מדריך כלכליסט
רגע לפני הלימודים: כך בוחרים סלולרי לילדים, במחיר של פחות מ-1,000 שקל
ישנם עקרונות בסיסיים שחשוב להכיר כשבאים לקנות טלפון לתלמידים, ומגוון עשיר של מכשירים שיתאימו עבורם. למה לשים לב, ממה להתעלם ואילו דגמים כדאי לשקול
- איך תדעו שמישהו חיטט לכם במחשב? 3 טיפים למודאגים
- מדריך ווטסאפ: כך תשלחו תמונות בלי שהאיכות שלהן תיפגע
- כך תקליטו את קולכם האישי בתור הנחיות הניווט של Waze
בנוסף, קל לשכוח שעבורנו הסמארטפון הוא טבע שני, אך ילד יכול בקלות להשתולל ולהפיל מכשיר, לשכוח אותו באיזה מקום ועוד. לכן, מומלץ לבחור עבור הילד מכשיר שמתאים לו (ובסלולרי הישן שלכם - להשתמש כטלפון חירום במקרה שחס וחלילה, ייגנב או יאבד מכשירכם הנוכחי). מדריך זה יציג לכם דגמים פשוטים וזולים יחסית, שיתאימו למשתמשים מתחילים.
דגשים כלליים
1. הגודל קובע. לילדים יש ידיים קטנות משל מבוגרים ולכן טלפון גדול מדי עלול ליפול להם מהיד בקלות, להישבר ולהינזק. לכן, העדיפו לבחור דגמים ארוכים פחות (מתחת ל-165 מ"מ) וצרים יותר (פחות מ-75 מ"מ).
2. מיגון הוא הכרחי. הטלפון של ילדכם ייפול לו די הרבה. לכן, חשוב לקנות עבור המכשיר כיסוי מתאים שיגן עליו, ומומלץ לבחור באחד איכותי. ישנם כיסויים עם דמויות מצוירות שילדים אוהבים, וניתן לבחור אחד ביחד עם הילד, להנאתו. אבל בכל מקרה, מומלץ למגן את המכשיר.
3. התעלמו מהפרימיום. השיקולים המרכזיים שלכם צריך להיות ההתאמה של הדגם לילד והמחיר ולא המותג ומשמעותו. ילד בבית הספר היסודי לא צריך סמארטפון עילית ב-3,000-4,000 שקל; הגיוני שירצה אחד, אך הוא ממש לא צריך.
4. לא קונים בלי הדרכה. סמארטפון נותן לילד עצמאות שלא היתה לו קודם: היכולת לצרוך תוכן ומידע גם בלי בקרה הורית. חשוב לשוחח עם הילד ולוודא שהוא מבין שאסור להתכתב עם זרים או לשלוח אליהם תמונות ומידע משום סוג, ושבכל מקרה כזה יש לעדכן אתכם, ההורים. בנוסף, חשוב להבהיר לו שאין להשתמש בשירותים מקוונים כדי לפגוע או להתעלל באחרים - בריונות רשת היא תופעה נפוצה מאוד.
5. נטרו את זמן השימוש. לכל מכשיר יש אפליקציה מובנית שמאפשרת להגביל את זמן השימוש, כדי שהילד לא יהיה תקוע עם הראש במסך כל היום וכל הלילה. היכנסו לתפריט ההגדרות והפעילו את הרכיב הזה. שימו עין על המכשיר מפעם לפעם, כדי לוודא שהילד לא כיבה אותו.
- טיפים נוספים לחיבור בין ילדים וסמארטפונים בצורה מבוקרת, נבונה והוגנת אפשר למצוא במדריך הזה.
דגמים לילדים
המכשירים שלפניכם הושקו כולם השנה, והם הסדרות הפשוטות של כל יצרנית שזמינות בארץ. כל חברה משיקה דגמים בעלי מסכים גדולים יותר ויותר, אך השנה התחזק טרנד השוליים הדקים - כך שהתצוגה גדלה משמעותית בעוד הטלפונים עצמם - פחות. עדיין ישנם טלפונים קטנים מאחרים, והם אלה שכדאי להעדיף עבור הילד.
שימו לב שישנם בשוק טלפונים מתאימים רבים אחרים, שהם פשוט ישנים יותר; לא כל מותג השיק בארץ את הדגמים המוזלים החדשים שלו השנה. ואולם, ישנם דגמים מצוינים רבים מהשנה שעברה שיתאימו לילדים, ביניהם מכשירי נוקיה, מייזו ועוד - ומופיעים במדריך זה.
סמסונג מוכרת בישראל מספר דגמים מוזלים, כשהאחרונים מסדרת A מתאימים בין השאר לילדים. המומלץ בהם הוא הגלקסי A20, שגם זמין בצבעים רבים יחסית, גם לא גדול מדי (158 על 74 מ"מ) וגם מצויד במסך איכותי של 6.4 אינץ' שמכסה את כל חזיתו. מחירו נע בין 650 ל-850 שקל.
וואווי מוכרת את ה-Y7 Prime, טלפון בעל מסך בגודל 6.26 אינץ', שגופו מעט גדול משל ה-A20 (עם 158 על 79 מ"מ) וגם הוא הושק בשלל צבעים והוא דומה ל-A20, אך מעט מהיר ממנו. מחירו נע בין 750 ל-900 שקל.
שיאומי מוכרת את ה-Redmi Note 7, בעל מסך של 6.3 אינץ' וגודלו 159 על 75 מ"מ. לטלפון ממשק דמוי אייפון, בו כל האפליקציות ממוקמות במסכי בית ולא בתפריטים, מה שאולי יקל על ילדים שמכירים את האייפון שלכם, ויזהו את הממשק הדומה. מחירו נע בין 650 ל-750 שקל.
לחברה עוד טלפון שהושק השנה, ומתאים במיוחד לילדים; שמו Redmi Go והוא קטן במיוחד, עם מסך של 5 אינץ' ומידות של 140 על 70 מ"מ. מחירו נע בין 350 ל-400 שקל.
חברת LG השיקה בארץ השנה את ה-Q60, שגודלו 161 על 77 מ"מ והוא מהגדולים בחבורה. יש לו מסך של 6.26 אינץ' ומחירו נע בין 875 ל-900 שקל. לדגם הזה יש יתרון מעניין: הוא עמיד במים ואבק בתקן צבאי, כך שאם הילד שלכם אינו זהיר במיוחד, יתכן שישרוד המכשיר דברים שאחרים לא.