$
חדשות טכנולוגיה

גוגל מציגה אתר חדש למידע על התפרצות הקורונה

מלחמת המידע בעידן הקורונה: גוגל הקימה אתר ייעודי למתן מידע על התפרצות הנגיף ובמיקרוסופט מציעים בוט רפואי ישראלי אך בינתיים רק בארצות הברית. מאיפה אתם תעדיפו לצרוך את המידע?

רפאל קאהאן 16:0822.03.20

המרדף אחר מידע מדויק ואמין על הקורונה מתחמם. אחרי שנשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, התרברב בתחילת שבוע שעבר שגוגל העלתה אתר לבדיקת תחלואת הקורונה, אמירה שהתבררה כלא מדויקת לחלוטין, גוגל דווקא החליטו לעשות מעשה ולהעלות אתר מידע על הנושא. החברה שינסה מותניים והעלתה במהלך סוף השבוע אתר ובו ריכוז של מידע על המחלה.

 

 

האתר אינו ממש מספק אבחון, אך הוא כן מרכז מקורות מידע שונים ואמינים על הנושא, כמו גם טיפים להתמודדות עם הסגר וכן עצות שונות לכל מה שמסביב למצב. עיצוב האתר מבוסס על כרטיסיות המידע המסורתיות של אסיסטנט - הסייענית הדיגיטלית של החברה - כמו גם קישורים למקורות מידע אמינים באינטרנט כגון אתר ארגון הבריאות העולמי או זה של ה-CDC האמריקאי.

 

מנוע חיפוש גוגל מנוע חיפוש גוגל צילום: Pixabay

 

ואולם, ייאמר לזכות טראמפ שהוא לא טעה לגמרי. חברת מדעי החיים של אלפבית (חברת האחזקות של גוגל) כן השיקה אתר אבחון ניסיוני לאיזור מפרץ סן פרנסיסקו - אך זה נמצא בשלבים מאוד ראשוניים של פיתוח והגישה אליו מוגבלת מאוד.

 

כך או כך, בעיית העברת המידע האמין הפכה ליעד מספר 1 של לא מעט חברות הייטק וטכנולוגיה. פייסבוק עצמה אף החלה במאבק אקטיבי נרחב בתופעת המידע המזויף והפייק ניוז. היא כינסה מספר פגישות של בכירי גוגל, אמזון וסיילספורס עם בכירים בארגון הבריאות העולמי בשבועות האחרונים כדי לטכס עצות שיסייעו להתמודד עם הבעיה. כך למשל מארק צוקרברג אף הכריז בשבוע שעבר שפייסבוק תפרסם בראש הפיד של הרשת החברתית אזור המרכז את כל המידע הנדרש למשתמשים.

 

ובחזרה לאתר של גוגל. זה זמין כרגע אך ורק באנגלית. אך דובר של החברה אמר ל-CNBC אמש (שבת) שהוא צפוי להיות מתורגם לספרדית (השפה השנייה הכי מדוברת בארה"ב) בשבועות הקרובים. לא ברור אם החברה תמשיך ותייצר גרסאות מקומיות לכל מדינה או שפה. אך ככל הנראה שהדבר לא בלתי סביר - לפחות לשפות מדוברות בהיקפים נרחבים כגון צרפתית או פורטוגזית - וזאת למרות הקנס העצום שהיא חטפה בשבוע שעבר מממשלת צרפת על עבירות הגבלים עסקיים.

 

ועם זאת האתר של גוגל לא כולל את הדבר האחד עליו התחייב טראמפ. דרך לבצע בדיקות מקדמיות עבור אלה החוששים שנדבקו בקורונה. את היוזמה הזו דווקא מיקרוסופט הציגה בדמות פלטפורמת הבוטים הרפואיים שהשיקה לפני כמעט שנה. זו, פרי פיתוח של המרכז הישראלי של החברה בהובלת הדס ביטראן שמנהלת את הפרויקט, מאפשרת לציבור לבצע בדיקה מקדימה שמבוססת על שאלון אפידמיולוגי.

 

 

מפת התפשטות נגיף הקורונה מפת התפשטות נגיף הקורונה צילום: מסך אתר אוניברסיטת ג'ון הופקינס

 

הבוט מופעל בינתיים רק בארה"ב בסיוע מיקרוסופט דרך האתר של המרכז למניעת הפצה של מחלות (ה-CDC) והוא באנגלית בלבד. עם זאת חברות בריאות נוספות כגון חברת הבריאות Providence, הגדולה בחוף המערבי, גם משתמשות בפלטפורמה למטרה דומה. ומה בישראל? לא ברור. החברה סירבה לומר אם הפלטפורמה תושק בארץ בצורה דומה ובעברית.

 

חשוב לציין שעל פי המידע שבידי כלכליסט הפלטפורמה זמינה בעברית ואף הוקמו דרכה בוטים רפואיים בעברית בחודשים האחרונים. היוזמה כנראה צריכה להתבצע בשיתוף עם משרד הבריאות או גורמי בריאות אחרים בארץ מה שאולי מהווה גורם המעכב את התאמת השאלון לעברית. אך לנו נותר לתהות למה להתעכב אם כל מה שצריך זה לתרגם את התוכן לעברית - קשה להאמין שה-CDC יסרב להעמיד את הפלטפורמה שפעילה באתר שלו לשימוש הרשויות בישראל אם אלה יסייעו במלאכת התרגום.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x