בכירי ההייטק עתרו לבג"ץ: נתניהו לא יכול להיות ראש ממשלה תחת כתב אישום
קבוצה של 67 איש, מבכירי תעשיית ההייטק, האקדמיה והביטחון, עתרו לבג"ץ בדרישה למתן צו הצהרתי המורה כי אין להטיל את תפקיד הרכבת הממשלה על חבר כנסת אשר הוחלט להגיש נגדו כתב אישום בעבירות שיש עמן קלון. העותרים גם מבקשים לחייב את היועמ"ש להגיש תגובה בנושא תוך 24 שעות
קבוצה של 67 איש, מבכירי תעשיית ההייטק, האקדמיה והביטחון, הגישה היום (א׳) עתירה לבג"ץ נגד היועץ המשפטי לממשלה וראש הממשלה בנימין נתניהו, בדרישה למתן צו הצהרתי המורה כי אין להטיל את תפקיד הרכבת הממשלה על חבר כנסת אשר הוחלט להגיש נגדו כתב אישום בעבירות שיש עמן קלון.
- מחלוקת בין הליכוד לכחול לבן על קיום הבחירות: פברואר או מרץ?
- נתניהו: "קורא לבחירות ישירות בין גנץ וביני"
- מנוּע או לא: הכרעת היועמ"ש אולי היתה חוסכת את הבחירות
הקבוצה, המיוצגת על ידי עו"ד דפנה הולץ-לכנר הוציאה בשבוע שעבר מכתב ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה לקבלת עמדתו בנוגע לסמכות הנשיא להטיל את תפקיד הרכבת הממשלה על חבר כנסת שהוגש נגדו כתב אישום. העתירה הוגשה לבג״ץ לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה סרב לתת חוות דעת בעניין זה בטענה כי מדובר ב"סוגיה תאורטית בעת הזו".
לצד הבקשה לצו הצהרתי מבית המשפט, מבקשים העותרים גם לחייב את היועץ המשפטי להגיש תגובה בנושא תוך 24 שעות ממועד הגשת העתירה.
העותרים טוענים, כי במקרים של השרים דרעי ופנחסי, אשר חייבו ראש ממשלה להעביר מתפקידו שר וסגן שר, בהתאמה, בשל האישומים שהוגשו נגדם בעבירות שיש עמן קלון, מתחייב לקבוע כי אין להטיל את תפקיד הרכבת הממשלה על חבר כנסת שהוגש נגדו כתב אישום בעבירות שיש עמן קלון.
עו"ד הולץ-לכנר כותבת בעתירה: "מסקנה משפטית מבוססת זו היא היחידה העולה בקנה אחד עם השכל הישר. שהרי אין כל היתכנות רציונלית לאפשרות החזרתו של אדם, אשר קיימות ראיות מינהליות למכביר אודות התנהלותו האישית והציבורית המושחתת, המלמדות בבירור כי הוא נגוע מזה שנים ארוכות בשחיתות שלטונית קשה ומובהקת, אל ׳זירת הפשע׳, בדמות האדם שירכיב את ממשלת ישראל. זו מחשבה מעוררת פלצות, אשר שומטת את הקרקע מתחת לכל עקרונות היסוד של שיטת המשפט הישראלית ובראשן עקרון שלטון החוק במדינה."
בהתייחס לטענת היועמ"ש בדבר היות הנושא "תאורטי", נכתב: לאור ההשלכות המעשיות כבדות המשקל שתהיינה לידיעת הדין בעת הזו ממש, הרי שהנושא אינו תאורטי כלל וכלל וזכותו של ציבור הבוחרים והנבחרים כאחד לדעת את הדין ולכלכל את צעדיו בהתאם לכך.
״גם באם לא תוכרע העתירה בתוך הימים ספורים שנותרו עד להתפזרות הכנסת״, נכתב בעתירה, ״קיים צורך ממשי ומהותי בבירור עתירה דחופה זו לגופו של עניין, שכן זכותם של אזרחי המדינה, לרבות נבחרי הציבור המעמידים עצמם לבחירות במערכת הבחירות השלישית, לקבל וודאות משפטית״.
על העתירה חתומים 67 אנשי הייטק ואקדמיה, ביניהם ארנה ברי, כרמי גילון, טל ברנוח ודב מורן.
בחודש שעבר דחה בג״ץ עתירה של התנועה לאיכות השלטון נגד ראש הממשלה והיועץ המשפטי לממשלה, להורות לנתניהו להתפטר מתפקידיו כראש הממשלה ומשאר המשרדים שהוא מכהן בהם כשר.