לא רק לביזנס: נחשף חלוץ נבחרת סמסונג, הגלקסי Note 10 פלוס
החברה הציגה את סדרת נוט 10, בה שני מכשירים עם מסכים גדולים שמכסים את כל חזיתם, מערך צילום מתקדם ובו שדרוג לצילומי לילה, עט נשלף שמשתלב ביישומי AR ועוד. הפעם, נתנה סמסונג לסדרת Note יכולות שיקסמו גם לגיימרים, ליוצרים ולחיות רשת - ולא רק לאנשי עסקים
- דיווח: סמסונג תשיק את הגלקסי Fold המתקפל לקראת סוף ספטמבר
- דיווח: אפל רוצה לתת לאייפון מסך של מכשירי גיימרים
- אפל ושיאומי - מי מעתיקה ממי?
סמסונג מכניסה את תפיסת חוויית החדשנות שלה לכל שירות שהיא בונה, כחלק מהמחויבות שלה לדור שיודע לאזן בין עבודה וחיים אישיים. דור שמעריך מהירות, אותנטיות וחדשנות", אמר די ג'יי קו, ראש חטיבת המובייל של סמסונג. "אני מעריך את השאיפות שלהם, וגאה להציג עבורם את הגלקסי נוט 10".
לנוט 10 פלוס יש מסך ענק של 6.8 אינץ', מהגדולים ביותר בשוק המובייל, ובעל רזולוציה של 3,330 על 1,440 פיקסל. המסך מכסה כמעט את כל החזית, ובראשו מצלמת סלפי שנמצאת בחריר קטן. מדובר במצלמה בעלת חיישן בודד של 10 מגה-פיקסל, עם עדשה רחבה. הפעם הוצמד למצלמה זו מצב צילום לילה לסטילס ולווידאו, שלפי סמסונג יאפשר תיעוד עצמי בתאורה בעייתית של הופעות, מסיבות ועוד.
למכשיר זיכרון פעולה של 12 גיגה-בייט, יותר מלרוב הלפטופים בשוק, ומרחב אחסון של החל מ-256 גיגה-בייט. הוא שוקל כ-198 גרם, קל מאוד ביחס לגודלו. לטלפון סוללה חזקה של 4,300 מיליאמפר-שעה ומעבדים יעילים משל קודמיו, שביחד שאמורים לאפשר פעולה ממושכת על אף הצמיחה בגודל המסך ובזיכרון הפעולה - שני רכיבים שדורשים הרבה אנרגיה כל הזמן. שני הדגמים מונעים במעבדי האקסינוס 9825 של סמסונג עצמה בחלק מהשווקים, ובאחרים - במעבדי הסנאפדרגון 855 פלוס של קוואלקום.
מערך הצילום של הנוט 10 פלוס נשען על מספר חיישני תמונה: המצלמה העיקרית היא בעלת חיישן 12 מגה-פיקסל ועדשה דינמית, שנעה בין תחנות הצמצם f/1.5, f/1.8 ו-f/2.4 - שיפור של תצורת מצלמת ה-S9 פלוס. התצורה הזו מאפשרת ביצועי תמונה טובים יותר במצבי צילום משתנים. לצידה ישנם חיישן 16 מגה-פיקסל בעל עדשה רחבה, חיישן 12 מגה-פיקסל בעל עדשת זום וחיישן TOF, אשר נועד לאמוד מרחקים בין המצלמה והעצם המצולם. חיישן זה מסוגל לשפר מיקוד ואף לסייע בסריקת עצמים ויצירת מודלים תלת-ממדיים. סמסונג הדגימה כיצד ניתן לסרוק בובה או צעצוע, להפוך אותו לעצם תלת ממדי, שמחקה תנועות של משתמשים אנושיים. בכך, ניתן להכין בקלות אנימציות לילדים, בכיכובם ביחד עם הצעצועים שלהם.
עוד שיפור במצלמה הגיע בתחום הווידאו: מעתה, יוכלו מיקרופונים כיווניים במכשיר לבצע "זום אודיו", ולהבטיח שסרטונים שצולמו יכללו פחות צליל לא-רלוונטי.
הנוט 10, לעומתו, צויד במסך 6.3 אינץ', קטן משל הגלקסי S10 פלוס; הרזולוציה היא 2,280 על 1,080 פיקסל, ומערך הצילום שלו זהה לשל הנוט 10 פלוס, למעט חיישן אומדן המרחקים. גם הסוללה חלשה יותר, 3,500 מיליאמפר-שעה, ויש לו זיכרון פעולה של שמונה גיגה-בייט. ואולם, עדיין מדובר בטלפון חזק ביחס לקטגוריה.
