$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

פרופ' מנואל טרכטנברג מצטרף לסטארט-אפ Treebute

ראש הות''ת וח''כ לשעבר ישמש בתפקיד יועץ לחברה ויסייע לה בגיבוש אסטרטגיה ואומדן השווי הכלכלי של ידע. טריביוט מפתחת מנוע בינה מלאכותית הקורא ומנתח פרסומים מדעיים ומנגיש אותם לקהילה העסקית

הגר רבט 17:1020.01.20

ראש הות"ת וחבר הכנסת לשעבר, פרופ' מנואל טרכטנברג, מצטרף כיועץ לחברת הסטארט-אפ טריביוט (Treebute) העוסקת בניתוח ידע מדעי באמצעות בינה מלאכותית לצורך הטמעתו ויישומו בתעשייה.

 

טריביוט, הוקמה בסוף שנת 2018, על ידי נוה שטרית, עומר גזית וד״ר שי ירקוני וגייסה עד היום כמיליון דולרים מ-TAU Ventures ומשקיעים נוספים. טרכטנברג, שייסד את המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה, יכהן במועצה המייעצת של החברה ובמסגרת תפקידו יסייע לה בגיבוש אסטרטגיה ובהטמעת מדדים כמותיים לאומדן השווי הכלכלי של ידע, עבור חוקרים, מוסדות מחקר, וממשלות. לחברה יש כבר כיום לקוחות משלמים ובינהם: מכון התקנים הפדראלי, קרנות הון סיכון בישראל (aMoon, Team8) כמו גם מרכזי חדשנות גדולים בארץ ובעולם.

פרופ' מנואל טרכטנברג פרופ' מנואל טרכטנברג צילום: תומי הרפז

 

טריביוט בונה מנוע בינה מלאכותית הקורא ומנתח פרסומים בספרות המדעית, מאגרי הפטנטים, בתי חולים, מוסדות מימון, ניסויים קליניים ומקורות נוספים. המאגר המאפשר הנגשה של המשאב האנושי והתשתיתי הנצבר באקדמיה לקהילה היזמית ולתעשייה בכללותה. לחברה כיום שותפים בקרב חברות המסחור באוניברסיטאות בישראל ובעולם כמו גם מנויים משלמים מקרב קרנות הון סיכון, המשתמשות בכלי לניתוח וזיהוי מגמות טכנולוגיות ומומחים בינלאומיים ברחבי העולם.

 

אחת המטרות של טריביוט היא להגדיל את המימון המחקרי שמגיע לאוניברסיטאות מהתעשייה ועומד כיום, על פי דו״ח של מוסד שמואל נאמן מיולי 2019, על 6% בלבד מתוך סך מימון המחקר האקדמי העולמי המוערך בכ $360 מיליארד דולר בשנה.

 

פרופ' טרכטנברג מסר: ״הנכס הכי חשוב שעומד לרשותנו הנו הידע העצום שהאנושות יצרה ואצרה על פני ההיסטוריה, בפרט במהלך מאה השנים האחרונות. הנכס הזה שייך לכולנו, אבל כנגד האשליה של זמינות אוניברסלית שיצר האינטרנט, בפועל הוא רחוק מלהיות נגיש ולא מנוצל מספיק. טכנולוגיה יכולה להנגיש את הידע לתעשייה, ליזמים, לחוקרים ולמוסדות המחקר בכל התחומים. פלטפורמה כמו זו של Treebute יכולה למפות מוקדי חדשנות ולגלות הזדמנויות חדשות לבניית גשרים בין האקדמיה לתעשייה, ובכך לתרום להנגשת הידע העצום הטמון באוניברסיטאות לרווחת ולטובת הכלל ״.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x