משרד התקשורת לא אישר שינוי מבני-תאגידי בחברות הבנות בקבוצת בזק
בזק הגישה את הבקשה לשינוי ב-2019, לפיו מלוא פעילותה ונכסיה של כל אחת מהחברות הבנות יועברו לשותפות מוגבלת נפרדת בבעלותה המלאה; המשרד השיב וטען כי אין מקום לקבל החלטות ביניים שיכולות להשפיע על סוגיית ההפרדה המבנית בקבוצה
בזק הודיעה היום (ד') כי משרד התקשורת לא אישר את בקשת כל אחת מהחברות הבנות בקבוצה - פלאפון, בזק בינלאומי ו-yes - לשינוי מבני-תאגידי.
- החברות בפירמידת בזק בדרך לקיצוצים משמעותיים
- בזק משכה את בקשתה לבצע שינוי משפטי במעמד החברות הבנות
- בזק יוצאת לתוכנית התיעלות חדשה - בעלות של 512 מיליון שקל
בזק הגישה את הבקשה לשינוי בפברואר 2019, לפיו מלוא פעילותה ונכסיה של כל אחת מהחברות הבנות יועברו לשותפות מוגבלת נפרדת בבעלותה המלאה של בזק.
לטענת משרד התקשורת, אין כל מקום לקבל החלטות ביניים שיכולות להשפיע על סוגיית ההפרדה המבנית בקבוצה ולשנות את מערך התמריצים הקיים כיום.
חובת ההפרדה המבנית המוטלת על קבוצת בזק קובעת הפרדה בין החברה האם לחברות בנות. הנושא מצוי על שולחנו של צוות ייעודי במשרד התקשורת הבוחן אותו ובמסגרתו נבחנות מנעד רחב של חלופות שונות – מביטול חובות ההפרדה ועד לחיזוק ההפרדה.
לדעת המשרד מדובר בשינוי מהותי בפעילות הקבוצה ולא בשינוי טכני של תצורת ההתאגדות. כמו כן, מחר צפוי בג"ץ לדון בעתירה של בזק כנגד משרד התקשורת לביטול ההפרדה המבנית.
מחקה את נכס המס
בקשותיה של בזק לביטול ההפרדה הגיעו בין היתר לאור רצונה להציל את נכס המס על סך 1.16 מיליארד שקל כתוצאה מההפסדים הצבורים של yes. החברה לא יכלה לקזז את נכס המס מכיוון שהתנאי של רשות המיסים לקיזוז היה ביטול ההפרדה המבנית.
לפני שהגישו החברות בנות את הבקשה לשינוי מבני-תאגידי, בזק ביקשה ב-2018 לאחד את החברות-בנות תחת שותפות מוגבלת אחת, אך נסוגה עקב החלטתו של משרד התקשורת לקיים שימוע ציבורי בנושא והחליטה כי כל חברה בת תגיש בקשה בנפרד.
לאור הסירובים של משרד התקשורת לבקשתה של בזק ולאחר שרשות ניירות ערך דחתה את עמדתה, בזק מחקה ברבעון השני של 2019 את נכס המס, ועל כן זהו כבר לא אחד משיקוליה לביטול ההפרדה.
על פי הודעת החברה, הסיבות לסירוב משרד התקשורת מוטעות והחברה תשקול את צעדיה ביחס למכתב המשרד.