$
הייטק והון סיכון

חברת GK8 גייסה 4 מיליון דולר

החברה פיתחה טכנולוגיה לשליחת טרנסאקציות מאובטחות לבלוקצ'יין ללא חיבור לרשת, שנועדה לשפר אבטחה של נכסים דיגיטליים. את סבב הגיוס הובילו מריוס נכט ודיסקונט קפיטל

הגר רבט 16:0018.09.19
מריוס נכט ודיסקונט קפיטל, זרוע ההשקעות של בנק דיסקונט, הובילו השקעת סיד של ארבעה מיליון דולר בחברת הסטארט-אפ GK8, שפיתחה פיתרון לניהול נכסים דיגיטליים. בסבב לקחו חלק גם הקרנות EdenBlock, iAngels, IDEAL-HLS, StratX ורשות החדשנות.

 

 

GK8, שהוקמה ב-2018 ומעסיקה היום עשרה עובדים, פיתחה טכנולוגיה לשליחת טרנסאקציות מאובטחות לבלוקצ'יין ללא צורך בחיבור לאינטרנט - מערכת מוצפנת מקצה לקצה לניהול ולאבטחה של נכסים דיגיטליים. החברה מייעדת את הפיתרון שלה לגופים שמחזיקים מטבעות קריפטו וביניהם מוסדות פיננסיים, גופים המספקים שירותי משמורת, בורסות וקרנות גידור.

 

 

ליאור לאמש ושחר שמאי, מייסדי החברה ליאור לאמש ושחר שמאי, מייסדי החברה צילום: אסנת קרסננסקי

 

 

הטכנולוגיה של GK8 לשירותי משמורת של נכסים פיננסיים כבר מנהלת באופן מאובטח נכסים דיגיטליים עבור מספר לקוחות, ביניהם eToro הישראלית, פלטפורמת גלובלית המאפשרת מסחר והשקעות במגוון רחב של נכסים. מייסדי החברה, ליאור לאמש ושחר שמאי, הם יוצאי חטיבת הסייבר של משרד ראש הממשלה, שם איתרו נקודות תורפה באבטחת אחד מהארנקים הקרים המאובטחים בשוק. הוועדה המייעצת של GK8 כוללת את פרופ' ערן טרומר, מומחה הצפנה ומייסד חברת Zcash ואת אילן לבנון, שניהל את תחום אבטחת הסייבר ביחידת מודיעין.

 

מהחברה נמסר כי פיתרונות קיימים לשירותי משמורת של נכסים דיגיטליים, שבהם משתמשים מוסדות פיננסיים וגופי ממשל, אינם עומדים בתקנים של אבטחה ברמה מוסדית. נכסים דיגיטליים שמבוססים על טכנולוגיית בלוקצ'יין צריכים לעמוד לא רק בפרוטוקולים קיימים של אבטחה אלא גם בתקנים גבוהים יותר, שכן טרנסאקציות שנחתמו הן בלתי הפיכות. פיתרונות קיימים לארנקי בלוקצ'יין, הנחלקים ל"ארנקים קרים" ול"ארנקים חמים", חשופים לפריצות אבטחה משמעותיות. במחצית הראשונה של 2019 נגנבו מטבעות קריפטו בהיקף של 4.26 מיליארד דולר כתוצאה מהונאות ומעשי מרמה.

 

 

ליאור לאמש, מייסד משותף ומנכ"ל GK8, מסר: "המוסדות הפיננסיים ברחבי העולם כבר הפנימו את הפוטנציאל של מהפכת הבלוקצ'יין, אך רבים מהם טועים כאשר הם חושבים שהנכסים הדיגיטליים שלהם מאובטחים כי הבלוקציין נחשב מאוד מאובטח. הבעיה האבטחתית נמצאת אצל משתמשי הקצה שצריכים לתקשר ולדבר עם הבלוקציין כדי לאשר טרנסאקציה. אנחנו ב-GK8 לא רק זיהינו ופתרנו בעיה אקוטית באבטחת טרנסאקציות אלה, אלא מינפנו את יכולותינו כדי ליצור פיתרון מקיף ועובד שמנהל ומאבטח נכסים דיגיטליים עבור לקוחות גלובליים שמנהלים כמיליארד דולר".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x