$
חדשות טכנולוגיה

תחרות יוניסטרים: מרכז שגב שלום זכה במקום ראשון בקטגוריית האימפקט החברתי

המרכז בנה מיזם לקידום למידה בגיל השלישי לאוכלוסייה הבדואית. בפרס startup now זכה המרכז מאשקלון שפיתח התקן חכם המזהה מתי יש צורך בהחלפת חיתול. בקטגוריית הסטארט-אפ המצטיין לשנה ב' זכה מרכז חדרה על פלטפורמה המחברת בין תיירים לבשלנים מקומיים

הגר רבט 22:0324.07.19

עמותת יוניסטרים (Unistream) הוקמה ב-2001 ע"י היזם רוני צארום, במטרה להעניק ליווי והדרכה לבני נוער מהפריפריה שיקנו להם כלים עסקיים וחברתיים ויספקו להם מודלים לחיקוי שספק אם יפגשו במקום מגוריהם. בכל שנה מקיימת העמותה את התחרות השנתית "יזם השנה" בהיכל התרבות בתל אביב.

 

השנה לקחו בה חלק 80 סטארט-אפים של בני נוער המשתתפים בפעילות העמותה מכל רחבי הארץ ויוענקו בה שני פרסים מרכזיים: פרס הסטארט-אפ העסקי המצטיין, בפרס startup now ופרס האימפקט החברתי.

 

 

מרכז שגב שלום מרכז שגב שלום צילום: אוראל כהן

 

השנה ניתן היה לראות בין המיזמים רחפן הנושא עליו תיק עזרה ראשונה ומיועד לטיפול בנפגעים במקומות מרוחקים, מזרק חד-פעמי הבודק המצאות של אלרגנים במזון, מקל הליכה חכם לאזרחים ותיקים, התקן להגה שמתריע לפני הרדמות, מערכת למניעת שכיחת ילדים ברכב, מערכת למניעת אסונות בתחום הגז ועוד עשרות מיזמים נוספים במגוון תחומים - מפודטק ועד תחבורה, חלקם לא היו מביישים גם חברות ותיקות הרבה יותר.

 

 

קבוצת TBOX מעמל חדרה קבוצת TBOX מעמל חדרה צילום: אוראל כהן

 

רוני צארום, מייסד העמותה, אמר בפתיחת הערב: "הקהילה העסקית גילתה דרכנו את הפריפריה והפריפריה גילתה דרכנו את העולם העסקי. בימים בהם רוחות רעות והשיסוע והפילוג שולטים בחברה הישראלית אתם מביאים אתכם רוחות טובות. אתם תמונת מראה של החברה הישראלית והסיכוי הטוב ביותר שלנו ליצירת חברה שיוויונית יותר בה אנשים ישפטו שלא לפי צבע עורם, דתם ומגדרם. אנחנו מאמינים שלכל נערה ונער יש את הזכות לחלום".

 

 

קבוצת FMB מעפולה קבוצת FMB מעפולה צילום: אוראל כהן

 

בפרסי האימפקט החברתי זכה במקום השלישי מרכז עפולה סכנין על מיזם למיגור ביריונות. במקום השני מרכז ג'וליס נתניה עם נעל חכמה לבני הגיל השלישי ובמקום הראשון מרכז שגב שלום על מיזם לקידום למידה בגיל השלישי בדגש על האוכלוסייה הבדואית.

 

תוכנית היזמות Startup now של עמותת יוניסטרים פועלת בתמיכת רשות החדשנות וחושפת בני נוער מכ-75 יישובים וערים בפריפריה, לעולם העסקים, ומעניקה להם הזדמנות להתנסות בתהליך הקמת חברות סטארט-אפ ופיתוח מיזמים.

 

תחרות יוניסטרים תחרות יוניסטרים צילום: אוראל כהן

 

בפרס startup now של תוכנית רשות החדשנות זכה המרכז מאשקלון שפיתח התקן חכם המזהה מתי יש צורך בהחלפת חיתול.

 

בקטגוריית הסטארט-אפ המצטיין לשנה ב' זכה מרכז חדרה על פלטפורמה המחברת בין תיירים לבשלנים מקומיים. בקטגוריית הסטארט-אפ המצטיין לשנה ג' זכה מרכז נתיבות שפיתח ארון בגדים חכם.

 

זה היה גם ערב הפרידה ממנכ"לית יוניסטרים ב-4 השנים האחרונות, בת שבע משה. צארום אמר שהוא מקווה שמשה תהווה מודל לחיקוי לבאים אחריה: "הבאת איתך מנהיגות משולבת בערכיות שהדביקה את כולם". יחליף אותה בתפקיד אסף וייס.

 

משה נפרדה מהעמותה כשאמרה: "גדלתי ביחד אתכם, וממש כמוכם למדתי לעמוד לפני קהל, לדבר אנגלית, להוביל ולהנהיג. למדתי שלא משנה מאיפה באת אלא איזה ערכים אתה מביא לשולחן. לא משנה אם את נערה מרהט או מנכל בנק - כולנו מחפשים את התחושה שמאמינים בנו ובסוף זו המהות האמתית של יוניסטרים".

 

4,000 בוגרים הצמיחה עמותת יוניסטרים, 4,500 אנשי עסקים מתנדבים בה ו-21 מרכזי יזמות פועלים ב-75 ערים ברחבי הארץ.

2 תגובות
בטל שלח
  • באר שבע תמיד להיות גאים בילדי נוער שלנו
    מתוקה עם תעודה ,(26.07.19)
  • הייתי מעניק פרס לסטארטאפ הראשון שימציאאיך לגרום להם להפסיק לירות באוויר כמו חיות פרא
    אזרח מודאג,(25.07.19)
x