ג'ק מא פורש מעליבאבא, יתמקד בפעילות פילנטרופית
מייסד ויו"ר ענקית האינטרנט הסינית, ששוויה מוערך ב-460 מיליארד דולר, פורש בדיוק ביום הולדתו ה-55; מי שיתפוס את מקומו כמוביל החברה הוא דניאל ז'אנג, המנכ"ל שלה בארבע השנים האחרונות
ג'ק מא, המייסד של ענקית המסחר המקוון הסינית עליבאבא, פורש היום (ג') רשמית מתפקידו כיו"ר החברה. הוא מתכוון לחגוג את פרישתו במסיבה גדולה שתתקיים באצטדיון בהנגזהאו, העיר בה שוכן המטה של החברה.
- ג'ק מא: AI תאפשר לנו לעבור לשבוע עבודה של 12 שעות
- מבזוס ועד באפט: כמה זמן לקח לעשירי העולם להגיע למיליון הראשון
- ג'ק מא לדור ה־Y: "תדבקו במשרתכם הראשונה 3 שנים"
לאחר שני עשורים במהלכם הפך את עליבאבא לחברה בשווי 460 מיליארד דולר, מא (55) מתכוון להקדיש כעת את כל זמנו לעבודות נדבנות. ב-2014 הוא הקים את עמותת ג'ק מא, שלדבריו מבוססת על המודל של עמותת הצדקה של ביל ומלינדה גייטס. "ג'ק הביע במשך זמן מה את התעניינותו בפילנתרופיה, סביבה, העצמת נשים, חינוך ופיתוח", הגיב דנקו קלארק, מחבר הספר "עליבאבא: הבית שג'ק מא בנה". הפרישה שלו גם קשורה לגייטס, שכן מא טען כל העת כי הוא מעוניין לפרוש בגיל צעיר יותר מגייטס, שפרש ממיקרוסופט ב-2014 בגיל 58.
מא הכריז כבר לפני שנה על כוונתו לפרוש מהחברה אותה הקים עוד ב-1999, אולם הוא ימשיך להשפיע על מהלכי החברה באמצעות חברותו ב- Alibaba Partnership, קבוצה של 36 אנשים שיכולים למנות את מרבית חברי הדירקטוריון. הוא גם ממשיך להחזיק ב-6.22% מהחברה. דניאל ז'אנג, שהמכהן כמנכ"ל עליבאבא , יחליף את מא גם בתפקיד היו"ר. ז'אנג יאלץ להתמודד עם ההאטה בצמיחה של החברה; במחצית האשונה של השנה המכירות עלו ב-17.8% זאת לעומת צמיחה של 32.4% בתקופה המקבילה אשתקד.
מא הוא אמנם חבר במפלגה הקומוניסטית, אך הוא גם מוגדר כאדם העשיר בסין בזכות הון של קרוב ל-40 מיליארד דולר, לפי הערכות מגזין פורבס. הוא התחיל את הקריירה שלו כמורה לאנגלית, ואף בחר ביום המורה בסין כתאריך לפרישתו המדוברת, שהוא במקרה גם יום הולדתו ה-55.
"מורים תמיד רוצים שהתלמידים שלהם יעקפו אותם, כך שהדבר האחראי לעשות...עבורי ועבור החברה הוא לאפשר לאנשים הצעירים והמוכשרים יותר לקחת על עצמם תפקידי הנהגה", אמר מא בשנה שעברה בעת ההודעה על הפרישה.
מלבד ענייני צדקה וחינוך, מא נחשב גם כמי שעוזר לקדם העצמה נשית. מאז 2015, עליבאבא מקיימת בכל שנתיים כנס בסין על נשים ויזמות. במהלך השנים השתתפו בכנסים הללו נשים ידועות כמו העיתונאית אריאנה הפינגטון ומעצבת האופנה ורה וונג. השנה שודר בכנס סרטון של ריהאנה. מא אף ציין בעבר כי שוויון מגדרי הוא אחד הנושאים החשובים ביותר של המאה ה-21. לראיה, נשים חולשות על קרוב למחצית מתפקידי ההנהלה הבכירים בחברה.