונה אפשרה להפחית למעלה מ-2 טריליון דולר בפוזיציות של לקוחותיה.

 

Axonius

 

תחום פעילות: גילוי ואבטוח כלל נכסי המחשוב של הארגון

שנת הקמה: 2017

מייסדים: דין זיסמן, אבידור ברטוב ועופרי שור

מספר עובדים: 80

סכום שגויס עד כה: 95 מיליון דולר

משקיעים: YL Ventures, Bessemer Venture Partners, OpenView, Vertex Ventures

 

תיאור: על פי מחקר תעשייה האחרון, 73% מהארגונים סבלו מפריצה או בעיית אבטחה כתוצאה מחוסר נראות לסביבה שלהם.

בעולם שבו מחושב בא בצורות רבות ושנות והנגישות צריכה להיות אוניברסלית, ארגונים נאבקים בשאלות מאוד בסיסיות ופשוטות וביניהן "כמה מחשבים בכלל יש לי בארגון?".

 

על ידי התחברות לסביבה הקיימת עם מעל 200 אינטגרציות, אקסוניוס מאפשרת לראות את כלל המידע הארגוני סביב כל נכס מחשוב ולוודא את האבטחה ולבצע אוטומציה של פעולות לוידוי האבטחה של כלל הארגון. מאז היווסדה החברה צמחה בקצב המהירים בתחום ומוכרת לארגונים מכלל התחומים והגדלים ובין לקוחותיה הפומביים נמנים The New York Times, Schneider Electric, Anheuser-Busch, Fiserv ועוד ארגונים רבים מה-Fortune500.

 

Intuition Robotics

 

תחום פעילות: בינה מלאכותית קוגניטיבית

שנת הקמה: 2016

מייסדים: דור סקולר, איתי מנדלסון, רועי אמיר

מספר עובדים: 90

סכום שגויס עד כה: 58 מיליון דולר

משקיעים: SPARX Group, Toyota AI Ventures, Sompo Holdings, iRobot, Samsung NEXT, OurCrowd, Terra Venture Partners, Union Tech Ventures, Maniv Mobility, Happiness Capital, Glory Ventures, Capital Point, Bloomberg Beta

 

תיאור: אינטואישין רובוטיקס מאפשרת יצירת מערכת יחסים בין אנשים ומכונות, באמצעות בני לוויה דיגיטליים - digital companions. סוכני AI מסוג זה הינם ההתפתחות הטבעית של העוזרים הקוליים הקיימים היום בשוק (כגון אלקסה וסירי), ומחליפים עוזרים דיגיטליים תועלתניים בבני לוויה דיגיטליים שצופים את הצרכים של המשתמשים שלהם. המנוע הקוגניטיבי והכלים אשר החברה פיתחה מאפשרת לחברות לפתח בני לוויה אמפתיים פרואקטיבים עבור המוצרים שלהם אשר יכולים לנתח את הסביבה, ללמוד את המשתמש, ליצור עמו מערכת יחסים ולצפות את צרכיו - וכך לקבל החלטות מתי ליזום פניות פרואקטיביות למשתמש.

הטכנולוגיה אשר פיתחה אינטואישין רובוטיקס כיום מוטמעת בתוך הרובוט החברתי אשר פיתחו בחברה לבני הגיל השלישי הנקרא, ElliQ. אליקיו נועדה כדי לסייע לקשישים להפיג את הבדידות באמצעות שיחה, להנגיש להם תוכן דיגיטלי, להציע להם פעילויות ולחבר אותם למשפחותיהם. החברה מציעה את הטכנולוגיה שלה גם לחברות רכב אשר מעוניינות ליצור חווית נהיגה מותאמת אישית ורגשית בין הנהג לרכב. באמצעות שיתוף פעולה עם מכון המחקר של טויטה, הטכנולוגיה של אינטואישין רובוטיקס מוטמע בתוך מערכת הסיוע קולי של דגם הקונספט LQ של טויטה.

