ארה"ב וצרפת הגיעו להסדר בנושא "מס ההייטק"
ממשלת צרפת קידמה מס של 3% מהכנסות אלפבית, פייסבוק, אמזון וענקיות אמריקאיות אחרות - מה שהוביל למתח מול ארה"ב; עתה נודע שנשיאי המדינות הגיעו להבנות, במרכזן החזרי מס בכפוף להסדר בינלאומי
ממשלות ארה"ב וצרפת הגיעו להסדר שיסיים את המחלוקת ביניהן, שנוצרה בעקבות תוכניתה של צרפת להטיל מס ייעודי על חברות טכנולוגיה זרות - בראשן אלפבית, אמזון, פייסבוק וענקיות אמריקאיות אחרות.
- טראמפ בפסגת ה-G7: "מלחמת סחר? אני יכול להכריז על מצב חירום לאומי"
- סין מחזירה מלחמה: תטיל מכסים על מוצרים אמריקאיים בהיקף של 75 מיליארד דולר
- מייסד וואווי נערך למלחמה: "אנו במצב קרב, של להיות או לחדול"
התוכנית כללה מס בשיעור של 3% מהכנסותיהן במדינה, מה שהוביל את הנשיא טראמפ לאיים בהטלת מכסי ייבוא על סחורות צרפתיות, בראשן יין. לפי דיווח של סוכנות בלומברג, נשיא צרפת עמנואל מקרון התדיין עם טראמפ במהלך פסגת G7, ואמש הצהיר: "השגנו הסכם שיאפשר לנו להתגבר על המחלוקות בינינו".
פרטי ההסכם עוד לא נחשפו, אך לפי הודעתו של מקרון חברות שישלמו את המס בגובה 3% יוכלו להזדכות על הסכום לאחר שיושג הסכם עולמי שיקבע כיצד למסות את חברות השירותים המקוונים.
המס הנוכחי יוטל על חברות עם הכנסות כלל עולמיות של 750 מיליון יורו לפחות (845 מיליון דולר) והכנסות משירותים דיגיטליים של 25 מיליון יורו לפחות בצרפת. פירוש הדבר כי המס ישפיע על כ-30 חברות אמריקאיות, אך גם על חברות בריטיות, סיניות, צרפתיות וגרמניות.
המהלך הצרפתי נועד לענות על הביקורת המופנית כלפי חברות הטכנולוגיה שמרוויחות סכומים גבוהים אך משלמות מס נמוך יחסית. באופן כללי, חברות הפועלות באירופה משלמות מס בשיעור של יותר מ- 20%, אולם חברות הטכנולוגיה משלמות ככל הנראה שיעור הנמוך ביותר מחצי. מוקדם יותר השנה אפל אמנם הסכימה לשלם 500 מיליון יורו במסים בצרפת, אך זו הייתה הסכמה חד פעמית ולכן עדיין יש צורך במסגרת חוקית. "אנחנו קוראים להחלת חוקים בינלאומיים בנושא", אמר מקרון. "אנחנו לא יוצאים נגד חברה ספציפית, אלא רק רוצים לפתור את הבעיה".