האיחוד האירופי יוצא בקול קורא דחוף לאיתור אמצעי התמודדות עם נגיף הקורונה
הקול הקורא פורסם במסגרת תכנית המו''פ היוקרתית Horizon 2020 והתקציב עומד על בין 2 ל-3 מיליון יורו; המטרה של התכנית היא להרחיב את הידע על נגיף הקורונה מה שיסייע בפיתוח טיפולים ואמצעי זיהוי מהירים
האיחוד האירופי יצא היום (א') בקול קורא דחוף במסגרת תוכנית Horizon 2020, תוכנית המו"פ של האיחוד האירופי, לכל חברות האיחוד וגם לחברות ישראליות להגדלת הידע על וירוס הקורונה.
- הקורונה: ברבור שחור או הזדמנות
- הערכות: הנזק של הקורונה לצמיחה העולמית - 160 מיליארד דולר
- בהלת הקורונה: אפל סוגרת את חנויותיה בסין עד ה-9 בפברואר
לתוכנית הוקצה תקציב בסכום של כ-2 עד 3 מיליון יורו כתקציב לחברות, ארגונים או מוסדות אקדמיים שיוכלו להציג הצעות לפיתוח טיפולים או חיסונים, פיתוח אמצעי דיאגנוסטיקה מהירים, מחקר אפידמיולוגי-קליני והיבטים חברתיים.
בקול הקורא נכתב שלאור התפרצות נגיף הקורונה בסין והתפוצה המהירה למדינות רבות ברחבי העולם, היא מוציאה קריאה דחופה, שמטרתה הגדלת הידע על הוירוס, ההשפעה על ההתמודדות הקלינית ובריאות הציבור. בגלל הדחיפות של הדרישות, ההגשה של ההצעות הוגבלה רק עד ה-12.2.
תוכנית הורייזן 2020 של האיחוד האירופי היא תכנית הדגל עבור האקדמיה והתעשייה ביבשת ובישראל. זו התכנית הגדולה בעולם לשיתוף פעולה מדעי, אקדמי ותעשייתי ותקציבה עומד על כ-77 מיליארד יורו לשבע שנים (2014-2020). התכנית מעניקה מימון ליצירת קונסורציום בין כמה שותפים לפעילות מחקר ופיתוח של התעשייה, האקדמיה, מכוני מחקר, ארגונים ציבוריים ופרטיים. בישראל האחריות לניהול התכנית נתונה בידי ISERD, המינהלת הישראלית למו"פ האירופי, גוף בין משרדי שהוקם ע"י משרד הכלכלה, משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל, הוועדה לתכנון ולתקצוב של המל''ג, משרד האוצר ומשרד החוץ. הפעילות בישראל מנוהלת על ידי רשות החדשנות הישראלית.