 

Snappy Gifts

 

תחום פעילות: פלטפורמה לשליחת מתנות מגניבות לעובדים ולקוחות באופן דיגטלי

שנת הקמה: 2015

מייסדים: חני גולדשטיין, דביר כהן

מספר עובדים: 48

גיוסים: 15 מיליון דולר

משקיעים: 83 North, Hearst Ventures

 

תיאור: סנאפי היא פלטפורמה המאפשרת לארגונים לשלוח מתנות לעובדים וללקוחות שלהם תוך שימוש בחוויה דיגטלית וייחודית. שוק המתנות כיום מתנהל באחת משתי דרכים: באמצעות גיפט קארד ושוברים, או באמצעות מתנות פיזיות. מתנה פיזית אמנם מעניקה. תחושה אישית א,ך קשה לקלוע לטעמו של מקבל המתנה, ואילו גיפט קארד מאפשר למקבל המתנה בחירה אך הוא חסר את הממד האישי.

 

סנאפי מאפשרת למקבל המתנה לבחור את המתנה המועדפת עליו מתוך מגוון אפשרויות מותאמות אישית על ידי אלגוריתם חכם ובהתאם לתקציב החברה. ברגע שהעובד מבצע בחירה, המתנה נשלחת ישירות לביתו והתהליך קל, מהיר ומהנה לשני הצדדים.

 

סנאפי שהחלה לפעול בארצות הברית לפני כשנתיים וחצי צומחת ומשררתת כ-600 ארגונים, בין לקוחותיה של החברה ניתן למצוא את Uber, MGM, Zoom, Deloitte, BCG, Sony Music ,Fox ו-Cisco. החברה עובדת בשותפות עם ענקאיות קמעונאות כמו אמזון ובסט ביי, כמו גם עם מגוון מותגים בינהם Michal Kors, Dyson, Fitbit, Samsung, ומאפשרת בחירה מ-10,000 מוצרים וחוויות שונות במחירים הנעים מ$20 -$5000.

 

Vim

 

תחום פעילות: מרקטפלייס לשירותי בריאות לשוק האמריקאי

שנת הקמה: 2015

מייסדים: אסף דוד, יעל פלד, אורון אפק

מספר עובדים: 70

גיוסים: 38 מיליון דולר

משקיעים: סקויה ישראל, GPV, Optum Ventures, Premera Blue Cross

 

תיאור: שוק הבריאות האמריקאי גדול יותר מכלכלת גרמניה כולה ומגלגל כ 4 טריליון דולר בשנה. יחד עם זאת, עלות שירותי הבריאות הניתנים לאמריקאי הממוצע יקרים בערך פי 2 לנפש בהשוואה למדינות אחרות.  הפלטפורמה של Vim מספקת לחברות ביטוח הבריאות הגדולות בארה״ב יכולת לבנות מרקטפלייס המאפשר לספקי שירותים רפואיים להתחרות על מחיר ואיכות השירות - דינמיקה שמובילה לירידת מחירים ושיפור איכות השירות הניתן לחולים.

Vim, שהחלה את פעילותה ביוני 2015, פועלת במדינות וושינגטון, קליפורניה, אלסקה ופלורידה ופועלת להתרחב לשלוש מדינות נוספות בשנת 2020.

 

Zoomin

 

תחום פעילות: פלטפורמה לפרסונליזציה והנגשת מידע מוצרי

שנת הקמה: 2016

מייסדים: גל אורון, חנן זלצמן, ג'ו גלב.

מספר עובדים: 57.

משקיעים: Salesforce Ventures, Bessemer Venture Partners

 

תיאור: במציאות הטכנולוגית של היום, בה מוצרים נעשים מורכבים ומתוחכמים יותר, מידע טכני הפך להיות המשאב העיקרי שלקוחות דורשים לכל אורך חיי המוצר - לפני החלטת רכישה, בזמן ההטמעה ולאורך התמיכה השוטפת. יותר ויותר חברות מבינות שהמידע כבר קיים אצלן אך שמור באלפי מסמכים ארוכים ומייגעים, ושהמפתח לחוויית לקוח מוצלחת נעוץ ביכולת להנגיש ללקוחותיהם תשובות מיידיות לשאלות שמטרידות אותם.

