אפל ניצחה את טראמפ, תרכיב את המק פרו החדש בארה"ב
הממשל יתן לענקית הטכנולוגיה פטור ממכס על רכיבים מרכזיים בדגם החדש והעוצמתי ביותר שלה עד כה. ההסכם, שיבטל את הצורך להעביר ייצור לסין, הגיע בעקבות מהלכים עיקשים של מנכ"ל אפל טים קוק להתקרב לבית הלבן
אפל ניצחה בקרב כיפופי הידיים מול ממשל טראמפ, ותייצר גם את דגם המק פרו החדש בטקסס. זאת, אחרי שהממשל הסכים לדרישתה להסיר מכסים מכמה רכיבים מרכזיים במחשב העוצמתי החדש. כך הודיעה החברה אתמול (ג').
- רוצים לשדרג ל-iOS 13 באייפון? המתינו עם זה קצת
- 13 דברים חדשים שהאייפון למד לעשות ב-iOS 13
- מנכ"ל דיסני: אם ג'ובס היה חי, אולי היינו מתמזגים עם אפל
המק פרו, שנחשף בוועידת המפתחים שערכה החברה ביוני האחרון, הוא המחשב העוצמתי ביותר וגם היקר ביותר של אפל. בזכות יכולות עיבוד מפלצתיות שכוללות מעבד של עד 28 ליבות במהירות של 2.5 גיגה-הרץ, ומפרט חזק באופן כללי, מדובר במחשב למקצוענים שמחירו מתחיל ב-5,999 דולר ואחרי כל השדרוגים האפשריים יכול לעלות על זה של מכונית קטנה.
הדור הקודם (והלא אהוד) הורכב במפעל באוסטין, אך אחרי חשיפת המכשיר החלו להופיע דיווחים שהמחשב החדש יורכב מחוץ לארה"ב, כנראה בסין. מאחורי הקלעים ניהלה אפל מגעים עם הממשל לקבלת פטור ממכסים על רכיבים מרכזיים, שכיאה לטראמפ לא נשארו חשאיים לזמן רב. "אפל לא תקבל פטור או הקלה במכסים לרכיבי המק פרו שמיוצרים בסין", צייץ ביולי. "תייצרו אותם בארה"ב, אין מכסים!". אמירה זו התעלמה מהעדר קיומן של תשתיות מתאימות בארה"ב לייצור כל הרכיבים הדרושים למחשב. כנהוג אצל טראמפ, הוא גם הפגין חוסר עקביות ובסמוך לפרסום הציוץ אמר לכתבים "נמצא פיתרון".
אפל וטראמפ אכן מצאו פיתרון: ביום ו' אישר הממשל את בקשת אפל לקבל פטור ממכס של 25% על עשרה רכיבים מרכזיים שמיובאים מסין, ובהם המעבדים, ספק האנרגיה ואריזת המחשב. הסכם זה, הודיעה אפל, יאפשר לה להשאיר את ייצור המחשב בארה"ב, באותו מפעל שבו יוצר הדור הקודם של המק פרו.
בהודעתה הדגישה אפל שלא כל רכיבי המחשב יגיעו מסין, ושחלקם מפותחים ומיוצרים בארה"ב על ידי עשרות חברות. "המק פרו הוא המחשב העוצמתי ביותר אי פעם ואנחנו גאים לבנות אותו באוסטין. אנו מודים לממשל על תמיכתו", אמר מנכ"ל אפל, טים קוק. "אנחנו מאמינים בכוחה של החדשנות האמריקאית. זו הסיבה שכל מוצר של אפל מעוצב ומהונדס בארה"ב ומורכב מרכיבים מ־36 מדינות שתומכים ב־450 אלף משרות בקרב ספקים אמריקאים".
לא במקרה הודה קוק לממשל טראמפ; בשנתיים האחרונות הוביל מנכ"ל אפל אסטרטגיה של התקרבות לבית הלבן ולעומד בראשו. לאורך מלחמת הסחר עם סין הוא מינף את מעמדו במאמץ להיות גורם ממתן, הן בכל הנוגע להטלת המכסים באופן כללי, והן כניסיון למנוע הטלת מכסים על מוצרי אפל. ניסיונות אלה לא תמיד צלחו, וסבב המכסים האחרון כלל גם מוצרים מרכזיים של אפל, ובראשם האייפון. ואולם, הפעם הראה קוק שהאסטרטגיה של התקרבות לממשל יכולה להשתלם, במיוחד אם טראמפ יוכל לרשום לזכותו הישג בדמות השארת ייצור בארה"ב. זה אולי לא חשוב כמו ביטול המכסים על האייפון, אבל זה יותר טוב מכלום.