סמסונג הפסיקה לייצר סמארטפונים בסין
יצרנית הטלפונים הגדולה בעולם העבירה את הייצור לווייטנאם ולהודו, על רקע ירידת נתח השוק שלה בשוק הסמארטפונים הסיני. גם יצרניות אחרות ביצעו צעדים דומים לאחרונה, כדי להתמודד עם התחרות עם וואווי, שיאומי ואחרות
- לא להרטיב, לא לשים ליד כרטיסי אשראי: האזהרות המוזרות בגלקסי המתקפל
- סמסונג חשפה קריפטו-פון; גלקסי נוט מיוחד ליישומי בלוקצ'יין
- הנקמה בסאני ממשיכה: סלקום מורידה את מחירי כלל מכשירי סמסונג
סמסונג אינה לבד: יצרניות נוספות נקטו בצעדים דומים והעבירו את הייצור למדינות אחרות בשל עלויות העבודה הגדלות וההאטה הכלכלית. למשל, גם סוני הודיעה כי היא סוגרת את המפעל שלה לייצור סמארטפונים בסין, ותשמור את הייצור רק בתאילנד. אפל, לעומתן, ממשיכה לייצר מוצרים מרכזיים בסין.
נתח השוק של סמסונג בסין התכווץ ברבעון הראשון של השנה ל-1% מסביבות 15% באמצע 2013, על רקע התחזקות היריבות המקומיות כמו וואווי ושיאומי, כך לפי נתוני חברת המחקר קאונטרפוינט. "בסין אנשים מעדיפים לרכוש סמארטפונים זולים ממותגים מקומיים וטלפונים יקרים של אפל או וואווי. לסמסונג אים הרבה סיכוי לשפר את נתח השוק שלה במדינה", אמר לרויטרס הנליסט קייפ אינווסטמנטס, פאק סונג סון.
סמסונג היא יצרנית הסמארטפונים המובילה בעולם. לפי הודעה שפרסמה, קיבלה את ההחלטה בניסיון לשפר את היעילות. עוד הוסיפו בחברה כי ימשיכו למכור בסין. "ציוד הייצור יועבר לאתרי ייצור אחרים ברחבי העולם, בהתבסס על אסטרטגיית הייצור העולמית שלנו המבוססת על צורכי השוק", נמסר בהצהרה שפרסמה החברה.
מעבר לכך לא הוסיפה סמסונג, ולא ברור איך תשפיע סגירת המפעל על יכולת הייצור שלה כיום. המפעל העסיק 6,000 איש וייצר ב-2017 63 מיליון מכשירים, מתוך 394 מיליון הטלפונים שבנתה סמסונג באותה השנה; הספקיו העדכניים אינם ידועים. החברה הרחיבה מאז את ייצור הסמארטפונים במדינות עם כוח עבודה זול יותר, כמו וייטנאם והודו.