 

פלטפורמת הענן של ZOOMIN נמצאת בשימוש על ידי ענקיות כמו Mastercard, McAfee ו-Dell. הפלטפורמה מעבדת כמויות ענק של תכנים טכניים מכל מקור אפשרי בחברה, ומסייעת ללקוחות הקצה לקבל תשובות מותאמות אישית במינימום מאמץ בכל נקודות הקצה שבהן הלקוח פוגש את החברה – בפורטל הבית, אתר התמיכה, מוקד שירות הלקוחות ואף במוצר עצמו, תוך חיסכון של מיליוני דולרים בעלויות תמיכה, שיפור שביעות רצון הלקוחות והפיכת התכנים הקיימים ליתרון תחרותי אסטרטגי.

 

Silverfort

 

תחום פעילות: אבטחת אימות וגישה ברשתות ארגוניות ובענן

שנת הקמה: 2016

מייסדים: הד קובץ, ירון קסנר, מתן פטאל

מספר עובדים: 50

גיוסים: $11.5 מיליון

משקיעים: TLV Partners, StageOne Ventures, Singtel Innov8 ועוד.

 

תיאור: סילברפורט מפתחת פתרונות אימות וגישה מאובטחים עבור ארגונים, המאפשרים זיהוי ומניעה של תקיפות סייבר. לטכנולוגיה של סילברפורט יש יתרון ייחודי על פני מוצרים אחרים בשוק – היא פועלת ללא צורך בהתקנת תוכנה על המחשבים והשרתים של הארגון (או ביניהם), וכך מאפשרת להגן גם על רשתות גדולות ומורכבות, כולל מערכות רגישות שלא ניתן היה להגן עליהן עד כה.

 

הצורך באימות מאובטח קיים בכל ארגון, מפני שאחת משיטות הפעולה הנפוצות ביותר של האקרים היא שימוש בסיסמאות גנובות של עובדים וספקים. בשנים האחרונות הצורך הזה הולך וגובר מכיוון שיותר אנשים עובדים מרחוק (צורך שגדל משמעותית בתקופה האחרונה), והם מתחברים למגוון הולך וגדל של מערכות מידע ושירותים שחלקם נמצאים ברשת הארגונית וחלקם בענן, תוך שימוש במגוון מכשירי קצה שרבים מהם אינם שייכים כלל לארגון. בסביבה כה מורכבת ודינמית, הטמעה של פתרונות אימות מאובטח עבור כל אחד מהמכשירים, האפליקציות והשרתים הקיימים בארגון היא משימה בלתי אפשרית, וארגונים מחפשים פתרונות מסוג חדש.

 

סילברפורט מציעה פתרון חדשני המנטר ומאבטח באופן אוטומטי את כל פעולות האימות והגישה של משתמשי הארגון ברחבי הרשת והענן, בין אם הם מתחברים מתוך המשרד או מרחוק, ללא שום צורך להתקין תוכנה על המכשירים והשרתים הקיימים בארגון ומבלי לבצע בהם שינויים. טכנולוגיה זו מאפשרת לאבטח את כלל המכשירים והמערכות הקיימים בארגון, גם אם הם משתנים מדי יום, כולל מערכות רגישות שאי אפשר היה להגן עליהן עד כה. בנוסף, סילברפורט עושה שימוש בבינה מלאכותית כדי לקבל החלטות חכמות בזמן אמת לגבי רמת האימות הנדרשת ממשתמשים שונים בהתאם למאפייני ההתנהגות שלהם ולרמת הרגישות של המידע אליו הם מנסים לגשת.

