$
אפליקציות

מנהיג הדמוקרטים בסנאט: ה-FBI צריכה לחקור את FaceApp

הסנאטור צ'אק שומר טען שהיישום הפופולרי שמשמש להדמיית פני משתמשים כקשישים מסייע למודיעין הרוסי. כמו כן, הזהיר חברי מפלגה מפני שימוש באפליקציה; האם היא מהווה סכנה לפרטיות?

רפאל קאהאן 13:3318.07.19

הסנטור הדמוקרטי צ'אק שומר, יו''ר המיעוט בסנאט, שלח מכתב ל-FBI הלילה בו הוא מבקש מהסוכנות הפדרלית לחקור את הטענות שהאפליקציה עשויה להוות סיכון לביטחון הלאומי האמריקאי.

 

 

במכתב כתב שומר שפייסאפ (FaceApp) שמשרדיה ממוקמים בסנט פטרסבורג ושבראשה עומד בכיר לשעבר ביאנדקס, מעבירה את התמונות של המשתמשים לרוסיה במקום לבצע את העיבוד והניתוח שלהן על המכשיר.

 

אפליקציית FaceApp אפליקציית FaceApp צילום: צילום מסך מתוך חנות גוגל Play

 

 

עוד הזהיר שומר את כל המשתתפים בקמפיין הדמוקרטי לנשיאות ל-2020 להימנע משימוש באפליקציה. אזהרות אליהן הצטרף גם ראש האבטחה של הקונגרס הלאומי הדמוקרטי (DNC) שמחשביו נפרצו במהלך הקמפיין הקודם לכאורה על ידי האקרים רוסים.

 

עם זאת בסוכנות רויטרס ציינו שאין שום ראיה או עדות על כך שהאפליקציה עושה שימוש לא ראוי במידע של המשתמשים או מעבירה אותו לממשלת רוסיה. חלק מהזהירות של הדמוקרטים נובעת כנראה מהניסיון המר שלהם עם קמפיין התעמולה הרוסי שהיטיב עם דונלד טראמפ ב-2016. הדמוקרטים ספגו לא מעט תקיפות סייבר שבחלקן הוצגו כעבודה של האקרים שפעלו בשליחות הקרמלין.

 

ואולם, הדרישה מצד שומר לערב את ה-FBI ואולי גם את ה-FTC, נציבות המסחר הפדרלית, קצת משונה: לשני הגופים האלה אין שום סמכות לחקור חברה זרה, לא משנה מה יהיו ההאשמות. אמנם פייסאפ פעילה גם בארה"ב בעקיפין על ידי זמינותה בחנויות האפליקציות וברשתות החברתיות, אך אין לה עסקים ישירים בארה"ב והיא עובדת לפי החוק הרוסי שמורה לכל חברה רוסית לשמור את המידע שלה על שרתים בתחומי המדינה - כך שמהבחינה הזו היא לא פושעת בשום צורה.

 

 

 

אפליקציית פייסאפ קיימת כמה שנים, ואכן משתמשת במידע אישי של משתמשים מפייסבוק ומפלטפורמות אחרות - בדומה ליישומים רבים אחרים. זהו המטבע בו אנו משלמים בימינו על שירותים מקוונים - הפרטיות שלנו. השימוש שעושים עשוי להועיל למפתחים שרוצים לאמן מערכות AI לזיהוי תמונות, למשל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x