$
חדשות טכנולוגיה

CES 2020

נציגות מכובדת: 70 סטארט-אפים ישראלים בתחום הרכב הציגו ב-CES 2020

לא רק מובילאיי: תעשיית האוטו טק הישראלית הכריזה השבוע בלאס וגאס על שורה של הסכמים ושיתופי פעולה עם יצרני רכב וספקים בכירים. בין הסטארט-אפים שהשתתפו: ואלנס, קראמבה, Uveye, פורטליקס, נטרה, ארגוס, אינוביז, נוטראפיק, גארדנוקס, גרדיאן, אוטוטוקס, אנאגוג וארגוס

אודי עציון 18:2309.01.20

חברת אפטיב, אחת מהספקיות המרכזיות של יצרני הרכב, הודיעה הבוקר (ה') באירוע CES 2020 כי תצרף את ואלנס הישראלית לפלטפורמה החדשה שהיא מציעה להם. ואלנס מתמחה בתקשורת מהירה בין מחשבי הרכב, שחוסכת ליצרנים משקל וכסף, ומרצדס הייתה הלקוחה הראשונה שלה בענף.

 

תערוכת האלקטרוניקה בלאס וגאס היא כבר מזמן גם אחת מתערוכות הרכב החשובות של השנה, עם השקות של דגמים וקונספטים חדשים, ובשורות של תעשיית האוטו טק העולמית. השנה היא גם משכה מספר שיא של חברות ישראליות, שהכריזו על מוצרים חדשים ושיתופי פעולה שלהם עם יצרני רכב גדולים.

 

 

מערכת בדיקה לרכב המבוססות על סריקה חיצונית מהירה של חברת Uveye מערכת בדיקה לרכב המבוססות על סריקה חיצונית מהירה של חברת Uveye צילום: יח"צ

 

קהילת אקומושן, המאגדת את תעשיית האוטו טק המקומית, קיימה מפגש להצגת 70 סטארט אפים ישראלים, ביחד עם אוניברסיטת נבאדה. במפגש עם חברי הקהילה, שפועלת בשיתוף פעולה עם מנהלת תחליפי הדלקים ותחבורה חכמה ומשרד הכלכלה, השתתפו יותר מ-100 נציגים של יצרנים כמו טויוטה, מיצובישי, הונדה, LG, ג'נרל מוטורס, הונדה, וגם חברות כמו LG, סוני וסמסונג. בין הסטארט-אפים הישראלים שהשתתפו: ואלנס, קראמבה, Uveye, פורטליקס, נטרה, ארגוס, אינוביז, נוטראפיק, גארדנוקס, גרדיאן, אוטוטוקס, אנאגוג וארגוס.

 

"זוהי עדות לחשיבותה והשפעתה של תעשיית התחבורה החכמה הישראלית ושל מקומה כמובילה עולמית בתחום. התחלנו מסורת, נגדיל את החשיפה ואת התמיכה עוד יותר בשנה הבאה ובאירועים נוספים בעולם", סיפרה אורלי דהן, מנכ"לית אקומושן. ד"ר ענת בונשטיין, ראש מנהלת תחליפי הדלקים ותחבורה חכמה במשרד רה"מ, סיפרה כי "היה מדהים לראות את מספר הסטארט-אפים הישראלים בענף התחבורה החכמה שהשתתפו השנה ב-CES".

 

חשובות לא פחות היו ההכרזות: ארבה, שמפתחת מכ"ם ארוך טווח וזול, וגייסה לאחרונה 55 מיליון דולר, הציגה את יכולת המכ"ם שלה להבדיל בין עצמים להולכי רגל, ולאפשר למערכות סיוע הנהיגה להגיב לכל אחד בהתאם.

 

Uveye, שמספקת מערכות בדיקה לרכב המבוססות על סריקה חיצונית מהירה, וכבר עובדת עם טויוטה, וולוו וסקודה, הכריזה על שיתוף פעולה חדש גם עם הונדה, באמצעות חטיבת החדשנות של יצרנית המכוניות והאופנועים היפנית.

 

קארמבה סקיוריטי, המתמחה באבטחה לתעשיית האוטו טק, הציגה יכולות חדשות לספקי רכיבים לרכב להגנה עליהם מפני התקפות סייבר.

 

אוטונומו, שמתמחה באיסוף ושימוש במידע שנאסף ברכב לאספקת שירותים שונים, הפכה לספקית של מיצובישי.

 

צ'קראטק, שפיתחה מערכת טעינה מהירה לרכב חשמלי שמתאימה גם לאזורים שאין בהם תשתית חשמל עתירת הספק, תקבל 900 אלף דולר מקרן בירד, במימון משרד האנרגיה האמריקאי, לפריסה ראשונית של העמדות שלה בארה"ב.

 

ולבסוף פורלטיקס, שמפתחת יכולת למדידת הבטיחות של רכב אוטונומי, נמצאת במגעים עם גופים רגולטורים ברחבי העולם לאימוץ המערכת שלה לבחינת רכבים ללא נהג כתנאי לקבלת אישור להסיע נוסעים בכביש ציבורי.

x