 

Papaya Global

 

תחום פעילות: פלטפורמה לניהול שכר גלובלי

שנת הקמה: 2016

מייסדים: עינת גז, עופר הרמן, ראובן דרונג

מספר עובדים: 100

סה"כ גיוס עד היום: 51 מיליון דולר

משקיעים: Insight Partners, Bessemer Venture Partners, New Era Capital Partners, Dynamic Loop Capital

 

תיאור: פאפאיה הינה פלטפורמה לניהול שכר גלובלי לכל סוגי העובדים (עובדי חברה, עובדי חברות העסקה – EoR, וקבלנים) ביותר מ-100 מדינות. הפלטפורמה מספקת אוטומציה מלאה מקצה לקצה באמצעות מערכת ענן, מאונבורדינג, דרך ניהול שוטף של העובדים ועד העברת תשלומים. הפלטפורמה עובדת באינטגרציה עם כל מערכות ניהול כוח אדם, מספקת מידע עסקי (BI), מונעת טעויות ומבטיחה תאימות עם דרישות GDPR ו-SOC. המערכת מרכזת את כל המידע מהעובדים במקום אחד ומאפשרת לעקוב אחר הוצאות השכר. בין לקוחותיה של החברה ניתן למצוא את סייברארק,גיטהאב, צקמרקס, דיינמיק יילד, ויקס ועוד .

 

Tabit

 

תחום פעילות: פלטפורמה לניהול מסעדות ומלונות

שנת הקמה: 2014

מייסדים: בארי שקד ונדב סולומון

מספר עובדים: 100

סה"כ גיוס עד היום: 65 מיליון דולר

משקיעים: פיטנגו, הראל, ורטקס, בארי שקד

 

תיאור: טאביט היא פלטפורמת ניהול לעולם המסעדות והמלונות ששמה לה למטרה לשפר את החוויה הטכנולוגית במסעדות :לקיחת הזמנה מהשולחן באמצעות טאבלט, הזמנת מקום למסעדה, ואפילו משלוחים וטייק אווי. הטכנולוגיה של טאביט כוללת 14 מוצרים שונים לשיפור הממשק הטכנולוגי בין סועד למגוון אנשי הצוות במסעדה ובמלון.

הביצועים העסקיים של לקוחות החברה הראו גידול של 10-15% בממוצע לסועד, הורדת 12-15 דקות בזמני השירות לשולחן וקיזוז של 20% מכח העבודה.

המוצר מתבסס על עקרונות השליטה והבקרה לניהול מערכות מורכבות, וניתוח אלפי תהליכים שונים בין ישויות המסעדה.

החברה פעילה בישראל ובארה״ב ומורכבת משילוב של טכנולוגים יחד עם מנהלי מסעדות לשעבר.

 

Zencity

 

תחום פעילות: קבלת החלטות מבוססת נתונים לרשויות מקומיות

שנת הקמה: 2016

מייסדים: איל פדר-לוי, עידו עברי

מספר עובדים: 65

סה"כ גיוס עד היום: 7.8 מיליון דולר

משקיעים: Canaan Partners, Vertex Ventures, i3 equity, M12

 

תיאור: זנסיטי עוזרת לערים ברחבי העולם להיות יותר קשובות לצרכי התושבים שלהן ולמדוד את שביעות הרצון שלהם מהחיים בעיר. הפלטפורמה של זנסיטי אוספת מיליוני פרטי מידע ממקורות כמו המוקד העירוני בעיר (106), רשתות חברתיות ועוד, ובאמצעות בינה מלאכותית מנתחת והופכת אותם לתובנות שעוזרות למקבלי החלטות בעיר לתעדף שירותים, תקציבים ומשאבים. מה תושבים חושבים על מדיניות החנייה החדשה, איפה הם היו רוצים שיעבור שביל האופניים, מה דעתם לגבי הקייטנות העירוניות ועוד. ברשת הערים של זנסיטי חברות היום מעל ל-130 ערים כדוגמת שיקגו, יוסטון ופיניקס, ובארץ ערים כמו תל אביב-יפו, באר שבע, אילת, נתניה ורמת גן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x