פייסבוק בלחץ: סגרה עשרות אלפי אפליקציות חיצוניות
כחלק מלקחי פרשת קיימברידג' אנליטיקה, הודיעה הרשת החברתית על השעיית הפעלתן של האפליקציות מחשש לדליפת מידע; עם זאת, בפייסבוק ציינו שהשעיית האפליקציות לא מצביעה בהכרח שזוהתה בהן בעיה או איום, או אפילו שהמשתמשים עברו על חוק
פייסבוק הודיעה אמש (ו') על השעיית הפעלתן של עשרות אלפי אפליקציות של מפתחי צד שלישי. המהלך מתבצע כחלק מחקירת שערוריית הפרטיות של קיימברידג' אנליטיקה, שהשתמשה בזמנו בגישה לאפליקציות כדי לאסוף נתוני מידע אישי על עשרות מיליוני משתמשי הרשת החברתית.
- פייסבוק ידעה על קיימברידג' אנליטיקה חודשים לפני שהצהירה
- רשמית: פייסבוק נקנסה ב-5 מיליארד דולר על מחדל הפרטיות
- פייסבוק תשלם קנס של 5 מיליארד דולר בארה"ב על פרשת קיימברידג' אנליטיקה
נתונים אלה שימשו לאחר מכן להפצה של תעמולת בחירות ובמקרים מסוימים אף לפעילות תעמולה מעבר לכך. על פי דיווח של סוכנות רויטרס, האפליקציות שהושעו, שייכות לכ-400 מפתחים בסך הכל. עם זאת, בפייסבוק ציינו שהשעיית האפליקציות לא מצביעה בהכרח שזוהתה בהן בעיה או איום, או אפילו שהמשתמשים עברו על חוק.
פייסבוק עושה מהלכים רבים כי להיפטר מהחטוטרת של השערוריה. לפני כמה חודשים נאלצה לשלם קנס ענק של כ-5 מיליארד דולר לנציבות הסחר הפדרלית במסגרת הסדר טיעון לאחר שממשלת ארה"ב החלה לחקור את בעיות הפרטיות של הפלטפורמה שלה. חלק מהחקירה כוון לכך שהחברה עברה על חוק מ-2012 שדורש את הסכמת המשתמשים לפני שפרטיהם מופצים לצד שלישי ללא ידיעתם. מכיוון שהיקף הפרופילים שנחשפו לקיימברידג' אנליטיקה עמד על כ-87 מיליון מהם, היא היתה עשויה לשלם קנס גדול הרבה יותר אם לא היתה חותמת על ההסדר.
אולם ההשקעה הנרחבת עדיין לא מונע חשיפה של בעיות אבטחה שונות שהתגלו רק לאחרונה. כך למשל התברר שבאג מסוים איפשר לקבל גישה למספרי טלפון של משתמשים ולחבר אותם לפרופילים האמיתיים. באג אחר באינסטגרם ובפייסבוק איפשר לחשוף פוסטים פרטיים לכל דיכפין . בנוסף, כ-40 תובעים כלליים ממדינות שונות בארה"ב פתחו בחקירה על סדרה של הפרות פרטיות וחשד להטיית מחירי פרסום.