בג"ץ מחק את העתירה לחייב את HOT לפרוס כבלים ב-220 יישובי הפריפריה
ביהמ"ש קבע שהעתירה הוגשה לפני ששר התקשורת אמסלם החליט להקל על HOT כך שתוכל לפרוס את התשתיות במתכונת שונה, וציין: "ככל שיש טענות חדשות כנגד החלטת השר יש להגיש עתירה חדשה"
בג"ץ החליט היום (ב') למחוק את העתירה שדרשה כי חברת HOT תשלים את פריסת תשתית הכבלים שלה ב-220 היישובים שבהם לא פרסה תשתית.
- 219 יישובים נשארו בחוץ: שר התקשורת אישר את הקלות הפריסה ל-HOT
- הכבלים של חברת הכבלים: הדרך היצירתית של HOT לגייס לקוחות חדשים
העתירה הוגשה בחודש מאי 2018 על ידי מועצות מהדרום, אך לפני כחודשיים אישר שר התקשורת דודי אמסלם הקלות ל-HOT כך שתוכל לפרוס את התשתיות במתכונת שונה, ועל כן קבע בג"ץ: "אנו נמצאים במציאות אחרת גם מבחינה טכנולוגית, העתירה במתכונת הנוכחית מיצתה את עצמה. ככל שיש טענות חדשות כנגד החלטת השר יש להגיש עתירה חדשה".
האסדרה על חברת הכבלים חלה עליה מאז נובמבר 2003, וקובעת כי מוטלת עליה חובת האוניברסליות בנוגע להקמת תשתית קווית, כלומר פריסה ב-100% מהמדינה. בנובמבר 2011 מינה שר התקשורת דאז, משה כחלון, ועדה מייעצת לעניין החובה שלא קוימה, שהמליצה ביוני 2014 לדחות את בקשתה של HOT. המלצות אלה אומצו במלואן אך לאורך השנים שרי התקשורת החליטו על דחיות ביישום ההחלטה, ומכאן הגיעה סיבת העתירה.
במאי 2019 נציגיHOT הופיעו בפני משרד התקשורת והציגו תוצאות מוצלחות לניסוי טכנולוגי שערכו לאספקת שירותיהם באמצעות רשת סלולרית, כסיבה נוספת למתן ההקלות. בסוף יולי אישר השר אמסלם את ההקלות לחברה כך שתוכל לשווק בשלב ראשון את שירותיה ב-220 היישובים בהם היא לא פרוסה, ברמת איכות שתהווה "תחליף ראוי לשירות הקווי". בפועל, הרשת הסלולרית מספקת קצבים של 12–30 מגה בלבד. לשם השוואה, החברה מספקת היום כבר 500 מגה. שווי ההקלה עבור חברת הכבלים מוערכת ב-835 מיליון שקל.