לשני המכשירים סטיילוס S Pen נשלף משופר; ביכולתו לזהות מחוות שביצע המשתמש באוויר, כדי להזיז רכיבי ממשק ולבצע פעולות גם בלי לגעת בטלפון - גימיק חביב, שלא ברור כמה שימושי יהיה; מספר חברות הציגו יכולות זיהוי תנועה בדגמי טלפונים עוד בימי הגלקסי S4, אך תכונות אלה מעולם לא הפכו לטרנד. סמסונג הדגימה שליטה מרוחקת במצלמת הנוט בעזרת העט המשופר; תנועה של העט באוויר מאפשרת לעבור בין מצבי צילום, זום, ותכונות נוספות. החברה התייחסה ליכולת זו כאפשרות עבור מי שמטייל לבדו ורוצה להצטלם, מבלי להיעזר באחרים.
סמסונג שילבה את הסטיילוס באפליקציית מציאות מוגברת, ועתה ניתן לצייר וליצור בעזרתו אלמנטים וירטואליים בסביבה המצולמת, ובעצם לצייר סטיקר AR מרחף. הסטיילוס משתלב גם ביישום עריכת וידאו ובאפליקציות נוספות, אך היכולת השימושית ביותר שלו תהיה כנראה האפשרות להפוך כתב יד לטקסט בצורה מהירה וחלקה ולייצא אותו למסמכי אופיס, למשל.
סמסונג משנה את הגישה
מכשירי הנוט 10 החדשים כבר אינם מיועדים ספציפית למשתמש העסקי; כל תכונות הנוט 9 ושאר הדגמים הקודמים עדיין כאן, ועדיין קל יותר לעבוד עם קבצים על מסך גדול, לייצא תוכן ולהכין רשימות בעת פגישה דרכם - אך הנוט 10 מייצג שינוי מבחינת סמסונג. אפשר להרגיש אותו הזה גם דרך ההודעה לעיתונות שהפיצה החברה ומספרת על הנוט 10. המסרים בה כבר פחות מדגישים ביזנס, משתמשים כבדים ומקצוענים, ודגמי הנוט פונים עתה "לדור שעובר בצורה חלקה בין העבודה והחיים האישיים, כשהטלפון מקל עליהם לעבוד איך שהם רוצים ולהפגין יצירתיות תוך כדי תנועה". וזה מעניין, כי בהמשך ההודעה לעיתונות מודגשות יצירות לדוגמה: צילום סלפי וידאו בהופעות, איור סטוריז ורכיב מובנה שמאפשר שידור חי של משחקי מובייל לרשת. הצד הביזנסי עדיין משחק תפקיד, אבל סמסונג מכוונת את הנוט לכולם.
לקראת סוף האירוע עלה לבמה סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט, שדיבר על שיתוף הפעולה בין שתי החברות. "לסמסונג ולמיקרוסופט יש שותפות פעולה ממושכת בתחומי תוכנה וחומרה", אמר. "במשך שנים נבנו אפליקציות עבור מכשירים בודדים - טלפונים, טלוויזיות, מחשבים ואפילו השעון החכם. בעולם הדור החמישי וה-AI יש מקום לעתיד חוצה מכשירים וחוצה תשתיות". סמסונג העמיקה את שיתוף הפעולה שלה עם מיקרוסופט, והנוט 10 לדגמיו יכלול שיקוף מלא בווינדוס 10. משתמשים יוכלו לחבר את הסלולרי למחשב ולצפות בממשק שלו בצורה מלאה, לרבות היכולת לסמן הערות ורישומים על מסמכי אופיס בעזרת הסטיילוס.
החברה משיקה את המכשירים בשלל צבעים, לרבות תצורה בה צביעת המכשיר מחזירה ומשקפת אור, בצורה שגורמת לגוונים שלו להשתנות בהתאם לתאורה. שני המכשירים יהיו זמינים לרכישה מוקדמת כבר מהיום; מחברת סאני, יבואנית המותג בישראל, נמסר שהנוט 10 יעלה החל מ-3,699 ש"ח ואילו הנוט 10 פלוס - החל מ-4,199 ש"ח. מדובר בהתייקרות יחסית לעומת הנוט 9 של השנה שעברה, שהושק ב-4,000 שקל. ואולם, הדגמים החדשים יזכו לאחריות של שנתיים במקום שנה. מחירו של המכשיר בארה"ב יתחיל ב-949 דולר לנוט 10, ב-1,049 דולר לנוט 10 פלוס וב-1,299 דולר לדגם בעל קישוריות 5G.
סמסונג חשפה באירוע גם את הגלקסי בוק S, לפטופ מבוסס מעבד קוואלקום, שלטענתה מסוגל להחזיק 23 שעות ללא טעינה. מעבדי קוואלקום הניעו לפטופים בעבר ואכן הציגו זמן סוללה מרשים, אך במחיר של עוצמת הפעולה. המחשב יעלה החל מאלף דולר, ויושק בספטמבר.
הכותב הוא אורח סמסונג באירוע