$
חדשות טכנולוגיה

עתירה: משפט NSO-אמנסטי יתנהל בדלתיים סגורות

משרד הביטחון אינו מעוניין שהדיונים במסגרת העתירה נגד חברת הסייבר ההתקפי הישראלית NSO יחשפו לציבור. ההליך המשפטי מבקש לשלול את רישיון הייצוא של NSO מכיוון שלטענת אמנסטי מוצריה שימשו לתקיפת אנשי הארגון

עומר כביר 15:5412.01.20
משרד הביטחון מבקש לנהל בדלתיים סגורות את העתירה שהגיש ארגון אמנסטי אינטרנשיונל בדרישה לחייב אותו לשלול את רישיון הייצוא של NSO – כך לפי בקשה שהגישה פרקליטות המדינה לבית המשפט המחוזי בתל אביב היום (א'), לקראת הדיון הראשון בעתירה שאמור להתקיים השבוע.

בעתירה, שהוגשה במאי שעבר, מבקש ארגון זכויות האדם לבטל את רישיון הייצוא הביטחוני של NSO בעקבות שורת דיווחים על ניסיונות להשתמש בתוכנת הריגול של החברה, פגסוס, נגד אנשי הארגון, וכן פעילי זכויות אדם, עיתונאים ומתנגדי משטר בעולם. לדברי הארגון, סירוב משרד הביטחון לשלול את רישיון הייצוא נוגד את האופי הדמוקרטי של המשטר והסכמה או העלמת העין מהשימוש שנעשה בפגסוס מהוות הפרה של מחויבויותיה הבינלאומיות של ישראל.

הפעילים שעל פי החשד הותקפו בסיוע האפליקציה של NSO הפעילים שעל פי החשד הותקפו בסיוע האפליקציה של NSO צילום: אוראל כהן

 

ביום חמישי הקרוב אמור להתקיים בבית המשפט המחוזי, בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים, דיון ראשון בעתירה. ואולם, טרם הדיון, פתחו המשיבים לעתירה, ובראשם משרד הביטחון ומשרד החוץ, במהלך שנועד למנוע את סיקור התביעה בתקשורת והגישו בקשה לנהל את הדיונים מאחורי דלתיים סגורות, בנימוקים של שמירה על ביטחון המדינה ומניעת פגיעה ביחסי החוץ שלה. אם תאושר הבקשה במלואה, לא ניתן יהיה לפרסם דבר על תוכן הדיונים או כל החלטה שתתקבל בבית המשפט.

 

לצד הבקשה לנהל את הדיון בדלתיים סגורות הגישו המדינה ו-NSO, שמנויה גם היא על המשיבים לעתירה, שתי תגובות מקדמיות נפרדות. בתגובת המדינה מתבקש בית המשפט לדחות את העתירה על הסף, בטענה שהסעד שמבוקש במסגרתה הוא רחב, כוללני ולא בהיר דיו. עוד נטען שדין העתירה להידחות בהתאם לתקדימים שלפיהם בית משפט לא מתערב בהחלטה שקשורות ישירות לנושאי חוץ וביטחון. "החלטות הנוגעות למדיניות הייצוא הביטחוני, הינן החלטות המצויות, באופן מובהק, בליבת סמכויותיה של הרשות המבצעת, המתקבלות על בסיס שיקולים של ביטחון לאומי, יחסי חוץ והתחייבויות בין-לאומיות ותוך שמירה על האינטרסים החיוניים למדינה".

 

NSO טענה בתגובתה: "העתירה מהווה דוגמה מובהקת לשימוש לרעה בהליכי משפט, במסגרת קמפיין פסול ושקרי שמנהל ארגון אמנסטי אינטרנשיונל נגד החברה... העתירה לוקה בחוסר ניקיון כפיים קיצוני, בהסתרת עובדות מהותיות, בהיעדר זכות עמידה, בשיהוי כבד, בהיעדר מוחלט של תשתית עובדתית וראייתית בסיסית, בבקשת סעד גורף, קיצוני ומופרך במיוחד, ובניסיון חסר בסיס להתערב בשיקול דעתה של הרשות המוסמכת, שהוא רחב במיוחד בענייני ביטחון וחוץ".

 

בין השאר טוענת NSO שהעותרים הסתירו מבית המשפט פרטים מהותיים בנוגע לחילופי דברים בין הצדדים שהתקיימו לפני הגשת העתירה, ושבמסגרתם סירב הארגון להצעת NSO לבדוק את טענותיו. כן נטען שאין בסיס עובדתי או ראייתי לטענה שבמרכז העתירה, שלפיה עובד אמנסטי קיבל הודעת SMS למכשיר הנייד שלו, שהיתה חלק מניסיון להתקין עליו מערכת ריגול שפותחה על ידי NSO ונמכרה למדינה זרה. "לכל הטענות האמורות לא הובאה ולו ראיה אחת!", נכתב. "כך, העתירה כולה והתצהירים שצורפו לה מבוססים על כתבות באמצעי תקשורת ופרסומים אינטרנטיים שונים... למעשה, אין בעתירה דבר, למעט אוסף של כתבות ופרסומים באינטרנט".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x