דיווח: וואווי השיגה עצמאות טכנולוגית מארה"ב
ניתוח של מכשיר הדגל האחרון שלה, המייט 30, מגלה שהוא כמעט ואינו כולל רכיבים מתוצרת אמריקאית. אם המגמה הזו תמשיך ותתעצם היא עשויה לפגוע במאות חברות אמריקאיות שמספקות רכיבים וטכנולוגיות ליצרניות סיניות
- טראמפ מפנק את וואווי: החל להעניק רשיונות סחר עימה לחברות אמריקאיות
- וואווי תוכל להמשיך ולעשות עסקים בארה"ב לעוד שלושה חודשים
- וואווי צפויה לקבל עוד שבועיים של חסד מהחרם האמריקאי
הגילוי הזה מיועד לאותת לוושינגטון שסין אינה זקוקה לטובות שלה. נראה שהממשל האמריקאי לא לקח בחשבון שכאשר אסר על וואווי לעשות עסקים בארצות הברית: ענקית התקשורת הסינית כבר לא בהכרח זקוקה לשוק האמריקאי כדי לצמוח. היא הצליחה לעמוד ביעדי מכירות הסמארטפונים שלה ואף עקפה אותם בזכות מכירות מרשימות בסין וכעת הסמארטפון האחרון שלה וציוד רשת 5G מתוצרתה הם עכשיו "נטולי רכיבים מאמריקה".
"כל (חומרת) הדור החמישי שלנו היא נטולת אמריקה", אמר בכיר אבטחת הסייבר של החברה, ג'ון סופולק לוול סטריט ג'ורנל. "היינו מעוניינים להמשיך ולהשתמש ברכיבים אמריקאים. זה טוב לתעשייה האמריקאית, זה טוב לוואווי, אך זה נלקח מאיתנו". רמז לשימוש שעשה ממשל טראמפ בוואווי במסגרת מאבקי הסחר בין שתי המעצמות.
אך לא מדובר רק בפוליטיקה. התוצאה של המהלך הזה תפגע ביצרני הרכיבים האמריקאים. וואווי היא המובילה העולמית בתחום חומרת תקשורת ותשתיות ויצרנית הסמארטפונים השנייה בגודלה בעולם. גוגל ומיקרוסופט הן הנפגעות העיקריות בתחום התוכנה אך גם חברות נוספות נפגעו כגון קוואלקום, ברודקום וסיירוס לוג'יק בתחום השבבים.
אי אפשר לומר שענקיות הטכנולוגיה לא הזהירו את הבית הלבן מבעוד מועד, כשזה שם את וואווי ברשימה השחורה של העסקים. הערכה היא שצעד זה יחליש את ארצות הברית במקום לחזק אותה מאחר ו-וואווי כמו גם חברות טכנולוגיה סיניות אחרות לא יסמכו יותר על מוצרים ושירותים שמקורם באמריקה. אמנם החלפת רכיבי חומרה הינו מהלך פשוט יותר מהחלפת רכיבי ליבה כמו אנדרואיד או ווינדוס. אך נראה כי זה רק עניין של זמן עד שסין תתקדם גם בזירת התוכנה. השעון מתקתק.